KPV vei kauden ensimmäisen derbyn

Erinomaisen SJK-pelin jälkeen Jaro ei päässyt samalle tasolle Suomen Cupin viimeisessä ottelussa KPV:a vastaan. KPV vei pisteet maalein 4-2 (2-1).

Tomi Kärkkäinen oli tehnyt muutamia muutoksia Jaron kokoonpanoon SJK-pelin jälkeen. Loukkaantuneen Seth Paintsilin tilalle tuli Severi Kähkönen. Puolustuslinjaan uusina pelaajina avauskokoonpanopaikan ottivat Ilari Antila sekä Toni Takamäki. William Rosenlöf vartioi Jaron maalia.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaista pelaamista, mutta jo kuudennella minuutilla KPV siirtyi johtoon heti ensimmäisestä paikastaan. Kalle Multanen pääsi puskemaan täysin vapaasti kymmenestä metristä ja Multanen suuntasi pallon tarkasti takakulmaan tilanteeksi 1-0.

Jaron kuittaus tuli 19. minuutilla. Sjöstedt taisteli hyvin oikealla laidalla ja sai lopulta vapaapotkun Jarolle. Seuranneen vapaapotkun antoi Kim Böling ja Pavle Milosavljevic puski pallon maaliin lukemiksi 1-1.

Puolen tunnin kohdalla Multaselle tarjoiltiin täydellinen paikka viedä kotijoukkue johtoon. Multanen pääsi puskemaan täysin vapaasti takatolpalta, mutta sillä kertaa pusku epäonnistui ja pallo suuntautui selvästi ohi.

KPV:lla oli parin minuutin sisään kaksi muutakin paikkaa. Ensin Milos Josimov laukoi kaukaa vaarallisen vapaapotkun, jonka Rosenlöf pystyi vaivoin torjumaan kulmapotkuksi. Heti perään Hasanzada pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta hänen laukauksensa meni yli.

KPV siirtyi johtoon 41. minuutilla. Kotijoukkue sai Nissisen johdolla pelattua pallon keskikaistalle, josta Konstantin Yaroshenko löysi yllättävän vapaana olleen Multasen, joka laukoi kauniisti pallon yläkulmaan rangaistusalueen rajalta.

Tauolle mentiin KPV:n johtaessa lukemin 2-1.

Tauon jälkeen Jaro sai pari puolittaista paikkaa Christopher Mandiangun toimesta. Ensimmäisestä keskityksestä Jovovic oli lähellä päästä puskemaan tasoituksen, mutta pallo meni aavistuksen yli serbialaisen pään. Toisella yrittämällä Josimov pääsi peittämään Mandiangun laukauksen.

KPV iski jo ratkaisevan tuntuisen kolmannen maalin 52. minuutilla. Rosenlöf ei onnistunut nyrkkeilemään vapaapotkua, vaan pallo kimposi onnekkaasti Josimovista maaliin ja tilanne oli 3-1.

Jaro ei kuitenkaan antautunut, vaan vieraat tulivat maalin päähän 56. minuutilla. Jovovic tuli hakemaan palloa vasemmalta laidalta ja antoi erinomaisen pallon maalivahdin ja puolustajien väliin, jossa Mandiangu ohjasi uransa ensimmäisen maalin Jaro-paidassa.

Jaro ei kuitenkaan päässyt iloitsemaan maalista pitkään, vaan pari minuuttia myöhemmin Josimov laukoi vapaapotkun maaliin 25 metristä ja tilanne oli jo 4-2.

Vartti ennen loppua Mandiangu tuli näppärästi puolustajan ohi oikealla ja hän tarjoili keskityksen etutolpalle, jossa vaihtopelaaja Anthony Olusanya pääsi jatkamaan, mutta ohjaus vaikeasta asennosta meni ohi.

KPV:lla oli ottelun lopussa vielä pari paikkaa kaunistella loppunumeroita, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja ottelu päättyi lukemiin 4-2. Näin ollen päättyi myös Jaron tämän kauden taival Suomen Cupissa.

Kärkkäinen: ”Ehkä luulimme itsestämme liikoja”

FF Jaron päävalmentaja ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Tämä oli meille hyvää oppia ja saimme palata maan pinnalle. Nyt pelaajat näkivät, ettei pelistä tule mitään, jos emme tee tiettyjä asioita. Ehkä luulimme itsestämme liikoja edellisen pelin jälkeen. Tänään laatu kaikessa tekemisessä oli selvästi heikompaa kuin SJK-ottelussa. Ensimmäisellä puoliajalla olimme passiivisia ja puolustimme seisomalla kantapäillä. Toisella puoliajalla peli oli parempaa, eikä KPV saanut pelaamalla tilanteita ennen kuin ihan ottelun lopussa.

- Tänään kokoonpanossamme oli suunniteltua kierrättämistä. Teimme päätöksiä jo silloin, kun otteluohjelma valmistui. Heikko esitys ei kuitenkaan mielestäni johtunut kierrätyksestä, vaan tavasta, jolla pelasimme.

- William Rosenlöf sai tänään arvokkaita minuutteja maalissa. Hän on tervepäinen kaveri ja ottaa tästä opikseen. Muutenkin nuoret pelaajat saivat tänään arvokkaita minuutteja, Kärkkäinen kommentoi.

4-2

7' Multanen Kalle 1-0
19' Milosavljevic Pavle 1-1
42' Multanen Kalle 2-1
52' Josimov Milos 3-1
56' Mandiangu Christopher 3-2
60' Josimov Milos 4-2

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle 90+02'
7 Kula Thomas
27 Antila Ilari 49'
13 Böling Kim
68' Myrevik Jim
20 Jovovic Sasa
9 Kähkönen Severi
65' Olusanya Anthony
15 Mandiangu Christopher
82' Ihalainen Jusa
22 Rosenlöf William
17 Sjöstedt Toni
29 Takahashi Kazuki
2 Takamäki Toni 59'

Vaihtopelaajat
25 Öhberg Emil
6 Brunell Johan
19 Ihalainen Jusa
16 Myrevik Jim
28 Olusanya Anthony
11 Sillah Samba
21 Strömbäck Viktor

KPV

1 Myllymäki Joonas
3 Josimov Milos 86'
5 Koskimaa Ville
7 Nissinen Joonas
79' Ågren Kim
9 Hasanzada Aram
62' Huuhka Ville
17 Multanen Kalle
20 Heiermann Harri
86' Mäki Teemu
21 Rauhala Timo 72'
23 Poutiainen Patrick
90 Byskata Patrick
99 Iaroshenko Konstiantyn

Vaihtopelaajat
2 Mendy Matthew
4 Kääntä Elmer
6 Mäki Teemu
14 Huuhka Ville
15 Myntti Henri
19 Ågren Kim
67 Lakanen Oliver