Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Kauden kolmas derby päättyi tasapeliin.

Kauden kolmannessa derbyssä panokset olivat kovat varsinkin KPV:n osalta, sillä heille oli erittäin tärkeää pysyä kärkitaistossa mukana. FF Jaro halusi jatkaa hienoa voittokulkuaan ja pelata mahdollisimman hyvistä sijoituksista.

Molempien joukkueiden kokoonpanoista puuttui muutamia pelaajia ja varsinkin KPV:n Wasilly Tshibasun poissaolo näkyi heidän hyökkäyksien rakenteluissa. Jarolla ei ollut tullut uusia poissaoloja sitten viime pelin ja Jonas Emetin paluu avauskokoonpanoon oli ainoa muutos.

Ottelu alkoi hermostuneesti molemmilta joukkueilta ja virheitä sattui puolin ja toisiin. Jo kolmen minuutin kohdalla KPV hyökkääjä Irakli Sirbiladze katkaisi Jarolaisten syötön ja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Hänen vetonsa meni kuitenkin maalin ohi.

Ensimmäiset 20 minuuttia ovat KPV:n hienoista hallintaa ja he pelasivat hyvin suoraviivaisesti pallon hyökkääjälleen, jonka jälkeen kakkospalloista käytiin kovaa kamppailua. Näissä Jarolaiset olivat kuitenkin hyvin hereillä ottelun alusta asti.

Alun kangerteluiden jälkeen Jarolaiset alkoivat saada ottelusta kiinni ja luomaan pidempiäkin hyökkäyksiä. Seth Paintsil pääsi pariinkin otteeseen väläyttämään nopeuttaansa ja 28. minuutilla olisi voinut hieman paremmalla onnella viedä punapaidat johtoon. Tällä kertaa KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki torjui oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Myös Markus Kronholmilla oli hyvin ajoitetun pystyynjuoksun ansiosta paikka laukoa pallo verkon perille mutta laukaus suuntautui maalin yli.

Ensimmäisen jakson lopussa Jarolla on useampiakin tilanteita ja hallitsi täysin kenttätapahtumia. Se viimeinen silaus vain puuttui ja tauolle siirryttiin 0-0 -asemissa.

Toinen jakso alkoi vihreäpaitojen hallinnalla ja viiden minuutin kuluessa KPV:lla oli ollut jo useita puolivaarallisia tilanteita, joista yhden Charalampos Chantzopoulos pelasti maaliviivalta.

Noin 65. kohdalla ottelun tunteet kuumenivat tosissaan, kun Walter Moore poistettiin kentältä keskikentällä tapahtuneen kovan taklauksen jälkeen. Tilanteessa Moore kuljetti keskikentällä mutta huonon kosketuksen jälkeen yritti korjata tilanteen kovalla ja vaarallisella liukutaklauksella. Ottelun päätuomari Mattias Gestranius ei epäröinyt vaan nosti punaisen kortin välittömästi.

Viisi minuuttia punaisen kortin jälkeen Jaron Adam Vidjeskog kaatoi KPV:n Savicin rangaistusalueella ja pallo asetettiin pilkulle. Pilkkuvastuu asetettiin rutinoituneelle Henri Myntille, joka laukoi pallon kovaa suoraan tolppaan. Kentälle palautuneesta pallosta avautui Henri Heiermannille myös hyvä paikka mutta hänen laukaisunsa meni maalista ohi.

Ottelun viimeisellä puolituntisella KPV kehitti useita hyviä tilanteita Jaron maalille. Varsinkin kulmapotkut olivat todella vaarallisia ja juuri ennen ottelun loppua pallo melkein saatiin maaliin asti, kun KPV:n pelaaja pääsi vetämään volleysta rangaistusalueen rajan tuntumasta. Tilanteen, joka oli kulman jälkimaininkeja, hoiti kuitenkin Emil Öhberg, joka pelasi vakuuttavan ottelun.

Jaron toisen puoliajan parhaimmat paikat syntyivät erikoistilanteista, kun Christian Eissele pääsi puskemaan kulmasta, mutta pusku suuntautui KPV-maalin yli. Eissele hankki myös vapaapotkun ihan 16m:n rajalta, mutta Thomas Kulan veto epäonnistui ja meni maalin ohi.

Myös Irakli Sirbiladze oli lähellä saada pallon verkkoon, kun hän pääsi aivan vapaasti yrittämään viiden metrin päästä maalista. Georgialainen ei kuitenkaan saanut aikaiseksi kunnon vetoa, joka viuhui Jaron maalin yli.

Tämän lähemmäksi ei KPV eikä Jaro päässyt voittomaalia ja kauden kolmas ja viimeinen derby päättyi pisteiden tasajakoon.