Neljäs voitto putkeen!

FF Jaro jatkoi taisteluaan jalkapallon Ykkösessä kun lauantaina vastaan Keskuskentälle saapui JJK Jyväskylästä. Punapaidat veivät pitivät tärkeät 3 pistettä Pietarsaaressa ja jatkaa taisteluaan Ykkösen kärjen tavoittelussa. Helpolla pisteet eivät tulleet mutta Felix De Bonan avausjakson osumalla ja toisen puolikkaan Thomas Kulan ja Christopher Mandiangun maaleilla Jaro voitti lopulta 3-0-lukemin.

Tiedossa oli että jyväskyläläiset eivät tule Pietarsaareen myymään nahkaansa helpolla. Joukkueiden aiemmat kaksi keskinäistä ottelua olivat olleet erittäin tiukkoja vaikka Jaro olikin molemmat voittanut. JJK:n tilanne sarjataulukossa oli ennen ottelun alkua tukala sillä joukkue oli putoajan paikalla toiseksi viimeisenä. Viime viikonloppuna joukkue kuitenkin pelasi ensimmäistä kertaa kolmen puolustajan linjalla ja tuloksena oli 3-1-kotivoitto sarjakärki EIF:iä vastaan loistavalla pelillä.

Ottelun alkuun vierailijat tulivatkin intoa puhkuen ja vaikka Jarokaan ei peliä huonosti aloittanut, niin valkopaidat olivat ensimmäisen vartin aikana selkeästi pelissä kuskin paikalla. Yhden hyvän tilanteenkin joukkue sai luotua kun Jarkko Heimonen nousi röyhkeästi laidasta ja seuranneen kulmapotkun JJK nosti kahdestikin Jaron maalin läheisyyteen mutta Johan Brunell pääsi purkamaan pallon lopulta pois vaara-alueelta ja seuraavassa kulmassa Felix De Bona puolestaan putsasi pelivälineen ulos. Jaron paras paikka tuli Thomas Kulalle kun JJK:n rohkeus puolustuspäässä kostautui ja Kula pääsi palloon mutta hänen terävä pomminsa painui hieman takakulmasta ohi.

Avausjakson puoliväliin tultaessa myös Jaro sai paremmin pelistä kiinni ja palloa. Varsinkin Anthony Dafaa Jaron keskikentällä ehti ennen puolen tunnin peliä jo kahdesti nöyryyttää Saku Leppästä ovelilla liikkeillään. Toisen tällaisen jälkeen iskikin Jaro: Darvin Chavez kaadettiin laidassa nousunsa päätteeksi ja seuranneen sivuvaparin Christopher Mandiangu antoi kuudentoista alueen reunalle josta Pavle Milosaljevic jatkoi pelivälineen maalinedustalle Felix De Bonalle joka oli aivan nokikkain JJK-vahti, Suomen mestari Paavo Valakarin kanssa. Ensimmäisen yrityksen Valakari torjui mutta toista ei ja näin De Bona teki kauden kolmannen maalinsa Jaro-paidassa.

Avausjakson loppupuolella Jaro joutui tekemään ottelun ensimmäisen vaihdon kun Jim Myrevik piti vaihtaa ulos ja maanantaina voittomaalin tehnyt Anthony Olusanya vaihdettiin kentälle. Jakson loppu meni tasaisissa merkeissä ja Miikka Lähdesmäen outoja tuomioita ihmetellessä. Veikkausliigatuomarin linja ottelun avausjaksolla oli vähintäänkin erikoinen ja korttia katselivat niin palloa suojannut Thomas Kula kuin puhtaasti pallontaistelutilanteeseen mennyt Olusanya.

Toisen jakson aluksi Felix Gustafsson katseli korttia kohdeltuaan kaltoin Felix De Bonaa keskialueella. Seuranneen vapaapotkun jälkeen Olusanya jatkoi viekkaasti eteenpäin mutta JJK-puolustus selvitti tilanteen. Ensimmäisen tunnin hahmot ottelussa löytyivät Jaron keskuspuolustuksesta jossa kolmikko Milosaljevic-Dafaa-Brunell tarjosivat JJK-hyökkääjille toistuvasti kovaa rakkautta kaksinkamppailutilanteissa. Näistä tilanteista ei korttia Lähdesmäki antanut mutta sen sijaan reilun tunnin pelin jälkeen Takahashi tilastoihin pääsi keltaisen korttinsa myötä.

Kun ottelua oli pelattu 68 minuuttia iski Jaro toistamiseen. Anthony Olusanyan ja Kareem Mosesin loistava yhteispeli oikeassa laidassa johti ensinmainitun keskitykseen. Pallo tuli takatolpalle jossa Felix De Bona puski pallon yli Valakarin ylärimaan. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Thomas Kula joka laittoi irtopalan tyhjään verkkoon ja siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Samassa ajassa Jaro suoritti vaihdon kun kovasti kentällä töitä tehnyt ja tässä vaiheessa jo 8,31 kilometriä ottelussa juossut japanilaispelaaja Kazuki Takahashi vaihdettiin hyökkääjä Denisiin. Samalla maalin tehnyt ja toisen puskullaan syöttänyt De Bona siirtyi kymppipaikalle.

Maalin jälkeen Jaron paketti hajosi ja JJK pääsi käyttämään syntynyttä tilaa luoden myös tilanteita. Paras näistä tuli 86 minuutilla kun Emil Öhberg joutui kulmapotkussa venymään huipputorjuntaan. Brunell ja Milosaljevic joutuivat yhdessä Öhbergin kanssa venymään parhaimpaansa ettei jyväskyläläiset päässeet peliin mukaan. 88 minuutilla JJK vaati käsivirheestä rangaistuspotkua kulmapotkun jälkeen kun Darvin Chavez pelasti pallon maaliviivalta mutta hidastukset osoittivat Chavezin pelanneen pelivälineen rinnallaan pois maalinedustalta.

Vielä ottelun loppusekunneilla iski Mandiangu. Jo minuuttia aiemmin läpiajossa virheellisesti paitsioksi tuomitussa tilanteessa ollut hyökkääjä sai palkintonsa kun Denis pelasi hänet toistamiseen nokikkain Valakarin kanssa. Loistovireessä viime viikot pelanneella Mandiangulla oli helppo työ viimeistellä ottelun lopputulokseksi 3-0.

- Jaakko Kuusisto

3-0

27' De Bona Felix 1-0
68' Kula Thomas 2-0
90+03' Mandiangu Christopher 3-0

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
6 Brunell Johan
7 Kula Thomas 41'
8 Takahashi Kazuki 64'
69' De Assis Denis Lima
9 De Bona Felix
90+01' Peth Kevin
11 Mandiangu Christopher
12 Moses Kareem Michael Marcus 84'
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
21 Myrevik Jim
39' Olusanya Anthony
24 Clement Anthony Dafaa
25 Öhberg Emil

Vaihtopelaajat
1 Edström Jonas
2 Strömbäck Viktor
3 Antila Ilari
17 Sjöstedt Toni
20 De Assis Denis Lima
27 Peth Kevin
29 Olusanya Anthony

JJK

1 Valakari Paavo
4 Gustavsson Felix 48'
5 Manninen Mikko
52' Loutelamio Settyslas
6 Abahassine Jasin
7 Leppänen Saku
8 Nissinen Sami
10 Kari Tommi
12 Alaharjula Patrik
25 Heimonen Jarkko
26 Vielma Severi
28 Manninen Aatu
79' Liukkonen Eeli

Vaihtopelaajat
11 Lepo Vertti
20 Liukkonen Eeli
24 Loutelamio Settyslas
27 Vehkonen Väinö
30 Österlund Tatu
51 Petrescu Tomi
15 Itkonen Joona