RoPS vahvempi Suomen Cupin avauksessa

FF Jaron ja RoPS:n nuorten joukkueiden kohtaamisessa Suomen Cupissa nähtiin paljon tilanteita ja lopulta RoPS oli vahvempi vieden voiton lukemin 1-2 (0-1).

Odotuksien mukaisesti molempien joukkueiden avauskokoonpanot olivat täynnä nuoria pelaajia. Jaron paidassa moni pelaaja pääsi tekemään ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa kilpailullisessa ottelussa.

Jaro rakensi heti ensimmäisellä minuutilla hyvän tilanteen. Jim Myrevik rynnisti vasemmalta puolustajan ohi ja antoi syötön poikittain rangaistusalueen rajaa pitkin. Alex Ramsay ja Joni Remesaho olivat päästä yrittämään maalintekoa, mutta laukaisupaikat peitettiin. Lopulta Remesaho antoi hyvän keskityksen maalin eteen, jossa Myrevik kurkotti palloon, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon ja ohjaus suuntautui ohi.

Kolme minuuttia myöhemmin Remesaho harhautti hyvin puolustajan rangaistusalueella ja pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukauksesta jäi voima puuttumaan ja RoPS-vahti Mikko Rantala torjui melko helposti.

Vartin kohdalla Jaro järjesteli oikealta hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Marcel Warghille pelattiin vetopaikka rangaistusalueen rajalle. Vasemman jalan laukaus olikin hyvä, mutta suuntautui sen verran keskelle, että Rantala pystyi nyrkkeilemään pallon väljemmille vesille.

RoPS piti ottelun alussa ehkä aavistuksen enemmän palloa, mutta vieraiden ensimmäistä vaarallista tilannetta saatiin odottaa 24. minuutille saakka. Didis Lutumba-Pitah pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Topi Valtonen torjui hyvin.

Puolen tunnin kohdalla Jaro sai erinomaisen tilanteen. Ensin Simon Uusitalo blokkasi upeasti RoPS:n paikan omalla rangaistusalueella ja Jaro lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Benjamin Östman antoi hyvän pystysyötön vauhtiin Remesaholle, joka tarjoili rangaistusalueen sisälle Myrevikille loistavan paikan. Myrevikin laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo pomppi Rantalan syliin.

Ottelun avausmaalin iski kuitenkin RoPS. Ottelu oli vanhentunut jokseenkin tasan 38 minuuttia, kun Otto Kemppainen lähetti erinomaisen keskityksen maalille, jossa Jarkko Luiro sai puskea täysin vapaasti pallon voimalla ohi Valtosen ja tilanne oli 0-1.

Luiron maali oli avausjakson ainoa ja tauolle lähdettiin RoPS:n johtaessa 0-1.

Jaro teki tauolle yhden vaihdon, kun Juuso Öst teki tilaa Samuel Haglundille. Haglund tuli vasemmaksi laitahyökkääjäksi ja Myrevik siirtyi puolustajaksi Haglundin alapuolelle.

Jaro aloittikin toisen puoliajan terävästi ja kotijoukue loi kaksi tilannetta ensimmäisen viiden minuutin aikana. Remesahon laukaus meni yli ja Haglundin yrityksen Rantala torjui eikä punaiset päässeet laukomaan irtopallosta.

Tunnin kohdalla Jaro teki seuraavan vaihdon, kun Alex Ramsay tuli sivuun ja Albin Björkskog tuli hänen tilalleen.

65. minuutin kohdalla Myrevikin hyvä pystysyöttö tavoitti Björkskogin puolustuksen takaa, mutta nuorelle hyökkääjälle Rantalan vastaantulon takia kiire viimeistelyn kanssa ja ohjaus lipui hitaasti ohi maalin.

Jaro tuli tasoihin 70. minuutilla, kun Östmanin vapaapotku keskialueelta tuli tarkasti Samuel Uusitalon päähän ja tämä puski pallon komeasti takakulmaan Rantalan ulottumattomiin ja peli oli 1-1.

Pian maalin jälkeen Simon Uusitalo tuli vaihtoon ja hänen tilalleen asteli Sebastian Huldén. Vaihton myötä Wargh siirtyi toppariksi ja myös Lähdesmäki otti askeleen alaspäin Jaron ryhmityksessä.

Kymmenen minuutti ennen loppua RoPS pääsi nopeaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Sampo Ala-Iso tarjoili Miska Ylitolvalle loistavan paikan viiteen metriin, mutta Valtosen erinomainen jalkatorjunta pelasti varmalta näyttäneen maalin.

RoPS iski kuitenkin johtoosuman seuraavasta hyökkäyksestä. Vertti Hänninen sai hyvällä harhautuksella jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja laukoi pallon komeasti etukulmaan ohi Valtosen ja RoPS johti 1-2.

Maalin jälkeen Adam Sundelin tuli kentälle Lähdesmäen tilalle.

Loppuhetkillä lähimpänä tasoitusta oli Haglund, joka sai Samuel Uusitalon ristipallon itselleen ja laukoi tulisesti rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta aavistuksen ohi.

Jaron hakiessa kaikin voimin tasoitusta pääsi Degerman lisäajalla läpiajoon, mutta sen Valtonen selvitti.

Ottelu päättyi RoPS:n voittoon lukemin 1-2.

1-2

39' Luiro Jarkko -1
70' Uusitalo Samuel 1-1
83' Hänninen Vertti 1-2

FF Jaro

3 Uusitalo Samuel
8 Ramsay Alex
60' Björkskog Albin
21 Myrevik Jim
23 Östman Benjamin 74'
24 Remesaho Joni
26 Wargh Marcel
27 Bjonbäck Aron
36 Valtonen Topi
10 Lähdesmäki Tuomas
84' Sundelin Adam
4 Uusitalo Simon
74' Huldén Sebastian
16 Öst Juuso
46' Haglund Samuel

Vaihtopelaajat
25 Snellman Joas
7 Haglund Samuel
11 Björkskog Albin
20 Huldén Sebastian
17 Sundelin Adam

RoPS

12 Rantala Mikko
15 Niska Jussi
26 Kantola Eerik
28 Luiro Jarkko
63' Ala Sampo
37 Ala-Iso Sampo
74' Majander Simo
38 Kemppainen Otto
79' Ylitolva Miska
39 Bullat Kirill
46' Hirvonen Elmeri
49 Kuittinen Luka
52 Lutumba-Pitah Didis
63' Degerman Rasmus
54 Hänninen Vertti
55 Saarikoski Vili 61'

Vaihtopelaajat
1 Mujunen Miikka
2 Majander Simo
43 Ala Sampo
45 Degerman Rasmus
48 Hirvonen Elmeri
50 Ylitolva Miska