KPV ratkaisi lisäajalla ja voitto derbyn lukemin 1-0 (0-0)

KPV ja FF Jaro kohtasivat tasaisessa ja epävarmassa taistelussa, jonka KPV onnistui kääntämään edukseen myöhäisen lisäajan maalin jälkeen.

Valmentaja Jimmy Wargh oli pakotettu muokkaamaan puolustuslinjaa Guillermo Sotelon pelikiellon seurauksena. Frankline Okoye aloitti vasemapa puolustajana, kun Marcel Wargh otti topparin paikan Johan Brunellin vierestä Aron Bjonbäckin toimiessa oikeana puolustajana.

Puolustuksen ongelmat eivät kuitenkaan olleet vielä ohi. Johan Brunell loukkasi itsensä ja oli pakotettu tulemaan vaihntoon jo 10. minuutilla. Sen seurauksena Jaro joutui jälleen muokkaamaan puolustuslinjaansa. Okoye siirtyi keskuspuolustajaksi ja Adam Widjeskog otti vasemman puolustajan paikan ja Brunellin tilalle tullut Benjamin Östman meni keskikentälle.

KPV aloitti vahvasti ja hallitsi ensimmäistä 15-20 minuuttia. FF Jarolla oli vaikeuksia päästä syöttämällä ulos KPV:n prässistä. Mm. Harri Heiermann antoi hienon keskityksen oikealta ja KPV-hyökkääjä oli lähellä ehtiä palloon, mutta pallo meni maalin ohi ja päätyrajasta yli. KPV:n hollantilainen Marcello Beuker aloitti ottelun erittäin pirteästi vasemmalla laidalla ja hän sai 18. minuutilla tilaisuuden laukaukseen. Kulma meni kuitenkin aavistuksen pieneksi ja Mykyta Savchenko Jaro-maalissa torjui laukauksen.

Hiljalleen Jaro pääsi peliin paremmin mukaan ja alkoi luoda enemmän. Erityisesti Emile Paul Tendeng ohjasi peliä keskikentältä. 21. minuutilla Tendeng pelasi yhteen Severi Kähkösen kanssa, mutta KPV-puolustus ehti väliin ennen laukausta. 26. minuutilla Tendeng löysi Jim Myrevikin, jonka laukaus kuitenkin meni yli. 38. minuutilla Aron Bjonbäck antoi hienon keskityksen Severi Kähköselle rangaistusalueen sisälle. Kähkönen oli melko vapaana, mutta hänen puskuyrityksensä kuitenkin epäonnistui ja pallo meni suoraan KPV-vahti Lazareville. Muutama minuutti ennen taukoa Jaro tuli vasemmalta ja Myrevik antoi hienon keskityksen, joka tuli kaikkien läpi nousun tehneelle Bjonbäckille. Valitettavasti hän ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon ja laukaus meni ohi.

Joukkueet menivät tauolle lukemissa 0-0.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Tendeng tuli pois ja hänen tilalleen tuli Antonio Hotta.

Toisella puoliajalla ottelun merkitys näkyi selvästi molempien joukkueiden otteissa. Pelistä tuli tiukkaa ja tapahtumaköyhää, eikä kumpikaan joukkue halunnut menettää pisteitä. 52. minuutilla KPV-maalivahti meinasi myöhästyä avauksessaan ja Kähkönen oli päästä väliin, mutta lopulta tilanne päättyi paitsioon. 73. minuutilla ottelu kuumeni hieman, kun Markus Kronholm esti vastahyökkäyksen kaatamalla Heiermannilla ja tilanteesta tuli Kronholmille keltainen kortti. Torikokouksessa myös Benjamin Östman ja Kyle Curinga onnistuivat saamaan itselleen keltaisen kortin.

75. minuutilla Antonio Hotta antoi vasemmalta kulmapotkun, jonka Benjamin Östman puski yli. 80. minuutilla KPV sai vapaapotkun noin 25 metristä. Vapaapotku oli vaarallinen, mutta Savchenko pääsi palloon juuri ennen KPV-pelaajia.

FF Jaro sai vielä yhden vaarallisen tilanteen 86. minuutilla, kun Bjonbäck löysi keskityksellään Hottan rangaistusalueen rajalta. Hotta sai oikean jalkansa vapaaksi ja lähetti kovan laukauksen, joka kuitenkin meni aavistuksen ohi.

KPV painosti loppuminuutit ja sai mm. kulmapotkun, jonka antoi Sebastian Mannström. Samuel Uusitalo pääsi puskemaan, mutta pallo meni yli. Lisäajalla KPV sai vielä kaksi erikoistilannetta rajaheittojen muodossa, joista vastasi pitkien heittojen erikoismies Kyle Curinga. Ensimmäisen heiton Jaro onnistui purkamaan, mutta toinen heitto 94. minuutilla päätyi vaihtopelaaja Sampo Rintalalle, joka onnistui saamaan jalkansa vapaaksi ja sai laukauksen pelaajarykelmän läpi. Savchenko sai sormenpäitään pallon eteen, mutta pallo lipui tolpan kautta maaliin.

Kun tuomari vihelsi ottelun päätökseen, pääsi KPV juhlimaan voittoa lukemin 1-0.