Mikä upea ilta siitä tulikaan

Play

FF Jaro teki historiaa murskaamalla Vaasan Palloseuran keskiviikkona luvuin 6-1. Ottelu oli alusta saakka pietarsaarelaisten suuri näytös eikä Vepsulle jäänyt tuloksen osalta mitään seliteltävää.

Ottelu oli monellakin tapaa historiallinen. Ennen keskiviikon murskajaisia Pohjanmaan Derbyjen edellinen yhden ottelun maaliennätys oli vuodelta 2014 kun Vaasassa pelattu ottelu päättyi 3-3-tasapeliin. Nyt nämä ennätykset jäävät kuitenkin historiaan sillä FF Jaro laittoi VPS:n halki, poikki ja pinoon eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Maalinteon Jarosta aloitti Topi Järvinen ottelun kymmennellä minuutilla. Hän sai Jim Myrevikiltä nopean avauksen laitaan, pääsi haastamaan Ville Koskimaan. Syötöksi maalinedustalle tarkoitettu pallo muutti suuntaa VPS-pelaajasta ja painui etukulmasta ohi VPS-vahti Rasmus Leislahden. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Jaro iski toistamiseen kun Severi Kähkönen syötti keskelle Joni Remesaholle ja jatkoi juoksuaan kohti VPS-linjaa. Remesaho odotti aikansa kunnes loistava syöttö tavoitti Kähkösen jolla oli helppo työ viimeistellä Jaron toinen ohi vastaan tulleen Leislahden. Ja vain kolme minuuttia edellisestä niin ottelu näytti lopullisesti ratkenneelta. Anthony Olusanya sai pallon keskelle ja laukaus vajaasta 20 metristä muutti suuntaa Koskimaan jalasta yli Leislahden ja maaliin. Tämän jälkeen VPS-kapteeni Sebastian Strandvall keräsi joukkueensa yhteen ja samalla vaasalaiset siirtyivät neljän miehen puolustuslinjaan. Palopuhe ja taktinen muutos toivat vaasalaisryhmään ryhtiä ja loppujaksosta VPS:llä olikin omat paikkansa päästä jopa peliin mukaan mutta niin Momodou Sarr kuin VPS-legenda Steven Morrissey epäonnistuivat paikoistaan.

Will Inalien tarjosi lisää kuritusta

Toiselle jaksolle lähdettäessä joukkueet eivät tehneet pelaajamuutoksia mutta VPS palasi takaisin kolmen miehen linjaan. Jaro joutui kuitenkin nopeasti vaihdon tekemään kun Topi Järvinen loukkasi itseään ja tilalle kentälle vaihdettiin Wilterlynd Inalien. Kauaa ei Inalien ehtinyt kotidebyytissään kentällä olla sillä vain reilun minuutin jälkeen amerikkalainen iski Jaron jo neljän maalin johtoon. Inalien sai pallon rajaheiton jälkeen, iski pallon ohi VPS-puolustaja Giuseppe Lo Giudicen ja kiersi itse miehen toiselta puolelta ehtien palloon juuri ennen VPS-pelaajaa pamauttaen pallon voimalla takakulmaan. Vain kolme minuuttia tästä ja Jaro siirtyi jo 5-0-johtoon. Anthony Olusanya löysi Severi Kähkösen keskeltä ja ”Seukki” viimeisteli pallon toistamiseen läpiajosta ohi Leislahden.

83.minuutilla VPS sai aikaan kavennuksen. Ykkösen debyyttiinsä vaihdettu Kasperi Polvilampi sai pallon 16-alueen sisällä ja hän löysi vierestä Momodou Sarrin joka laukoi pallon Stanley Amuzien jalan kautta takakulmaan ohi voimattoman Emil Öhbergin. Ottelun lopputulos saatiin viime minuuteilla rangaistuspotkusta kun Will Inalien kaadettiin VPS-maalin edessä. Seuranneen rankkarin mies laittoi itse varmasti sisään ja varmisti samalla sen että keskiviikkoillan ottelusta tuli kaikkien aikojen suurimaalisin Pohjanmaan Derby.

Kauaa ei historiallista ottelua voi kumpikaan joukkue jäädä kuitenkaan miettimään. VPS kohtaa sunnuntaina kotonaan AC Kajaanin ja samaan aikaan FF Jaro matkustaa Kokkolaan jossa vastaan asettuu paikallinen joukkue.