Tasapeli nosti Jaron viidenneksi

FF Jaron kausi päättyi tasapeliin Gnistania vastaan. Jaron maalin teki avauspuoliajalla Seth Paintsil. Tasapelipiste nosti Jaron Ykkösessä viidenneksi.

Jaro aloitti ottelun hyvin ja ensimmäinen maali nähtiin 14. minuutilla. Seth Paintsil pelasi hienosti keskialueella ja lähetti Christian Eisselen vauhtiin puolustuslinjan taakse. Eissele ohitti maalivahti Daniel Kollarin, joka kaatoi Eisselen. Erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi tilanteesta ainoastaan vapaapotkun, vaikka vierasjoukkueen mielestä rike tapahtui rangaistusalueen sisällä. Tuomitun vapaapotkun Charalampos Chantzopoulos laukoi tolppaan ja irtopallossa oli ensimmäisenä Paintsil, joka laukoi varmasti tilanteeksi 0-1. Maali oli Paintsilin kauden kymmenes.

25. minuutilla Viktor Strömbäck käynnisti hyvän hyökkäyksen Jarolle. Lopulta Papa Niang jätti pallon rangaistusalueella kantapäällä Eisselelle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Kollar torjui matalan laukauksen.

Viisi minuuttia ennen taukoa Gnistan sai painetta Jaron rangaistusalueelle. Lähimpänä oli Teemu Pastila, joka Jaron onneksi lähti syötön sijaan laukomaan pienestä kulmasta ja Emil Öhberg torjui laukauksen kulmapotkuksi. Heti perään Kibona pääsi laukomaan Akbarin matalasta keskityksestä noin kahdeksasta metristä, mutta Kibona laukoi yli.

Juuri ennen taukoa Papa Niang loukkasi takareittään ja hän joutui jättämään pelin kesken vamman vuoksi.

Vielä avauspuoliajan lisäajalla Eissele pääsi Strömbäckin katkon jälkeen puolittaiseen läpiajoon, mutta Marko Koskinen ehti viime hetkellä liukumaan laukauksen eteen. Seuranneesta kulmapotkusta Markus Kronholm pääsi puskemaan vapaasti etutolpalta, mutta hän ei saanut suunnattua palloa maalia kohti.

Calle Löf joutui tauon aikana tekemään kaksi vaihtoa. Niangin lisäksi myöskään Paintsil ei pystynyt jatkamaan ottelua. Heidän tilalleen tulivat Adam Vidjeskog sekä Nikolaos Kousidis.

Heti toisen puoliajan alkuun Gniastille tuli vaarallinen tilanne, kun Kibona pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus meni aavistuksen yli.

Toisen puoliajan alku oli Jarolle vaikea, eikä vierasjoukkue pystynyt pitämään palloa omalla joukkueella. Gnistan tulikin tasoihin 68. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta, kun vaihtopelaaja Dudu lähetti kovan keskityksen Jaron maalille ja pallo pomppasi Jaron pelaajista verkon perukoille tilanteeksi 1-1.

73. minuutilla Jaro oli lähellä siirtyä johtoon, kun Markus Kronholmin laukaus 20 metristä Eisselen syötöstä osui tolppaan ja Gnistan selvisi.

Toinen puoliaika jäi tasoltaan melko heikoksi ja loppulukemat merkittiin 1-1. Jaron parhaat paikat lisämaalien tekemiseen tulivat Eisselelle, mutta tällä kertaa amerikkalaishyökkääjä ei paikoissaan onnistunut.

Tasapelipiste riitti kuitenkin nostamaan Jaron viidenneksi, sillä FC Haka hävisi oman ottelunsa ja Jaro nousi valkeakoskilaisten edelle maalieron turvin.