RoPS vei pisteet Pietarsaaresta

FF Jaro dominoi etenkin avauspuoliajalla peliä mielin määrin, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilanteitaan. Toisella puoliajalla RoPS teki ottelun ainoan maalin ja ottelu päättyi lukemiin 0-1 (0-0). Tappiosta huolimatta Jaro varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa.

Jaro oli palannut kolmen topparin muodostelmaan ja ainoa muutos avauskokoonpanoon lauantain jälkeen oli se, että Jim Myrevik korvasi Juuso Aallon.

Ensimmäinen huippupaikka nähtiin 14. minuutilla. Jaro aukaisi RoPS:n paketin hienosti keskialueella parilla syötöllä ja Markus Kronholm antoi täydellisen keskityksen Jeremiah Strengin päähän, joka pääsi puskemaan kohti tyhjää maalia Miikka Mujusen arvioitua pallon väärin. Strengin pusku kuitenkin epäonnistui ja pallo meni selvästi yli.

Minuutin päästä nähtiin toinen erinomainen tilanne vieraiden maalilla. Samuel Haglund antoi hyvän keskityksen taka-alueelle, josta Streng palautti pallon maalin eteen. Joni Remesaho pääsi laukomaan noin seitsemästä metristä, mutta laukaus avopaikasta meni etukulmasta ohi.

23. minuutilla Tyler Reidin keskitys jäi pyörimään rangaistusalueella ja Haglund pääsi irtopalloon. Haglund sai vasemman jalkansa vapaaksi, mutta laukaus painui maalin yli.

27. minuutilla Reid antoi hyvän keskityksen vasemmalla jalalla pelaajamassan taakse, josta Streng palautti pallon maalin eteen. Mujunen ei päässyt palloon, mutta toppari Adams ehti siivoamaan pallon maalin edestä juuri ennen kuin Jim Myrevik ehti tilanteeseen. Toró pääsi puskemaan irtopallosta, mutta hänen puskunsa meni ohi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lähes täysin Jaron hallintaa, mutta RoPS sai silti hyvän paikan kuin lahjana pari minuuttia ennen taukoa. Purkupallo kimpoili sopivasti rangaistusalueelle Simo Roihalle, mutta Jaron onneksi hän ei saanut kunnollista laukausta aikaan ja pallo vieri ohi.

Ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti yksi Jaron kauden parhaista, mutta jo tuttuun tyyliin maalinteko oli kotikentällä hankalaa. Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

RoPS teki tauolla yhden vaihdon, kun Srdan Vujaklija tuli kentälle ja vieraat myös tekivät muutoksia muodostelmaansa. Muutokset piristivätkin selvästi vieraiden peliä.

RoPS sai heti toisen puoliajan alkuun pari vaarallista hyökkäystä ja avausmaali nähtiin 54. minuutilla. Jaro menetti pallon keskialueella ja Acheampong pääsi kuljettamaan ja vapautti Vujaklijan linan taakse. Hän ohitti Savchenkon, näytti että pallo hieman karkasi ja Reid näytti jo ehtivän hätiin, mutta ei päässyt palloon ja Vujaklija laittoi pallon tyhjään maaliin lukemiksi 0-1.

65. minuutilla Myrevik voitti kaksinkamppailun rangaistusalueen rajalla ja pääsi kääntymään. Myrevik tarjoili keskelle Strengille erinomaiseen paikkaan, mutta tämä jäi hieman odottelemaan palloa ja eikä huomannut selkänsä takaa tullutta puolustajaa, joka pelasti tilanteen.

Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa 69. minuutilla, kun Albin Björkskog korvasi loukkaantuneen Torón.

73. minuutilla Myrevik nosti upeasti pallon puolustuksen yli Remessaholle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta pallo viuhui selvästi yli.

78. minuutilla Jaro teki toisen vaihtonsa, kun Alex Raymsay korvasi kovasti töitä tehneen Remesahon.

Jaro sai luotua ottelun lopussa painetta vieraiden päätyyn, mutta todelliset tekopaikat jäivät puuttumaan. Jaron tehottomuudesta kertoo paljon se, että huolimatta vahvasta pallonhallinnasta RoPS:n maalivahti Miikka Mujunen ei lopulta joutunut kertaakaan kunnolla torjumaan, vaan Jaron viimeistelyt karkasivat yli tai ohi.

Sarjakärki RoPS vei pisteet lukemin 0-1, mutta Jaron kannalta muut ottelut päättyivät siinä mielessä suotuisasti, että paikka ylempään loppusarjaan varmistui. Tosin ero sarjan kärkisijoihin kasvoi samalla.

Jaron osalta runkosarja päättyy sunnuntaina Musaa vastaan Porissa.

RoPS-hyökkääjä Simo Roiha oli tyytyväinen voitoon.
– Kolme pistettä maistuu. Eka puoliaika oli täysin Jaron hallintaa, mutta toisella päästiin vähän peliin kiinni. Muutettiin tauolla vähän formaatiota ja Vujaklijan tulo kentälle helpotti peliä tosi paljon, Roiha sanoi.

FF Jaron Jeremiah Streng puolestaan tuskaili Jaron tehottomuuden kanssa.
– Dominoimme ensimmäistä puoliaikaa ja meillä oli kolme paikkaa, josta olisi pitänyt tehdä maali. RoPS sai maalin nopeasti toisella puoliajalla ja jouduimme ajamaan takaa. Maali tuli hankalaan paikkaan, kun meillä oli ollut hyvä flow, Streng harmitteli.

RoPS:n valmentaja Mikko Mannila kertoi joutuneensa rauhoittelemaan ryhmäänsä tauolla.
– Jaro oli tosi hyvä ensimmäisellä puoliajalla. Me emme olleet niin työteliäitä kuin pitäisi olla ja Jaro melkein käveli meidän yli. Jaro sai hyvän startin, monta erikoistilannetta ja se jatkui. Juttelimme tauolla vähän siitä, että tuskin meidän pelaajat ovat olleet kovin usein sarjajohdossa ja siinä tilanteessakin pitää oppia pelaamaan. Koitin rauhoitella pelaajia. Toinen puoliaika oli aika tasainen. Emme varmasti voittaneet Jaroa maalipaikoissa, mutta maaleissa voitimme ja se on aika tärkeä tilasto, Mannila kommentoi.

FF Jaron valmentaja Jimmy Wargh oli edellisten linjoilla.
– RoPS vaihtoi tauolla fyysisen hyökkääjän kentälle ja hän pystyi heti alkuun hankkimaan heille mm. vaarallisen vapaapotkun. Heti toisen puoliajan alussa näki, että Vujaklija teki puolustajien tehtävästä paljon vaikeamman. Meidän olisi pitänyt tehdä tänään pari-kolme maalia. Meillä oli avausmaalin jälkeenkin pari todella hyvää paikkaa. Ensimmäisellä puoliajalla liikuimme ja uskalsimme tehdä itsemme pelattavaksi. Jos pystymme pelata samalla tasolla lopuissa peleissä, tulemme saamaan pisteitä, Wargh pohti.