KPV kaatoi Jaron Suomen Cupissa

Jaro esitti kauden parasta peliään KPV:a vastaan Suomen Cupissa, mutta KPV iski ottelun molemmat maalit kulmapotkusta ja peli päättyi lukemiin 0-2 (0-2).

Jaron kokoonpanosta löytyi pari pelaajaa, joiden pelikunto oli arvoitus ennen ottelua, sillä sekä Markus Kronholm että Alex Ramsay olivat toipuneet pelikuntoon.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Johan Brunellin tarkka pystysyöttö tavoitti rangaistusalueella Ramsayn, joka pudotti päällään pallon Anthony Olusanyalle, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo pysähtyi Elmeri Kääntään. Jaron pelaajat vaativat tilanteesta rangaistuspotkua käsivirheestä, mutta tuomari ei tilanteessa rikettä nähnyt.

Jaro pelasi todella pirteästi ensimmäisen 20 minuuttia, mutta maalinteon aloitti kuitenkin KPV ensimmäisestä paikastaan. Aleksi Pahkasalon tarkka ja kova kulmapotku tuli maalille, jossa Simo Roiha voitti kaksinkamppailun ja puski pallon maaliin tilanteeksi 0-1.

26. minuutilla Markus Kronholm oli yllättää KPV-vahti Miikka Töyrään, mutta Kronholmin vapaapotku kohti etukulmaa pysähtyi kuitenkin sivuverkkoon.

Heti perään vierailla oli kaksi erinomaista paikkaa. Ensin Aleksi Tarvonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen sisältä, mutta osuma palloon oli huono. Sen jälkeen Simo Roiha oli lähellä toista maaliaan, kun hän laukoi voimalla pallon ylärimaan.

Puolen tunnin kohdalla Jaro loi hyvän tilanteen, kun Olysanya riisti Käännältä pallon keskialueella ja parin syötön jälkeen Olusanya pääsi keskittämään. Pallo löysi tiensä Ramsaylle, joka sai palautettua pallon maalin eteen vaikeasta asennosta, mutta punapaidat eivät palloon päässeet.

KPV iski toisen osumansa viisi minuuttia ennen taukoa ja jälleen kulmapotkusta. Tällä kertaa Pahkasalon kulmapotku löysi Kyle Curingan, joka puski pallon verkkoon lukemiksi 0-2.

Jaro oli lähellä kavennusta heti toisen puoliajan alussa, kun Kähkönen vapautti Olusanyan puolittaiseen läpiajoon, mutta tämän laukaus meni maalivahdin käsien ja yläriman kautta kulmapotkuksi.

54. minuutilla Jaron kavennus näytti jo lähes varmalta, kun Jusa Ihalainen antoi matalan syötön rangaistusalueelle, jossa Axel Vidjeskogilla oli yllättävän paljon tilaa. Vidjeskogin laukaus kimposi maalin eteen maaliviivan tuntumaan, jossa Juri Kinnunen ehti juuri ja juuri palloon ennen Olusanyaa.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Jaro sai rangaistuspotkun, kun Axel Vidjeskog kaadettiin rangaistusalueella. Olusanya laukoi rankkarin, jonka Töyräs torjui, mutta avustava erotuomari viittoi maalivahdin liikkuneen liian aikaisin ja Jaro sai uuden yrityksen. Pallon taakse asettui Kronholm, joka laukoi puolestaan pallon voimalla yli.

Lisää tilanteita ei enää nähty ja ottelu päättyi KPV:n voittoon lukemin 0-2. Jaron seuraava Cupin ottelu pelataan tulevana lauantaina, jolloin Tellushalliin saapuu AC Oulu.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko näki joukkueensa pelissä paljon hyvää.

– Me halusimme tänään ennen kaikkea saada ehjän pelin ja pelillisesti selvisimmekin mielestäni hyvin. KPV tarvitsi tätä voittoa enemmän tänään. Tietenkin mekin haluamme voittaa, mutta meille tärkeintä oli mennä pelillisesti eteenpäin ja pelata ehjät 90 minuuttia, tulokset tulevat sitten myöhemmin. Varsinkin enimmäisellä puoliajalla me saimme luotua tilanteita, eikä KPV:lla ollut erikoistilanteiden lisäksi oikein muita paikkoja. Olen ihan tyytyväinen esitykseemme tänään, Käcko kertoi.