Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Tehoton Jaro hävisi tärkeät pisteet Kotkassa

Kotkassa nähtiin tuttu kaava: Jaro hallitsi ja piti palloa, mutta kaatui tehottomuuteen. Lopussa KTP:n Ville Oksanen laukoi unelmaosumalla ottelun ainoan maalin ja Jaro hävisi 1-0 (0-0). Jaro putosi samalla putoajan paikalle.

Jaron avauskokoonpanoon oli tullut pari muutosta edelliseen otteluun verrattuna. Jose Manuel Rivera korvasi Sergei Eremenkon keskikentällä ja Reginaldo Junior otti sairaana olleen Jari Saran paikan oikeana puolustajana. Molemmat uudet hankinnat, David Silva ja Alibek Aliev, aloittivat vaihtopenkillä.

Jaro sai ensimmäisen hyvän tilanteen jo puolen minuutin pelin jälkeen. Nosh A Lodyn avaus osui Jani Virtaseen, joka pääsi kuljettamaan aina rangaistusalueelle saakka, mutta laukaus hyvästä paikasta osui puolustajan jalkaan.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Jaro kokeili samaa kulmapotkukuviota kuin Interiä vastaan. Losha antoi matalan syötön etutolpalle Peter Opiyolle, joka jatkoi takaviistoon Virtaselle. Virtasen paikka oli hyvä, mutta matala laukaus meni aavistuksen ohi.

Ensimmäinen vartti mentiin selvästi Jaron komennossa, mutta pikku hiljaa kotijoukkue sai peliänsä toimimaan. KTP:n ensimmäinen paikka tuli 20 minuutin kohdalla, kun Tarvosen syöttö tuli 15:een metriin Tamas Gruborovicsille, jonka laukaus jäi kuitenkin vaisuksi ja Jesse Östillä oli helppo työ torjua.

Ensimmäinen todellinen huippupaikka nähtiin 25. minuutilla. Jaro hieroi pallon kanssa pitkään keskialueella, kunnes pallonmenetyksen jälkeen KTP iski nopeasti vastaan ylivoimahyökkäyksen turvin. Pallo pelattiin vasemmalle Tarvoselle, jonka matala keskitys näytti tavoittavan oman pelaajan maalin edessä, mutta Eremenko juniorin loistava liuku esti varman näköisen maalin syntymisen.

Losha tarjoili Jaron seuraavan paikan. Losha nousi hyvin vasenta laitaa pitkin ja antoi vasurillaan tarkan keskityksen kuuteen metriin Riveralle, joka kuitenkin laukoi hieman vaikeasta asennosta selvästi yli.

Monessa mukana ollut Tarvonen sai seuraavan huippupaikan kahdeksan minuuttia ennen taukoa. Valeri Minkenen antoi hyvän syötön rangaistusalueelle ja kun Reginaldo Junior epäonnistui katkossaan, pääsi Tarvonnen laukomaan muutamasta metristä, mutta Jaron onneksi selvästi yli.

Jaro oli siirtyä johtoon kaksi minuuttia myöhemmin, kunVirtanen vippasi Riveran vapaaksi rangaistusalueelle. Riveran ensimmäisen kosketus ohjasi pallon aavistuksen pieneen kulmaan, mutta meksikolainen pääsi laukomaan, mutta Saku-Pekka Sahlgren torjui ja kaappasi irtopallonkin.

Molemmat joukkueet loivat ensimmäisellä puoliajalla hyviä paikkoja, mutta Jaron osalta tehottomuus jatkui.

Jaro teki tauolla vaihdon, kun Alexei Eremenko joutui tuleman pois ja Joona Veteli korvasi hänet. KTP teki myös tauolla vaihdon, kun Drew Lewis debytoi Veikkausliigassa.

Alibek Aliev teki ensiesiintymisensä Jaro-paidassa, kun hyökkääjä pääsi Denisin tilalle noin tunnin kohdalla. Myös David Silva debytoi Veikkausliigassa kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun hän korvasi Jamar Dixonin.

Reillu vartti ennen loppua Jaro rakensi hienon hyökkäyksen. Silva leikkasi pallon kanssa keskelle ja syötti pystyyn. Rivera antoi pallon jalkojensa välistä Virtaselle, joka antoi seinän Riveralle. Rivera haki laukauksen sijaan Alievia maalin edestä, mutta A Lody sai jalkansa väliin.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua nähtiin kaksi vieraita kuumentanutta tilannetta. Ensin Lewis teki kovan liukutaklauksen kohteenaan Veteli, mutta selvisi keltaisella kortilla, vaikka varsinkin Eremenko senior vaati äänekkäästi ulosajoa. Heti perään Rivera nosti Alieville pallon toppareiden taakse ja tuore Jaro-vahvistus revittiin kädestä nurin, mutta rankkaria ei nähty.

Ottelun ratkaisu nähtiin sitten upealla tavalla, mutta Jaron kannalta väärässä päässä. KTP:n vapaapotkun jälkeen Jordi Van Gelderen pääsi laukomaan. Öst teki jalkatorjunnan ja pallo kimposi rangaistusalueen kulmalle Ville Oksaselle, joka laukoi täydellisen laukauksen takayläkulmaan tilanteeksi 1-0.

Jarolle tarjottiin vielä unelmapaikka tasoitukseen lisäajan kolmannella minuutilla. Walter Mooren keskitys tuli täydellisesti vitosen viivalle, jossa Reginaldo pääsi puskemaan täysin vapaasti, mutta pusku meni yli. Vielä seuraavassa tilanteessa Aliev voitti pääpallon ja Reginaldo pääsi yrittämään nostoa Sahlgrenin yli, mutta brassin jatko meni selvästi yli maalin.

Tappio oli Jarolle karvas, sillä KTP ohitti Jaron sarjataulukossa ja pietarsaarelaiset ovat nyt karsijan paikalla.