SJK kaatoi Jaron harjoitusottelussa

FF Jaro pystyi haastamaan tunnin ajan SJK:n päivän harjoitusottelussa. SJK meni viimeisellä puolituntisella menojaan ja ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-5 (1-1).

Jarolla oli kokoonpanossaan yksi testipelaaja, kun vasemman puolustajan paikalla pelasi Jean Mabinda. SJK:lla oli avauskokoonpanossaan muutaman kokeneemman pelaajan ohella nuoria pelaajia. Vieraiden avauskokoonpanosta löytyi kaksi Jaro-kasvattia, kun maalia vartioi Jesse Öst ja oikealla laidalla viiletti Serge Atakayi. Vaihdosta löytyi lisää Jaro-taustaa, kun SJK:n tuorein hankinta, Darvin Chavez, aloitti ottelun vaihtopenkiltä.

Ottelun avausmaali nähtiin kahdeksannella minuutilla, kun Serge Atakayi pääsi keskittämään laidaltaan täysin vapaasti. Matala pallo tuli yhden kimmokkeen kautta Aatu Kujanpäälle, joka sijoitti pallon kaikessa rauhassa muutamasta metristä ohi Emil Öhbergin.

Jaron ensimmäinen todella vaarallinen paikka nähtiin vartin kohdalla, kun Anthony Olusanya voitti pääpallon Tero Mäntylän edestä ja Axel Vidjeskog pääsi palloon ja hänellä oli enää Öst vastassaan, mutta Öst torjui Vidjeskogin yrityksen.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä, jossa kummallakaan ei ollut montaa maalintekopaikkaa. Jaron tasoitus nähtiin kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Olusanya pääsi keskialueella irtopalloon. Olusanya kuljetti kohti SJK:n puolustuslinjaa ja ajoi pallon kanssa rangaistusalueelle, jossa Joonas Sundman osui hieman epäonnekkaasti Olusanyan jalkoihin ja erotuomari vei oikeutetusti pallon pilkulle. Olusanya asettui itse laukomaan rangaistuspotkua. Öst sai hieman sormenpäitään laukauksen tielle, mutta veto oli riittävän kova ja pallo painui maaliin.

SJK:lla oli vielä juuri ennen taukoa vaarallinen vastahyökkäys, jonka päätteeksi Jeremiah Streng laukoi aavistuksen ohi. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Jaro siirtyi johtoon heti toisen puoliajan alkuun, kun Johan Brunell Antonio Hottan antaman kulmapotkun maaliin.

Tunnin kohdalla SJK teki useamman vaihdon ja myös Jaro teki yhden vaihdon, kun Benjamin Östman korvasi Alex Ramsayn. SJK:lta kentälle tuli mm. Darvin Chavez.

Vaihdot muuttivat ottelun kuvaa ja ja SJK tasoittikin ottelun heti vaihtojen jälkeen, kun Keaton Isakssonin tarkka laukaus ohitti toisen puoliajan Jaron maalia vartioineen Topi Valtosen ja peli oli 2-2. Lisää tuli parin minuutin päästä. Kujanpään komea laukaus 20 metristä kolahti tolppaan ja irtopallon laittoi sisään Joonas Lepistö.

SJK:n neljäs maali syntyi 72. minuutilla, kun ottelun näkyvin pelaaja, Kujanpää, tarjoili Lepistölle maukkaan paikan muutamaan metriin ja tämä viimeisteli varmasti lukemiksi 2-4.

SJK:n viides maali nähtiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Valtonen tuli katkaisemaan pystysyöttöä rangaistusalueen ulkopuolelle. Pallo jäi kuitenkin 20 metriin, jossa Lepistö nosti pallon hallitusti malliin tilanteeksi 2-5.