TPS liian vahva Jarolle

Sarjajohtaja TPS ei jättänyt mitään sattuman varaan Jaroa vastaan, kun se takoi kolme maalia jo ennen taukoa. Ottelu päättyi lukemiin 3-0 (3-0).

TPS oli vaarallinen heti alkuminuuteista lähtien. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Mikko Hyyrysen loistava yhden kosketuksen syöttö vapautti Ilari Mettälän läpiajoon, mutta vielä sillä kerralla Emil Öhberg torjui Mettälän yrityksen. Seuranneesta kulmapotkusta Hyyrynen kuitenkin puski Onni Valakarin kulmapotkun verkon perukoille tilanteeksi 1-0.

Reilu minuutti myöhemmin Pavle Milosavljevic loukkasi itseään keskialueella katkoessaan TPS-hyökkäystä ja TPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Sen päätteeksi Oskari Jakonen pääsi läpiajoon. Öhberg torjui jaloillaan, mutta Mettälä oli ensimmäisenä irtopallossa ja lakoi tilanteeksi jo 2-0. Milosavljevic ei onneksi loukannut itseään pahemmin tilanteessa.

20 minuutin kohdalla Valakarin sisäänpäin kiertävä vapaapotku oli todella vaarallinen ja ylärima esti lisämaalien syntymisen.

33. minuutilla Jaro menetti pallon omalla puolustusalueella ja TPS käänsi tilanteen nopeasti. Valakari sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen ulkopuolella ja laukoi pallon maata pitkin ohi Öhbergin. Tilanne taululla oli 3-0 eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

Jaron ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin 54. minuutilla, kun Christian Eissele pelasi seinäsyötöllä Kulalle vetopaikan rangaistusalueen sisältä, mutta pallo suuntautui ohi TPS-maalin.

Molemmilla joukkueilla oli toisella puoliajalla tekopaikkoja TPS:n ollessa kuitenkin koko ajan vieraita vaarallisempi. Hyvän ottelun pelannut Valakari laukoi kertaalleen tolppaan ja kerran pallo kävi myös Jaro-maalin ylärimassa kulmapotkun jälkitilanteesta.

Jaron paras paikka nähtiin, kun Eisselen syöttö vapautti Paintsilin rangaistusalueen sisälle. Ghanalainen malttoi odottaa rauhassa hyvää vetopaikkaa, mutta lopulta ratkaisu kesti turhankin kauan ja TPS-puolustus ehti väliin.

Toisella puoliajalla maaleja ei nähty ja ottelu päättyi TPS:n voittoon lukemin 3-0.

3-0

8' Hyyrynen Mikko 1-0
10' Mettälä Ilari 2-0
33' Valakari Onni 3-0

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
6 Kronholm Markus
7 Kula Thomas 12'
8 Niang Papa Amadou
46' Bamba Hassoma Bino
9 Eissele Christian
10 Emet Jonas
70' Larsson Kevin
18 Kousidis Nikolaos
20 Sandström Oskar
46' Vidjeskog Adam
21 Chantzopoulos Charalampos
25 Öhberg Emil
30 Paintsil Seth

Vaihtopelaajat
2 Bamba Hassoma Bino
16 Vidjeskog Adam
17 Larsson Kevin
1 Häggblom Patrik

TPS

1 Viscosi Jonathan
3 Kinnunen Juri
4 Holma Rasmus 30'
6 Peräaho Jonni
84' Montola Juho
7 Rähmönen Sami
9 Mettälä Ilari
63' Ääritalo Mika
15 Tenho Miro
18 Hyyrynen Mikko
19 Jakonen Oskari
67' Sjöroos Riku
22 Blomqvist Niklas 77'
32 Valakari Onni

Vaihtopelaajat
10 Virtanen Jani
11 Ääritalo Mika
12 Seppä Ville
14 Schultz Otto
17 Peltola Waltteri
20 Sjöroos Riku
28 Montola Juho