TPS Jaroa vahvempi

TPS esitti Jaakon Päivien ottelussa todella vahvaa peliä ja vei pisteet Turkuun 1643 katsojan pettymykseksi lukemin 0-2 (0-1).

Jimmy Wargh oli saanut Juuso Aallon takaisin kokoonpanoon. Avauskokoonpanossa ainoat muutokset keskiviikkoiseen nähden olivat Alex Ramsayn nouseminen aloituskokoonpanoon Macauley Chrisantusin tilalle ja Mykyta Savchenko aloitti Jaron maalilla.

Ottelu alkoi vieraiden hienoisella hallinnalla, mutta ensimmäisen kymmenminuuttisen ei kutenkaan vaarallisia tilanteita nähty.

Avausmaali nähtiin heti ensimmäistä todellisesta paikasta 16. minuutilla. TPS sai kierrätettyä pallon oikealle, jossa Juri Kinnusella oli paljon tilaa keskittää. Matala kesktys tuli rangaistusalueella Joakim Latoselle, joka otti pallon haltuun ja laukoi tarkasti pallon takakulmaan tilanteeksi 0-1.

20. minuutilla Tyler Reidille sattui virhe keskialueella ja TPS pääsi vaaralliseen vastaiskuun. Ilari Mettälä pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Patrick Byskata peitti laukauksen kulmapotkuksi.

Jaro oli avauspuoliajalla pitkään selvästi altavastaajana, mutta puoliajan loppua kohden kotijoukkue sai paremmin juonesta kiinni. 38. minuutilla Johan Brunell pääsi puskemaan Markus Kronholmin kulmapotkusta, mutta Jere Koponen torjui hyvin. Brunell pääsi vielä yrittämään irtopallosta, mutta laukaus pysähtyi pelaajamassaan.

Juuri ennen taukovihellystä nähtiin Jaron paras tilanne. Kronholm ja Samuel Haglund rakensivat oikealta hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Jim Myrevik pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta Haglundin keskityksestä. Pusku suuntautui kuitenkin päin Koposta, joka torjui.

Jaro joutui tekemään tauolla vaihdon, kun Brunellin jalka ei kestänyt ottelua. Hänen tilalleen tuli Samuel Uusitalo.

TPS iski jo ratkaisevan tuntuisen toisen maalin 55. minuutilla. Reid menetti pallon keskiviivan tuntumassa ja TPS käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Elmo Heinonen kuljetti palloa ja näytti, että Haglund ehtii katkaisemaan tilanteen. Heinosen käsi osui kuitenkin Haglundia kasvoihin ja kun tilanteesta ei vihelletty rikettä, sai Heinonen tilaa. Syöttö löysi perille Mettälälle, joka laukoi pallon avopaikasta varmasti alakulmaan ja peli oli 0-2.

Maalin jälkeen Jimmy Wargh teki tuplavaihdon, kun Albin Björkskog ja Juuso Aalto korvasivat Joni Remesahon ja Torón.

61. minuutilla Jaro pelasi lyhyen kulmapotkun, joka näytti kaikkea muuta kuin hallitulta, mutta Kronholm sai kuitenkin vaikeasta tilanteesta laitettua pallon rangaistusalueelle, jossa Guillermo Sotelo laukoi suoraan ilmasta, mutta aavistuksen ohi.

76. minuutilla Jaro teki jälleen tuplavaihdon. Jim Myrevik ja Alex Ramsay tekivät tilaa Tuomas Lähdesmäelle ja Macauley Chrisantusille.

Kolme minuuttia myöhemmin TPS:n kolmas maali oli enemmän kuin lähellä, kun Patrick Byskatan purku epäonnistui ja pallo kimmahti hänen jalastaan oman maalin ylärimaan.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Sotelon keskitys tuli tarkasti Lähdesmäen päähän, jonka pusku oli myös hyvä, mutta Koponen torjui erinomaisesti riman alta pallon kulmapotkuksi.

Jaron kiri loppui viimeistään 84. minuutilla, kun Sotelo sai filmaamisesta päivän toisen varoituksensa ja joutui punaisen kortin saattelemana suihkuun.

FF Jaron seuraava ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona, jolloin vuorossa on vierasottelu VPS:a vastaan.