Kauden viimeinen kotiottelu päättyi häviöön

FF Jaro hävisi kauden viimeisen kotiottelunsa RoPS:aa vastaan tennislukemin 3–6. Jaron maalitykkejä olivat laitapakit Guillermo Sotelo ja Tyler Reid.

Ottelu pelattiin erittäin haastavissa olosuhteissa: mittarissa nolla astetta, myrskytuulta ja taivaalta satoi räntää. Gnistania vastaan pelatussa ottelussa pelikiellossa ollut kolmikko Jim Myrevik, Albin Björkskog ja Jeremiah Streng korvasi Aron Bjonbäckin, Markus Kronholmin ja Macauley Chrisantuksen.

Ottelun 2. minuutilla Jaro sai kulman, joka kuitenkin meni koko pelaajakasan ohi ja päätylinjan yli. 5. minuutilla RoPS sai ensimmäisen kulmansa ja heti perään 6. minuutilla toisen kulman. Pallo jäi pomppimaan rangaistusalueen sisään RoPS:n pelaajan puskun jälkeen. Simo Roiha sai jalkansa palloon ja löysä laukaus meni muutaman Jaropelaajan ohi ja yli maalilinjan. RoPS otti johdon 0–1.

9. minuutilla Tyler Reid antoi pitkän pallon, jonka Samuel Haglund otti upeasti alas rinnalla. Hänen keskityksensä päätylinjalta ei kuitenkaan löytänyt Jaro-pelaajaa boksin sisältä. Jaro sai 16. minuutilla vapaapotkun noin 30 metriä vastustajan maalilta ja Guillermo Sotelo laittoi kovan pallon takatolppaa kohti – valitettavasti laukaus meni muutaman metrin ohi. Jarolla oli selviä vaikeuksia pallon hallinnassa vaikeissa olosuhteissa ja RoPS voitti suurimman osan mies miestä vastaan -tilanteista.

20. peliminuutilla RoPS sai uuden, vaarallisen kulman. Pallo jäi taas pomppimaan rangaistusalueen sisäpuolelle ja RoPS-pelaaja sai laukaisupaikan, pallo meni kuitenkin metrin ohi tolpan. 25. minuutilla RoPS ei kuitenkaan epäonnistunut ja paikalla oli jälleen Simo Roiha. Omalta kenttäpuoliskolta laitettu vapaapotku löysi Roihan rangaistusalueen rajalta. Roiha jatkoi pallon suoraan Srdan Vujaklijalle, joka antoi pallon rinnalla takaisin Roihalle Jaron puolustuksen ohi. Roihan oli helppo sijoittaa pallo Jaron maaliin Thomas Olsenin ohi ja ottelu oli 0–2. Heti tämän jälkeen Guillermo Sotelo antoi matalan keskityksen vasemmalta laidalta. Mika Mujusella oli vaikeuksia RoPS:in maalissa ja vastapallo ponnahti suoraan eteen liukuvalle Jeremiah Strengille, mutta päätyi lopulta suoraan Mujuselle.

RoPS lisäsi johtoaan, kun peliä oli pelattu 28 minuuttia. Jaro menetti pallon vastustajan kenttäpuoliskolla, jolloin RoPS pääsi vastahyökkäykseen. Pallo tuli oikealle, suoraan eteenpäin ryntäävälle Otto Kemppaiselle, joka viimeisteli rangaistusalueen sisäpuolella. Pallo meni maaliin Olsenin jalkojen välistä. RoPS:n johto oli jo 0–3.

Jaro jatkoi kuitenkin taisteluaan 34. minuutilla Sotelo pääsi vasemmalla reunalla vapaaksi. Hän syötti viistoon taakse ja löysi Albin Björkskogin, joka sai laukaisumahdollisuuden. Valitettavasti hän liukastui ja saadessaan vihdoin laukaisun matkaan, puolustaja ehti peittää pallon. 39. minuutilla RoPS onnistui löytämään tiensä rangaistusalueen sisäpuolelle ja Vujaklija pääsi laukomaan – Olsen pystyi kuitenkin torjumaan pallon hienosti kulmaksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jaro onnistui katkaisemaan RoPS:n avauksen ja Sotelo sai laukaisupaikan rangaistusalueella, mutta häntä häirittiin juuri laukaisuhetkellä ja pallo meni maalin yli.

Jarolla oli vuorostaan vaarallisen vastahyökkäyksen paikka 44. minuutilla. Pallo päätyi oikeaan reunaan Albin Björkskogille. Hieno keskitys, jonka kuitenkin RoPS:n puolustaja sai pelastettua kulmaksi aivan Jeremiah Strengin edestä. Sotelon kulman puski Patrick Byskata, mutta suoraan maalivahti Mujusta päin. Tämän enempää ei ensimmäisellä puoliajalla tapahtunut, ja joukkueet lähtivät tauolle RoPS:n turvallisessa 0–3 johtoasemassa.

Jaro teki kolme vaihtoa tauolla. Kentälle tulivat Markus Kronholm, Alex Ramsay ja Samuel Uusitalo, kentältä pois Roni Björkskog, Samuel Haglund ja Patrick Byskata. Jaro onnistui saamaan paremmin kiinni keskikenttäpelistä toisella puoliajalla. Joukkueen syötöt löysivät paremmin perille ja erityisesti Guillermo Sotelo oli pirteä vasemmalla reunalla.

52. minuutilla RoPS onnistui jälleen samaan aikaan vaarallisen keskityksen, mutta Joni Remesaho onnistui viime hetkellä työntämään pallon kulmaksi. Viisi minuuttia myöhemmin Albin Björkskog voitti kolmen vastustajan kanssa käymänsä kaksintaistelun keskikentällä ja syötti pallon Joni Remesaholle. Remesaho sai pallon Jeremiah Strengille rangaistusalueelle, mutta hänen laukauksensa pysähtyi puolustajaan. Jaron pelaaja ja yleisö olivat sitä mieltä, että pallo torjuttiin kädellä, mutta erotuomari oli toista mieltä. Jaro jatkoi painostustaan ja 66. minuutilla tulosta vihdoin tulee. Pallo pelataan oikealle Albin Björkskogille, joka antaa matalan syötän pilkkua kohti. Guillermo Sotelo ilmestyy paikalle ja laukoo pallon maaliin ohi Mujusen, joka oli pimennossa. Ottelu on 1–3.

RoPS:n vastaus ei kuitenkaan kestä kauan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin RoPS lisää johtoaan ja lukemat ovat 1–4. Jaron puolustus on passiivinen ja Roiha antaa täydellisen syötön, jonka Vujaklija ottaa vastaan päällään ja puskee pallon maaliin.

73. minuutilla Jaro tekee neljännen vaihtonsa. Toró tulee keskikentälle Jim Myrevikin tilalle. Kaksi minuuttia myöhemmin Jaro tekee jälleen vastahyökkäyksen. Sotelo pelaa vapaaksi Björkskogin, joka kääntyy sisään rangaistusalueelle ja löytää Kronholmin. Kronholmin välittömästi lähtevä laukaus osuu kuitenkin puolustajaan ja menee ohi maalin kulmaksi, joka ei johda mihinkään.

Ottelun viimeiset 13 minuuttia ovat yhtä maalijuhlaa. 81. minuutilla Jaron puolustuksessa tapahtuu väärinkäsitys. Vaihdosta tullut Lumba Pitah sijoittaa pallon Olsenin taakse ja tilanne on 1–5. Kolme minuuttia myöhemmin Jaro luo hyökkäystilanteen oikealla reunalla. Joni Remesaho antaa keskityksen, jonka RoPS-pelaaja ottaa alas rinnalla. Pallo rullaa suoraan Tyler Reidille, joka vetää hurjan laukauksen maata pitkin täysin poissa pelistä olevan maalivahdin ohi ja tilanne on 2–5.

Kumpikin joukkue haluaa vielä kasvattaa maalitiliään. Ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Brunell häviää taistelun kahden RoPS-pelaajan kanssa ja pallo päätyy Simo Roihalle. Yksin maalivahdin kanssa ollessaan hyökkääjä ei tee virheitä vaan täydentää hattutemppuaan ja vie vierasjoukkueen 2–6 johtoon. Lisäajalla Remesaho kaadetaan vielä rangaistusalueella päästyään päätylinjalla puolustajan ohi ja erotuomari näyttää pilkkua. Sotelo ei epäonnistu, vaan viimeistelee ottelun lopputulokseksi lukemat 3–6.

Yksi kierros on vielä pelattavana ja tämänpäiväinen lopputulos tarkoittaa, että RoPS:lla on vielä mahdollisuus päästä karsimaan Veikkausliigaan, jos joukkue voittaa TPS:n viimeisellä kierroksella. Jaro päätyy sarjassa neljänneksi. Jaro päättää vuoden sarjapelinsä vierasottelulla Vaasassa nousun jo varmistaneen VPS:n vieraana. Ottelu pelataan lauantaina 23.10.2021 klo 15.00.