Severi Kähkönen odottaa jo sarjan alkua

FF Jaro aloitti joukkueharjoitukset reilu viikko sitten. Yksi joukkueen alkavan kauden mielenkiintoisimmista pelaajista on eittämättä viime kaudella läpimurtonsa edustusjoukkueessa tehnyt Severi Kähkönen. Nuorelle hyökkääjälle paluu harjoituskentille on ollut mieluisa asia ja odotukset ovat jo muutaman viikon päässä alkavassa kaudessa.
Severinho

Viime kaudella 16 ottelussa viisi maalia tehnyt 20-vuotias hyökkääjä teki ennen joulua kahden vuoden jatkosopimuksen FF Jaron kanssa. Hyvin alkanut sesonki katkesi koronarajoitusten myötä muutamaksi kuukaudeksi jonka aikana nuori hyökkääjälupauskin oli pakotettu omatoimiharjoitteluun.
- Onhan se tottakai vaikuttanut kun ei ole ollut joukkueharjoituksia. Tietysti on tullut harjoiteltua tauon aikana omatoimisesti mutta eihän se ole sama asia kuin vetää joukkueen kanssa. Siitä huolimatta sanoisin kuitenkin että kunto on pysynyt aika normaalina omatoimiharjoitusten myötä ja nyt kun ollaan päästy jälleen joukkueen kanssa harjoittelemaan niin onhan tämä mielekkäämpää kuin omien juttujen tekeminen, Kähkönen sanoo.
- Alussa oli toki haastavaa päästä rytmiin pitkän tauon jälkeen mutta kyllä se tästä on lähtenyt ihan hyvin liikkelle. Tilanne on tietysti sama jokaiselle pelaajalle niin Ykkösessä kuin muillakin sarjatasoilla, hän jatkaa.

Tiukka sarja tulossa

FF Jaron osalta kausi käynnistyy juhannuksen jälkeisellä viikolla Kajaanissa jonka jälkeen seuraavana viikonloppuna 5.7. mennään toiseen päähän Suomea Gnistanin vieraaksi Helsingin Oulunkylään. Kausi vedetään läpi tiukassa aikataulussa mikä asettaa varmasti haasteita pelikyvyn ylläpitämisessä. Tämän myöntää myös Kähkönen mutta jatkaa samalla odottavansa kauden alkua kuin kuuta nousevaa.
- Sarjasta tulee mielenkiintoinen kun pelataan paljon pelejä lyhyessä ajassa. Varmasti kaikki joutuu vetämään joissain peleissä vähän raskailla jaloilla mutta nyt mennään näillä ja itsellä ainakin on tosi hyvät fiilikset alkavaan sarjaan.
Nuorella pelaajalla on tavoitteena kehittää omaa pelaamistaan kauden aikana ja odottaa samaa myös muulta joukkueelta.
- Meillä on kasassa mun mielestä hyvä nuori joukkue. Eihän meillä ole kokemusta niin paljon mutta on tosi hyvä että meillä on ainakin puolustuspäässä hyviä ja kokeneita jätkiä. Se antaa paljon tukea tässä hommassa. Uskoisin että meiltä nousee uusia nimiä esiin kauden edetessä. Uskoisin että ainakin Benjamin "Benna" Östman tulee yllättämään tällä kaudella monet positiivisesti. Lisäksi Anthony Olusanya on ollut treeneissä todella hyvä. Pitää vaan katsoa että saan tarjoiltua Antulle hyviä syöttöjä niin hän tekee varmasti enemmän maaleja kuin viime kaudella, Kähkönen päättää.

FF Jaro kohtaa huomenna keskiviikkona KPV:n Kokkolassa pelattavassa harjoitusottelussa. Kauden ensimmäinen sarjapeli pelataan Kajaanissa 27.6. klo 17.00 ja ensimmäinen kotipeli puolestaan on 12.7. klo 18.30 sarjanousija MP:tä vastaan. Seura odottaa Suomen Valtioneuvoston päätöksiä koskien ottelutapahtumien järjestelyä ennen kuin informoimme faneja ja sidosryhmiä mahdollisista poikkeusjärjestelyistä.

- Jaakko Kuusisto -