Olusanya Jaron sankari Mikkelissä

Play

Jaro hallitsi ottelua MP:a vastaan selvästi, mutta pitkään näytti, että pisteet jäävät Aatu Mannisen osumalla Mikkeliin. Viimeisellä vartilla Jaro käänsi ottelun väkisin edukseen ja suurimpana sankarina oli Anthony Olusanya, joka laukoi Jaron molemmat maalit. Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 1-2 (1-0).

FF Jaron päävalmentaja oli tehnyt avasukokoonpanoon yhden muutoksen Gnistan-pelin jälkeen, kun Will Inalien otti Jim Myrevikin paikan avauskokoonpanossa. Sen lisäksi Topi Järvinen palasi kokoonpanoon. Ottelutapahtumaan lisämausteen toi se, että Mikkelin koronatilanteen vuoksi ottelu pelattiin tyhjille katsomoille.

Ottelun ensimmäinen huippupaikka nähtiin viidennellä minuutilla, kun Guillermo Sotelo haki Joni Remesahon keskityksen rangaistusalueen rajalta. MP:n puolustus sai purettua Sotelon keskityksen vain puolittain ja toinen laitapuolustaja, Jean Mabinda pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen sisältä, mutta Mabindan ensimmäinen maali Jaro-paidassa jäi syntymättä, kun laukaus pysähtyi kotijoukkueen puolustajiin.

Muutama minuutti myöhemmin Markus Kronholmin hyvä syöttö tavoitti Remesahon, joka tarjoili takaviistoon Inalienille, joka ei kuitenkaan päässyt laukomaan ensimmäisestä kosketuksesta ja tilanne kuivui kokoon.

Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli selvää Jaron hallintaa, mutta kotijoukkue oli todella lähellä siirtyä johtoon 12. minuutilla, kun Walid Abdelalin keskitys näytti tulevan suoraan kokeneen Dudun päähän vitosen viivalla, mutta hyökkääjä ei osunut palloon.

Jaron ote jatkui edelleen vahvana ja vartin kohdalla Jaro prässäsi pallon pois hyökkäysalueella ja Remesaho jatkoi nopeasti Kähköselle. Kähkönen löysi rangaistusalueelta Inalienin, joka palautti pallon takaisin Kähköselle, jonka laukaus suuntautui pienen kimmokkeen jälkeen kohti etukulmaa, mutta Jonne Uronen torjui.

Pari minuuttia myöhemmin kesken Jaron painostuksen iski kotijoukkue. Aatu Manninen pääsi laukomaan noin 20 metristä ja pallo painui ohi Emil Öhbergin ja peli oli 1-0.

Reilun 25 minuutin jälkeen Anthony Olusanya oli päästä palloon rangaistusalueella, mutta Vincent Bikana esti kädellään Olusanyan etenemisen ja kun erotuomari Oliver Reitala ei nähnyt tilannetta rikkeen arvoisena, selvisi kotijoukkue tilanteesta.

Minuutti ennen taukoa Toró riisti pallon hyökkäysalueella ja Inalien syötti Olusanyan vetopaikkaan, mutta tällä kertaa Olusanyan vasemman jalan laukaus suuntautui metrin verran yli.

Koko avauspuoliaika oli selvää Jaron hallintaa, mutta painostus ei näkynyt tulostaululla, vaan tauolle lähdettiin MP:n johtaessa 1-0.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Topi Valtonen tuli Öhbergin tilalle maaliin.

Toni Takamäki pääsi toisella puoliajalla ensimmäisenä yrittämään maalintekoa, kun mies pääsi 52. minuutilla puskemaan Sotelon hyvästä kulmapotkusta, mutta Takamäen pusku reilusta viidestä metristä meni ohi.

Tunnin kohdalla Jaro sai sivuvapaapotkun vasemmalta, jonka Kronholm antoi taka-alueelle, jossa Inalien pääsi puskemaan mutta hänenkin puskunsa meni ohi.

65. minuutilla Jaro teki toisen vaihtonsa, kun Oskar Sandstöm korvasi Jean Mabindan. Vaihdon myötä Jaron ryhmitys muuttui muotoon 3-5-2.

Heti vaihdon jälkeen Jaro sai hieman onnekkaasti riiston hyökkäysalueella ja Olusanya syötti Remesaholle erinomaisen laukaisupaikan, mutta tälläkin kertaa pallo viuhui etutolpan ohi.

72. minuutilla MP sai kulmapotkun, jonka Jaro käänsi nopeasti vastahyökkäykseksi. Kronholmin täydellinen ristipallo löysi Remesahon, joka jatkoi päällään pallon maalin eteen Olusanyalle, joka ei lähtenyt laukomaan heti, vaan otti pallon haltuun ja puolustajat pääsivät väliin.

Jaron kolmas vaihto nähtiin 74. minuutilla, kun Topi Järvinen asteli Remesahon tilalle. Järvinen tarjoilikin heti vaihtonsa jälkeen vasemman jalan keskityksellä Inalienille loistopaikan, mutta hyökkääjän pusku aavistuksen hankalasta asennosta meni yli.

77. minuutilla Jaro sai vihdoin ansaitun tasoituksen. Järvinen oli erinomainen tultuaan sisään ja oli vahvasti mukana Jaron viimeisen vartin nousussa. Järvinen harhautti puolustajan rangaistusalueen kulmassa, ajoi rangaistusalueen sisälle, syötti maata pitkin Olusanyalle, joka laukoi toisella kosketuksella pallon tarkasti alakulmaan ja tilanne oli 1-1. Olusanya teki näin maalin seitsemännessä pelissä putkeen.

Eikä Olusanya ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa ottelussa, vaan hurjassa vireessä oleva hyökkääjä oli päättänyt ratkaista ottelun Jarolle. Kovan taistelun jälkeen Jaro sai pelattua pallon Inalienille puolustuslinjan eteen. Inalien sai siirrettyä pallon viereen Olusanyalle, joka ohitti puolustajan ja laukoi pallon vasemmalla jalalla voimalla etuyläkulmaan ja Jaro johti 1-2. Maali oli Olusanyalle kauden kymmenes. Maali syntyi 84. minuutilla.

MP oli joutunut pääasiassa vain puolustamaan toisella puoliajalla, mutta pari minuuttia Jaron johtomaalin jälkeen MP sai vaarallisen tilanteen Jaron rangaistusalueelle, mutta Takamäki ja Toró liukuivat uhrautuvasti tilanteessa ja pelastivat Jaron.

89. minuutilla Jaro teki viimeisen vaihtonsa, kun Severi Kähkönen teki tilaa Jim Myrevikille.

Kun pelattiin toista lisäajan minuuttia säikäytti MP Jaroa, kun Reetu Räsäsen keskitys tavoitti Forsellin, mutta tämän pusku meni Jaron onneksi selvästi yli.

Forsellin pusku oli illan viimeinen tilanne ja niin Jaro nousi vaikeuksien kautta voittoon ja otti äärimmäisen tärkeät kolme pistettä Mikkelistä mukaansa.