Taisteleva Jaro haki voiton Kokkolasta

FF Jaro osoitti jälleen suurta taisteluhenkeä hakemalla ajoittain kuumasta ottelusta KPV:a vastaan voiton lukemin 0-2 (0-1). Jaron maaleista vastasivat Toró ja Alex Ramsay. Valitettavasti Krists Gulbis ja Johan Brunell loukkaantuivat ottelussa.

FF Jaro aloitti ottelu täsmälleen samalla avauskokoonpanolla kuin VPS:a vastaan. Ainoa isompi muutos kokoonpanossa oli se, että Jim Myrevik joutui jättämään ottelun kokonaan väliin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Jaro piti enemmän palloa, mutta ensimmäisen kympin aikana kummassakaan päässä ei nähty vaarallisia tilanteita.

Jaro iski maalin heti ensimmäisestä paikastaan 13. minuutilla, kun ensimmäinen kulmapotku tuotti tulosta. Juuso Aallon kulmapotkuun sai päänsä ensimmäisenä väliin Stanley Amuzie, mutta irtopallo jäi Torólle, joka otti haltuun ja laukoi pallon etukulmaan ja Jaro johti 0-1. Jaro on näin tehnyt ottelun avausmaalin kaikissa viidessä Ykkösen ottelussa.

KPV sai Jaron maalin jälkeen ottelun melko selvästi hallintaansa ja kokkolalaiset saivat luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen.

KPV:n ensimmäinen paikka nähtiin 21. minuutilla, kun KPV katkaisi Jaron hyökkäyksen rakentelun ja Angel Zapata pääsi muutaman syötön jälkeen keskittämään. Keskitys oli erinomainen ja se tippui Johan Brunellin ja Patrick Byskatan väliin Eetu Rissaselle, joka kuitenkin Jaron onneksi puski hyvästä paikasta selvästi ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin KPV:n maali oli jälleen todella lähellä. Harri Heiermann pystyi väistämään Brunellin liukutaklauksen rangaistusalueella ja antoi syötön takaviistoon. Krists Gulbis pelasti ensimmäisen tilanteen ja sen jälkeen Adam Widjeskog pääsi laukomaan unelmapaikalta, mutta tänään 30 vuotta täyttänyt Brunell ehti loistavasti blokkaamaan vedon ja pelasti Jaron. Samassa tilanteessa Gulbis loukkasi jalkansa peittäessään ensimmäisen laukauksen.

Kovaluinen latvialainen taisteli itsensä vielä pieneksi hetkeksi kentälle, jotta Jaro ehti valmistella vaihdon ja Gulbis ehti loukkaantuneenakin peittämään yhden tilanteen. Gulbis joutui jättämään ottelun kesken seuraavalla katkolla ja hänen tilalleen tuli Marcel Wargh.

Vielä ennen taukoa Toró sai kovan iskun päähänsä keskialueella kaksinkamppailutilanteessa ja brasilialaista jouduttiin hoivaamaan kentän pinnassa jonkin aikaa, mutta Toró toipui onneksi pelikuntoon.

KPV sai vielä avauspuoliajan lisäajalla paikan tasoitukseen, kun Zapata ja Widjeskog pelasivat hyvin yhteen ja lopulta Heiermann pääsi laukoaan Zapatan syötöstä, mutta laukaus meni metrin verran etukulmasta ohi.

Avauspuoliajalla pelattiin lopulta peräti yli kuusi minuuttia lisäaikaa ja molempien joukkueiden tunteet alkoivat myös kuumeta. Tauolle mentiin Jaron johtaessa 0-1.

KPV teki tauolla yhden vaihdon, kun avauspuoliajan lopulla loukkaantuneen Tommi Saarisen tilalle tuli Karolis Chvedukas.

Chvedukas nousikin heti näkyvään rooliin, mutta ei taatusti tavalla, jota Niko Kalliokoski vaihdolla haki. Liettualainen nimittäin otti toisen puoliajan alussa parin minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja lähti aikaiseen suihkuun. Punainen kortti nousi hänelle 54. minuutilla.

Toinen puoliaika oli todella rikkonainen ja Jaro sai lisää ongelmia reilun tunnin kohdalla, kun  Widjeskog ryntäsi päin Brunellia, joka sai kovan iskun jalkaansa ja hänkin joutui jättämään ottelun kesken. Jaro teki samalla kaksi vaihtoa, kun Albin Björkskog ja Benjamin Östman tulivat kentälle. Brunellin lisäksi kentältä pois tuli Samuel Haglund.

Ulosajo ei juurikaan muuttanut pelin kuvaa, vaan KPV piti edelleen selvästi enemmän palloa ja Jaron pallonhallintajaksot jäivät lyhyiksi. Jarolla oli avausmaalin jälkeen vaikeuksia rakentaa kontrolloituja hyökkäyksiä.

Gulbisin ja Brunellin loukkaantumiset veivät myös Jarolta paljon pääpeli- ja kaksinkamppailuvoimaa, mutta punapaidat puolustivat jälleen isolla sydämellä. Brunellin loukkaantumisen jälkeen Jaro siirtyi neljän miehen linjaan, jossa toppareina olivat Patrick Byskata ja Marcel Wargh ja laidoilla Sotelo sekä Lähdesmäki.

Pelin loppua kohden Jaro pystyi pitämään palloa pitempiä jaksoja hyökkäysalueella ja se tuotti myös tulosta. 88. minuutilla Benjamin Östmanin fantastinen liukutaklaus hyökkäysalueella pysäytti KPV:n hyökkäyksen ja Jaro käänsi nopean vastaiskun. Juuso Aalto antoi täydellisen keskityksen maalille, jossa Alex Ramsay puski hallitusti pallon ohi Hemmo Riihimäen ja tilanne oli 0-2. Maali oli Ramsayn uran ensimmäinen Ykkösessä.

Ramsayn maalin jälkeen kentällä ei enää mitään merkittävää tapahtunut ja näin ottelu päättyi punaisten voittoon maalein 0-2. Jaro oli toista kertaa peräkkäin todella tyly ja tehokas vieras hakien Kokkolasta arvokkaat kolme pistettä.

Voitto nosti Jaron sarjakakkoseksi tasapisteisiin ykkösenä olevan EIF:n kanssa. Molemmilla on kasassa viiden pelin jälkeen kymmenen pistettä.

Ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa oli joukkueen taistelutahtoon tyytyväinen Tuomas Lähdesmäki.
– Zapata oli liukas vastustaja ja piti olla koko ajan hereillä. Mielestäni selvisin ihan ok. Oli haasteellista ja ihan hauskaa pelata noin liukasliikkeistä pelaajaa vastaan. Olemme harjoitelleet paljon sitä, miten pysyä tiiviinä, kun vastustaja kierrättää palloa. Tänään pysyttiin tiiviinä ja sen seurauksena kolme pistettä lähtee Pietarsaareen.

– Tänään oli kokonaisuudessaan aika kuumaverinen peli, mutta nämä ovat mukavia tapahtumia kun molemmilla on tunnetta mukana. Tahto oli se kaikista suurin asia, joka meille voiton tänään toi, Lähdesmäki sanoi.