KPV vei ensimmäisen kohtaamisen

KPV teki molemmilla puoliajoilla yhden maalin ja oli harjoitusottelussa Jaroa vahvempi lukemin 2-0 (1-0).

Jaro oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun pallo pelattiin muutaman syötön jälkeen Walter Moorelle, jonka matala keskitys tuli maalin eteen, mutta Axel Vidjeskog ei saanut kunnon osumaa palloon.

Ensimmäisen tilanteen jälkeen KPV otti komennon kentällä ja muutamien Jaron pelaajien otteissa näkyi vielä pitkä pelitauko. Varsinkin Enoch Banza aiheutti omalla laidallaan ongelmia punapaidoille.

18. minuutilla Banza pääsi Jaro puolustuslinjan taakse. Banzan laukaus kimposi rimasta takaisin kentälle ja Yessy Mena näytti pääsevän ensimmäisenä palloon. Walter Moore tuli kuitenkin kovaa Menan selkään ja Jaro selvisi tilanteesta ilman takaiskumaalia ja rangaistuspotkua.

23. minuutilla KPV teki ansaitun avausmaalin. Moore oli pääsemässä jo palloon omalla rangaistusaueella, mutta hänet kaadettiin jo koko vierasjoukkue jäi odottelemaan vapaapotkua. Vihellystä ei kuulunut Joni Mäkelä pääsi laukomaan muutamasta metristä. Pallo kimposi ylärimasta takaisin kentälle, josta Gussev puski tilanteeksi 1-0.

Heti avausmaalin jälkeen Severi Kähköselle avautui erinomainen paikka puskea peli tasoihin. Jaro rakensi pitkän hyökkäyksen ensin omalta oikealta laidaltaan, josta pallo pelattiin topparina pelanneelle Darvin Chavezille. Moore otti hienosti haltuun Chavezin ristipallon ja keskitti oikealla jalallaan. Kähkönen pääsi puskemaan toppareiden välistä, mutta pallo meni aavistuksen ohi.

Avauspuoliajan viimeisellä vartilla Jaro vaihtoi hieman keskikentän ryhmitystä ja Luis Robles siirtyi Anthony Dafaan viereen keskikentän pohjalle Jonas Emetin siirryttyä selvemmin kymppipaikalle. Muutoksen myötä Jaro sai pelin haltuunsa ja puoliajan loppu mentiin vieraiden hallitessa palloa. Jaro ei kuitenkaan saanut luotua aivan huippupaikkoja ja niin tauolle lähdettiin KPV:n johtaessa lukemin 1-0.

Toiselle puoliajalle Jaro teki pari vaihtoa. Avausjaksolla lievästi itseään loukannut Dafaa tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Jim Myrevik. Jaro vaihtoi myös maalivahtia, kun Topi Valtonen teki tilaa Ville Sepälle.

Seppä joutuikin torjuntatöihin viiden minuutin jälkeen, kun Jaron pallonmenetyksen jälkeen Mena karkasi läpiajoon, mutta Seppä torjui jaloillaan, eikä Mena saanut ohjattua irtopalloa tolppien väliin.

Tunnin kohdalla nähtiin ottelun toinen osuma. Robles menetti pallon keskialueella ja Mena oli päästä läpiajoon ja Robles repi Menalta vauhdin pois. Tilanne kuitenkin jatkui rangaistusalueelle asti, jossa Johan Brunell näytti riistäneen pallon puhtaasti, mutta erotuomari vei pallon pilkulle Jaron pelaajien hämmästykseksi. Milos Josimov laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin lukemiksi 2-0.

Jaro vaihtoi maalin yhteydessä, kun Otto Hirvonen otti Jusa Ihalaisen paikan kentällä. Muutama minuutti myöhemmin Papa Niang korvasi Joni Remesahon. Niang olikin välittömästi näkyvästi esillä, kun miehen fantastinen syöttö tavoitti Axel Vidjeskogin, joka pääsi puolittain läpi, mutta hänen laukauksensa suuntautui päin maalivahtia.

Reilu vartti ennen loppua nähtiin Jaron ottelun paras paikka, kun Axel Vidjeskog pujotteli oikealla laidalla parin pelaajan ohi ja lähetti matalan keskityksen maalin eteen. Pallo kimpoili lopulta Jim Myrevikille, joka pääsi laukomaan viidestä metristä kohti lähes tyhjää KPV-maalia, mutta laukaus meni yli.

77. minuutilla Pavle Milosavljevic teki paluun pelikentille, kun hän korvasi Jonas Emetin. Myös KPV teki toisen puoliajan aikana useamman vaihdon.

Jaro sai ottelun loppupuolella vielä muutaman hyvän tilanteen, mutta tehottomuus jatkui, eikä punapaidat saaneet palloa maaliin.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko näki ottelussa myös positiivisia asioita.

– Tämä oli hyvä harjoitusottelu, vaikka tulos ei ollut toivotunlainen. Darvin Chavez ja Luis Robles pelasivat tänään ensimmäiset täyden ottelunsa. Molemmat ovat vielä hieman ruosteessa, mutta eivät he kovin kaukana täydestä kunnosta ole ja he paransivat pelin edetessä. Roblesille tekonurmella pelaaminen on lisäksi täysin uusi kokemus. Myös Dafaalta puuttuu pelituntuma ja hänestä sen näki kaikkein selvimmin.

– Joukkueena meillä on vielä paljon tekemistä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Meille tuli liikaa huonoja syöttöjä ja emme tehneet paikoistamme maaleja, mikä on meille ollut tyypillistä. Sen myöskin huomaa, että meillä ei ole ylhäällä pelaajaa, joka pystyisi pitämään palloa. Sen seurauksena hyökkäyksemme ovat usein liian lyhyitä. Valerio Anastasi saapuu nyt illalla Pietarsaareen ja toivottavasti hän tuo siihen apua. Se tarkoittaa samalla sitä, että Will Inalien joutuu etsimään paikkaa muualta, Käcko kommentoi.

FF Jaro ja KPV kohtaavat uudestaan kahden viikon kuluttua 23.3. jolloin ottelu pelataan Tellushallissa.