Tasapeli sarja-avauksessa

FF Jaro sai kaudelleen erinomaisen alun ja Walter Moore viimeisteli kauden avausmaalin. Maalin jälkeen ottelu tasaantui ja lopulta pisteet jaettiin lukemin 1-1 (1-0) Mikko Hyyrysen puskettua tasoituksen.

Jarolta puuttui kokoonpanostaan yksi puolustaja, kun Fortuné Macomban pelilupa ei ehtinyt ajoissa ja ranskalaisen Jaro-debyytti siirtyi tulevaisuuteen.

Pietarsaaren Keskuskenttä oli ajankohtaan nähden ihan kelvollisessa kunnossa, mutta kenttä oli luonnollisesti vielä epätasainen ja se toi otteluun oman lisämausteensa.

Jaro aloitti ottelun kovalla vauhdilla. Ensimmäinen tilanne nähtiin kuuden minuutin pelin jälkeen. Walter Mooren keskitys näytti painuvan päädystä yli, mutta Papa Niang taisteli pallon itselleen ja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä ja pallo kimposi puolustajan jalasta yläriman päälle.

12. minuutilla Jaron avausmaali oli enemmän kuin lähellä. Alberto Alvarado Morin puski Thomas Kulan kulmapotkun maalin eteen, jossa Sergei Eremenko oli ensimmäisenä, mutta pusku osui tolppaan.

Hetken päästä TPS:n Mikko Hyyrynen pääsi yrittämään matalasta keskityksestä, mutta pallo pomppi lopulta melko selvästi ohi maalin.

Jaron kauden avausmaali nähtiin 19. minuutilla. Papa Niangin hyvä puolenvaihto löysi oikealta Seth Paintsilin, joka pääsi haastamaan Juri Kinnusta ja talvikauden tapaan Paintsil spurttasi puolustajasta ohi ja ajoi rangaistusalueen sisään. Paintsil maukas syöttö löysi takatolpalle juosseen Mooren, jolle oli helppo työ siirtää Jaro 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen TPS sai ottelusta paremman otteen. 28. minuutin kohdalla Jani Virtanen lähetti kulman jälkitilanteessa keskityksen maalille, jossa TPS-pelaaja pääsi puskemaan. Emil Öhberg ei saanut vangittua palloa ja Hyyrynen oli ensimmäisenä irtopallossa. Öhberg oli kuitenkin nopeasti pystyssä ja torjui upeasti Hyyrysen laukauksen.

TPS sai selvästi lisää itseluottamusta muutamasta hyvästä hyökkäyksestä ja puoliajan loppu mentiin vieraiden hallinnassa. Kuusi minuuttia ennen taukoa Virtasen vapaapotku kaukaa oli hyvä ja Öhberg joutui torjumaan eteensä, mutta jatkopallosta lähtenyt laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa 1-0.

Jaro ei saanut keskustaa totuttuun tapaan haltuunsa avauspuoliajalla ja Alexei Eremenko reagoi asiaan tauolla. Markus Kronholm tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Josue Soto.

Heti toisen puoliajan alussa Kula voitti kakkospallon hyökkäyspäässä ja pääsi laukomaan. Kulan laukaus oli tulinen ja Jere Aallolla oli suuria vaikeuksia saada torjuttua pallo kulmaksi. Heti perään Kula kokeili uudestaan lähes 30 metrissä, tällä kertaa vähän ohi.

Paintsil pääsi kertaalleen Öhbergin erinomaisesta maalipotkusta vastahyökkäykseen. Paintsil leikkasi rangaistusalueella keskelle ja pääsi laukomaan, mutta laukaus jäi vaisuksi.

Vajaan tunnin kohdalla oli jälleen Öhbergin aika nousta esiin. Pallo pyöri pitkään Jaron rangaistusalueen tuntumassa, kunnes Sami Rähmöselle avautui ruuhkan takaa erinomainen paikka, mutta Öhberg tuli vastaan ja pelasti Jaron.

TPS sai tasoituksensa 20 minuuttia ennen loppua. Toppari Miro Tenho antoi loistavan avauksen oikealle Rähmöselle, joka eteni muutaman metrin ja lähetti tarkan keskityksen maalille, jossa Hyyrynen oli vapaana ja puski pallon varmasti sisään tilanteeksi 1-1.

Kymmenen minuuttia ennen loppua TPS:n johtomaali näytti väistämättömältä. Abukar Mohamed sai unelmapaikan, kun hän pääsi laukomaan pilkun tuntumasta, mutta Jaron onneksi veto epäonnistui ja pallo suuntautui ohi.

Kymmenen minuuttia ennen loppua nähtiin kauan odotettu Jonas Emetin paluu kentälle. Emet nousikin heti näkyvään rooliin. Viisi minuuttia ennen loppua Paintsilille tarjoutui paikka nousta ottelun sankariksi. Vaihdosta sisään tullut Alibek Aliev pelasi hyvin keskialueella pallon Emetille, joka lähetti laadukkaalla syötöllä Paintsilin läpi. Aalto tuli kuitenkin vastaan ja torjui Paintsilin laukauksen ja kotiyleisö joutui pettymään.

Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa nähtiin ikävä tilanne. Moore törmäsi rajusti Rasmus Holman kanssa ja molemmat jäivät makaamaan kentän pintaan. TPS:lle oli jopa avautua läpiajo tilanteessa, mutta tuomarin oli pakko puhaltaa peli poikki pahannäköisen loukkaantumisen vuoksi. Holma sai kovan iskun päähänsä ja hän oli pakotettu tulemaan vaihtoon.

Lisäajalla nähtiin vielä yksi tilanne, kun Josue Soto lähetti Paintsilin vauhtiin ja tämä antoi maalin eteen, jossa Emet ei aivan ehtinyt laukomaan, vaan joutui pelaamaan pallon taaksepäin. Lopulta tilanne kuivui kasaan Sergei Eremenkon hidasteltua.

Jaron kauden avaus päättyi pistejakoon lukemin 1-1. Jaron seuraava ottelu pelataan tulevan viikon keskiviikkona, jolloin Jaro matkustaa Ouluun AC Oulun vieraaksi.

Tasoitusmaalin puskenut Mikko Hyyrynen kertoi ottelun olleen hänen mielestään tasainen.
– Mukava olla taas Pietarsaaressa pitkästä aikaa. Olimme alussa unessa. Pikkuhiljaa päästiin mukaan ja uskallettiin myös pelata, vaikka kentän takia molempien piti pelata yksinkertaisesti. Molemmilla oli paikkansa ja peli olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Tasapeli oli varmastikin ihan oikeutettu tulos. Maalissa Rähmönen kertoi ehtineensä katsomaankin mihin keskittää ja minulla oli melko tilanne helppo puskea pallo maaliin, Hyyrynen kertoi.

Hyvän ottelun Jaron maalissa pelannut Emil Öhberg jatkoi samoilla linjoilla.
– Hyyrynen summasi ottelun jo hyvin. Kenttä on huono, mutta se ei ole mikään selitys, vaan tilanne on molemmille sama. Toisella puoliajalla oli paljon kaksinkamppailuja ja niitä meidän on pakko voittaa enemmän.

Mika Laurikainen oli tyytyväinen tavasta, jolla hänen joukkueensa pääsi peliin mukaan vaikean alun jälkeen.
– Alku oli meiltä suht hidasta, mutta toisaalta se oli Jarolta terävää. Sen jälkeen päästiin hyvin peliin mukaan ja olin siihen tyytyväinen. Tänään oli pienien marginaalien päivä, niin kuin nämä kevään pelit usein on. Molemmat maalivahdit olivat tänään todella hyviä. Öhberg nollasi muutaman meidän paikan hyvin ja myös Aalto torjui mm. läpiajon. Holman loukkaantuminen on iso miinus meille. Hänelle tulee pitkä poissaolo aivotärähdyksen vuoksi, Laurikainen harmitteli lopun ikävää tilannetta.

Alexei Eremenko näki tuloksen olleen oikeudenmukainen.
– Alku oli meiltä hyvä, mutta niin oli myös toisen puoliajan alku. TPS sai meidän päähän pientä epävarmuutta pitkien heittojen seurauksena. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä heikommaksi kenttä meni, joten on ymmärrettävää että pitää pelata yksinkertaisesti. Kun lasketaan tilanteita, on tulos varmasti oikeudenmukainen. Tietysti nolla pitäisi pitää ja puolustimme huonosti tasoitusmaalin. Tämä oli ensimmäinen ottelu ja siinä on aina normaalia enemmän hermostuneisuutta. Piste on piste ja jatkamme tästä, Eremenko sanoi.