Kausi päättyi tappioon jäisissä olosuhteissa

FC Haka oli vahvempi Pietarsaaressa pelatussa Ykkösen päätöskierroksen ottelussa FF Jaroa vastaan. Jäisissä olosuhteissa käyty ottelu tarjosi paljon hienouksia mutta valkeakoskelaiset hakivat kolme pistettä mukaansa 1-2-voitolla ja näin Haka voitti kaikki kauden keskinäiset ottelut maalierolla 1-5.

Ottelu oli suuressa vaarassa jopa joutua siirrettäväksi koska pakkanen ja kuura olivat muuttaneet Keskuskentän valkoiseksi kentäksi. Keskusteltuaan molempien joukkueiden kanssa päätuomari Toni Pohjoismäki kuitenkin totesi puitteet sellaisiksi että peli voitiin pelata.

Hakalle peli erikoisissa olosuhteissa tuntui sopivan alun perusteella paljon paremmin. Joukkue pääsi luomaan nopeilla vastahyökkäyksillä lukuisia tilanteita Jaron maalille mutta luokaton viimeistely ja Emil Öhbergin hyvät otteet yhdessä uhrautuvien punapaitojen kanssa pitivät ottelun tasatilanteessa. Avausjaksolla nähtiinkin lopulta vain yksi maali ja oli kohtalon ivaa että ratkaiseva virhesyöttö tilanteessa sattui juuri loistavan kauden pelanneelle Öhbergille. Miehen avaus jäi vaisuksi ja Haka-pelaaja Tuomas Lähdesmäki pääsi väliin. Pienen keskikenttäpelaajan hyvä laukaus painui lopulta Öhbergin ohi ja Haka pääsi puoliajalle johdossa.

Aivan ilman tilanteita ei ollut Jarokaan mutta Jim Myrevikin ja Felix De Bonan tilanteissa eivät tähdet olleet kohdallaan. Kaikkein eniten tähtiä sai kuitenkin kirota puoliajalla laitapuolustaja Kevin Peth jonka komea pommi 25 metristä soolojuoksun päätteeksi päätyi Haka-maalin pystypuuhun.

Toiselle jaksolle Jaro lähti hakemaan tasoitusta mutta Haka kesti pietarsaarelaisten painostuksen. Kun toista jaksoa oli pelattu vajaat 20 minuuttia niin Pavle Milosavljevic kaatoi Haka-hyökkääjä Salomo Ojalan rangaistusalueella. Haka-puolustaja Jami Kyöstilä sai ampua pilkulta uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä. Kyöstilälle Ykkösen pelejä oli ehtinyt kertyä neljän kauden aikana yhteensä 46 ottelua ennen rangaistuspotkumaaliaan.

Jos Kyöstilän maalia oli Valkeakoskella odoteltu niin samaa voidaan sanoa Jaron kauden parhaan pelaajan palkinnon ja siten Smedlundin kultasepänliikkeen yli 2200€:n arvoisen Citizen-kellon voittaneen Jim Myrevikin avausosumaa. Ähtävän Messin uran ensimmäinen Ykkösen maali näki päivänvalon 73 minuutin pelin kohdalla kun Felix De Bonan saksipotku pamahti takatolppaan ja kimposi siitä Myrevikin jalan kautta maaliin. Joku JBK:ssä viime kaudella Myrevikin maaleja nähneenä voisi sanoa että juuri tuolla tavalla sen avausmaalin Jaro-paidassa piti tullakin.

Jakson lopulla molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja Jaro pallon kertaalleen vielä tolppaankin sai mutta valkeakoskelaiset pisteet lopulta mukanaan Pirkanmaalle veivät numeroin 1-2.

1-2

39' Lähdesmäki Tuomas 0-1
63' Kyöstilä Jami 0-2
73' Myrevik Jim 1-2

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
6 Brunell Johan 80'
8 Takahashi Kazuki
11 Mandiangu Christopher
13 Böling Kim
72' Vidjeskog Axel
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
16 Kähkönen Severi
22' De Bona Felix
21 Myrevik Jim
24 Clement Anthony Dafaa
46' Strömbäck Viktor
25 Öhberg Emil
27 Peth Kevin

Vaihtopelaajat
2 Strömbäck Viktor
3 Antila Ilari
9 De Bona Felix
17 Sjöstedt Toni
19 Vidjeskog Axel
28 Ihalainen Jusa
1 Backlund Pontus

FC Haka

2 Kyöstilä Jami
3 Lagerblom Pekka
66' Popovitch Anton
4 Starck Ville-Valtteri
7 Hilska Antto 85'
10 Lähdesmäki Tuomas
18 Tapani Joona
77' Helminen Erkka
20 Malundama Henri
23 Ojala Salomo
24 Chidi Samuel
72' Abidor David
28 Paunovic Marco
30 Immonen Joonas

Vaihtopelaajat
1 Marttinen Aati
5 Räsänen Reetu
6 Abidor David
9 Ben Gerald
11 Helminen Erkka
14 Popovitch Anton
16 Kari Joona