Kotikammosta eroon maali-iloittelun merkeissä

Keskuskentällä nähtiin maalijuhlat kun Ekenäs IF oli FF Jaron vieraana. Ottelu päättyi Jaron voittoon maalein 5-0.

Ottelu oli hädin tuskin ehtinyt alkaa kun taululla oli jo 1-0 -lukemat.Vain puolitoista minuuttia oli ehditty pelata kun Papa Niang löysi Jonas Emetin Ekenäs IF:n puolustuslinjan takaa. Emet olisi voinut viimeistellä myös itse, mutta päätti kuitenkin syöttää takatolpalla vapaana olleelle Alvarado Morinille, joka laukoi pallon ohi EIF:n maalia vartioineen Timothy Murrayn.

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen oli Boubacar Kinda lähellä tasoittaa, mutta 19-vuotiaan nuorukaisen veto meni niukasti Emil Öhbergin vasemman tolpan ohi.

Ottelun 19. minuutilla oli EIF:lla hyvä tilaisuus tasoittaa kun Lucas Dos Santos pääsi karkuun Jaron puolustukselta, mutta Emil Öhberg oli jälleen hyvin mukana ja torjui brasilialaisen yrityksen.

Sitä seuranneesta hyökkäyksestä tuli seuraava Jaro-maali. Jonas Emet sai pallon vasemmalla laidalla, ajoi röyhkeästi laidasta keskelle ja laukoi pallon etukulmasta maalivahti Murrayn käsien kautta maaliin.
Ekenäs sai 23 minuutin pelin jälkeen vapaapotkun 20 metristä. Laukaus suuntautui kohti oikeata ylänurkkaa, mutta vaikka laukausi tuli niinkin läheltä ehti Öhberg kuitenkin sen torjumaan.

Jaro teki ennen taukovihellystä vielä kolmannenkin maalin.Papa Niang antoi laidasta lujan keskitystä, jota seurasi Jonas Emetin vähintään yhtä luja laukaus. Murray torjui vielä Emetin vedon, mutta Alvarado Morin oli ensimmäisenä paluupallossa ja pisti sen varmasti maaliin. Maali oli Morinin kauden kuudes.

Toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen maalitilanne tuli Ekenäs IF:lle Lucas dos Santos päästyä läpiajoon. Hänen viimeistely-yrityksensä oli hyvä, mutta Emil Öhberg oli jälleen mies paikallaan ja venyi torjuntaan.
Ekenäsin useista hyvistä tilanteista huolimatta vastasi Jaro myös ottelun neljännestä maalista ottelun 71. minuutilla.Juuri kentälle vaihdettu Joni Remesaho löysi pitkän kuljetuksensa päätteeksi Papa Niangin oikealta laidalta. Papa Niang ei paljoa empinyt vaan tykitti pallon voimalla vasempaan yläkulmaan.

Ekenäsillä oli monta vaarallista tilannetta erikoistilanteista ja saivat kertaalleen pallon maaliinkin Ville Savonin toimesta, mutta avustava tuomari liputti sen kuitenkin paitsioksi.

Vieraiden paras maalitilanne nähtiin 87. minuutilla kun Lamin Jaiteh laukoi oikealta tulleesta keskityksestä. Kyle Curinga kuitenkin pelasti Jaitehin yrityksen maaliviivalta ja Öhberg nolla säilyi.

Viimeinen naula Ekenäsin arkkuun tuli lisäajalla. Papa Niang syötti pallon Josue Sotolle, joka laukauksen sijaan jatkoi pallon Thomas Kulalle, joka viimeisteli loppunumeroiksi 5-0.

Voitto Ekenäs IF:stä tarkoitti sitä, että Jaro pystyi viimeinkin pääsemään eroon kotikammostaan. Edellisestä Jaro-voitosta Keskuskentällä olikin kulunut melkein vuosi.

Jaron osalta Ykkönen jatkuu ensi sunnuntaina. Silloin joukkue matkustaa Kauniaisiin Grankulla IFK:n vieraaksi.