Morin tulitti Jaron finaaliin

Alvarado Morin ja Josue Soto antoivat jälleen hyvät näytöt osaamisestaan, kun FF Jaro eteni helposti Tammiturnauksen finaaliin voittamalla Stahre Academyn lukemin 5-1 (3-0). Morin teki peräti neljä maalia ja Soto yhden.

Stahre Academyn riveissä pelasi Mathias Kullström, joka saikin kotiyleisöltä lämpimän vastaanoton. Muuten vieraat eivät päässeet pelissä juhlimaan, vaan FF Jaro otti komennon ottelussa alkuhetkistä lähtien.

Jaro siirtyikin nopeasti johtoon. Kolmannella minuutilla Oskar Sandström voitti keskialueella pääpallon ja Josue Soto jatkoi päällään pallon puolustuslinjan taakse, jonne Alvarado Morin ehti ensimmäisenä. Morin otti pari kosketusta ja laukoi vasurillaan pallon maaliin.

Tilanne oli jo 2-0 kaksi minuuttia avausmaalin jälkeen. Johan Brunellin täydellinen ristipallo löysi vasemmalta Walter Mooren, joka harhautti puolustajan ja antoi tarkan keskityksen maalille ja Morin puski varmasti pallon maaliin.

Todella pirteällä pelituulella ollut Morin viimeisteli hattutemppunsa 19. minuutilla. Serge Atakayi jätti oikealla puolustajan kuin seisomaan ja antoi matalan syötön takatolpalle hyvän juoksun tehneelle Morinille, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin.

Adam Vidjeskog sai ottelun alussa tällin jalkaansa ja joutui tulemaan vaihtoon kolmannen maalin jälkeen. Hänen paikalleen tuli Niko Särkiniemi, joka täyttikin paikkansa erinomaisesti.

Morin oli lähellä neljättä maalia vajaan puolen tunnin kohdalla, kun hän pääsi puskemaan vapaasti Sergei Eremenkon kulmapotkusta, mutta puski kilpistyi maalin edessä puolustajaan.

Hurjan alun jälkeen ensimmäisen puoliajan loppu oli Jaroltakin ajoittain melko sekavaa peliä, eikä kummassakaan päässä nähty enää tilanteita. Tauolle mentiin Jaron johtaessa 3-0.

Jaro teki tauolla kolme vaihtoa. Serge Atakayi, Sergei Eremenko ja Aldrin Emini tulivat pois. Tilalle tulivat Kevin Larsson, Markus Kronholm ja Thomas Kula.

Jaron neljäs maali oli lähellä 54. minuutilla. Kula lähetti Paintsilin vauhtiin ja Paintsil antoi matalan syötön rangaistusalueen rajalle Sotolle, joka jatkoi kantapäällä Morinille vetopaikkaan. Morin malttoi vielä siirtää sivulle Larssonille, mutta hänen laukauksensa maalivahti torjui kulmaksi.

Neljäs maali oli tosiasia tunnin kohdalla. Mooren keskitys tuli lopulta pelaajamassa taakse Sotolle, joka laukoi kauniisti takatolpan kautta lukemiksi 4-0.

Morin huipensi iltansa neljänteen maalinsa 20 minuuttia ennen loppua, kun hän tulitti upeasti vasurilla pallon ilmasta aivan riman alle.

Stahre Academy pääsi myös maalin makuun, kun Albin Seger laukoi rangaistuspotkusta Emil Öhbergin käsien kautta tilanteeksi 5-1.

Ottelun lopussa Jarolla oli kentällä paljon nuoria pelaajia, joista varsinkin Benjamin Nava ja Severi Kähkönen olivat hienosti esillä.

Jarolla oli lopussa muutamia paikkoja lisäosumiin, mutta 5-1 jäi loppulukemiksi. Näin Jaro kohtaa huomisessa finaalissa KPV:n kello 16.15.

Eremenko tyytyväinen Moriniin ja Sotoon

Ottelun jälkeen ei ollut mikään yllätys, että Alexei Eremenko myönsi vahvoja näyttöjä antaneiden Josue Soton ja Alvarado Morinin olevan lähellä sopimusta.
– Olisin tyhmä, jos Morin ei kiinnostaisi, ja Soto on aivan yhtä hyvä. Meidän pitää ajatella myös asioita kentän ulkopuolella ja he ovat vähän samanlainen tutkapari kuin Aubrey David ja Shahdon Winchester olivat. Morin ei juurikaan puhu englantia, mutta Soto puhuu sitä täydellisesti. He täydentävät toisiaan ja se auttaa heitä viihtymään.

– Thomas Kulaa meidän ei tarvitse testata, vaan hän on pitämässä ottelukuntoa yllä ja vähän maistamassa, miltä Jarossa pelaaminen tuntuikaan. Testipelaajista Sam Jammeh pelaa huomenna.

– Niko Särkiniemi oli tänään jopa yllättävän hyvä. Tiedän, että hän on kova kaksinkamppailuissa kentän pinnassa, mutta sen lisäksi hän voitti tänään lähes kaikki korkeat pallot. Lisäksi hän antoi hyviä ristipalloja, vaikka joskus hän vielä haluaa antaa niitä liian innokkaasti, Eremenko antoi kehuja oikeana puolustajana pelanneelle Särkiniemelle.