Pekka Sihvola kuritti Jaroa

FF Jaro koki toisen perättäisen tappion, kun HIFK piti Pekka Sihvolan maaleilla pisteet Helsingissä. Loppulukemat merkittiin HIFK:lle 2-1 (1-0). Jaron maalista vastasi Kim Böling.

Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen lähti otteluun täsmälleen samalla avauskokoonpanolla kuin KPV-kamppailuun. Ainoa muutos ryhmityksessä oli keskikentän kolmikon kääntäminen. Tänään Kim Böling pelasi kymppipaikalla ja Jonas Emet sekä Thomas Kula hänen alapuolellaan.

Jaron ensimmäinen tilanteen puolikas nähtiin muutaman minuutin kohdalla, kun Christopher Mandiangun hyvä keskitys tipahti toppareiden taakse, mutta Böling ei aivan ylettänyt palloon.

HIFK sai kaksi hyvää tilannetta reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Ensin kulman jälkitilanteessa Mandiangun keskitys pysähtyi kotijoukkueen pelaajiin ja IFK pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Sen päätteeksi pallo pelattiin Tommi Vesalalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Toni Takamäki venytti itsensä loistavasti laukauksen eteen.

Heti perään IFK pääsi hyökkäämään keskeltä ja Emil Öhberg joutui venymään parhaimpaansa torjuakseen 20 metristä lähteneen laukauksen.

Samassa tilanteessa Samba Sillah jäi kentän pintaan loukkaantuneena ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon muutaman minuutin päästä. Sillahin tilalle tuli Toni Sjöstedt.

Ensimmäisellä 20 minuutilla Jaro oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, vaikka vaarallisia tilanteita vieraat eivät onnistuneet luomaan.

Avausjakson jälkimmäiset 25 minuuttia mentiin kotijoukkueen komennossa ja lopulta se tuotti myös ottelun avausmaalin pari minuuttia ennen taukoa. Jaro menetti pallon omalla oikealla laidallaan ja IFK kierrätti pallon toiselle puolelle. Parin nopean syötön jälkeen Antti Ulmaselle rakennettiin keskityspaikka ja tarkka keskitys löysi vitosen viivalta hienon liikeen tehneen Pekka Sihvolan, joka ohjasi pallon maaliin tilanteeksi 1-0.

Toisen puoliajan alku oli IFK:n totaalista hallintaa ja Öhberg sai venyä useampaan kertaan hyvään torjuntaan pitääkseen numerot ennallaan. Kärkkäinen reagoi tilanteeseen ottamalla Kazuki Takahashin Emetin tilalle 58. minuutilla.

Jaro selvisi IFK:n vahvasta vaiheesta ja vieraat tulivat tasoihin 66. minuutilla hieman onnekkaalla osumalla. Mandiangu harhautti keskiviivalla hienosti puolustajan ja spurttasi pallon kanssa kohti hyökkäyskolmannesta. Mandiangun syöttö poikittain löysi 18 metristä Bölingin, joka laukoi pallon puolustajan jalan kautta alakulmaan lukemiksi 1-1.

Jaro ei saanut nauttia tasatilanteesta kuin pari minuuttia. Liian passiivisesti puolustanut vierasjoukkue päästi kotijoukkueen keskittämään oikealta laidalta. Keskitys tuli toppareiden läpi Sihvolalle, joka laukoi Kareem Mosesin nenän edestä pallon varmasti maaliin lukemiksi 2-1.

77. minuutilla Kärkkäinen teki kolmannen vaihtonsa, kun Böling teki tilaa ensimmäistä kertaa Ykkösessä kentälle päässeelle Anthony Olusanyalle.

Jaron loppukiri oli jäädä vaisuksi, mutta yliajalla Jaro loi erinomaiset paikat tasoitukseen. Ensin Mandiangu vapautti erinomaisella syötöllä Paintsilin linjan taakse. Paintsil tarjoili päätyrajan tuntumasta Sasa Jovovicille paikan vitosen viivalle, mutta serbihyökkääjä laukoi lähietäisyydeltä ohi.

Jovovic sai vielä uuden paikan, kun lisäaikaa oli pelattu jo neljä minuuttia. Paintsilin rynnistyksen jälkeen pallo ajautui täysin vapaana olleelle Jovovicille, mutta tämän viimeistely-yritys jäi puolittaiseksi Tomi Maanojan tultua peittämään ja pallo lipui ohi.

Ottelun loppulukemiksi jäivät 2-1 HIFK:lle ja Jaro joutui poistumaan kentältä pettymyksen saattelemana.