Kähkönen puski Jaron lopussa tasoihin

Jaron kauden ensimmäinen ottelu päättyi AC Kajaania vastaan vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen lukemiin 2-2 (1-1). Severi Kähkönen puski Jaron tasoihin vain sekunteja ennen ottelun loppua. Ottelua varjosti Johan Brunellin vakava loukkaantuminen.

Ottelun alku oli melko sekavaa peliä, joissa kummallakaan ei ollut aivan alkuhetkillä vaarallisia tilanteita. Johan Brunellin pitkä pystysyöttö tavoitti kertaalleen Jim Myrevikin AC Kajaanin puolustuslinjan takaa, mutta Myrevik ei kuitenkaan saanut palloa aivan toivotulla tavalla juoksulinjalle ja tilanne kuivui kokoon.

Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla ja Jaron harmiksi sen järjesteli kotijoukkue. Brunellin ja Jean Mabindan ajatukset menivät ristiin ja kotijoukkue pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Ensimmäisestä, nopeasta hyökkäyksestä Jaro selvisi, mutta jatkotilanteesta Erfan Zeneli vapautti hienolla syötöllä Geoffrey Acheampongin läpiajoon ja ghanalainen laukoi varmasti ohi Emil Öhbergin tilanteeksi 1-0.

Jaro tuli tasoihin reilu kymmenen minuuttia myöhemmin, kun AC Kajaanin Sharp Räsäselle tuli paha harhasyöttö ja Jaro pääsi kääntämään nopeasti vastaan. Markus Kronholmin nopea syöttö tavoitti Anthony Olusanyan, joka puolustaan löysi hyvällä syötöllä Joni Remesahon. Remesaho malttoi vielä syöttää takaisin keskelle Olusanyalle, joka laukoi pallon varmasti maaliin ja tilanne oli 1-1.

Pari minuuttia tasoituksen jälkeen AC Kajaani oli lähellä siirtyä uudelleen johtoon. Emil Öhberg torjui erinomaisesti rangaistusalueen sisältä lähteneen kovan laukauksen. Irtopallo jäi vaarallisesti pomppimaan parin metrin päähän Jaron maalista, jossa Oskar Sandström pelasi loistavasti David Popan irti pallosta ja esti varman maalin syntymisen.

Jaron iltapäiväpuhde hankaloitui huomattavasti muutama minuutti ennen taukoa, kun Myrevik sai keskialueen taklauksesta päivän toisen varoituksensa ja Jaro joutui miehen vajaalle. Myrevik loukkasi myös itseään tilanteessa.

Kotijoukkue oli siirtyä heti ulosajon jälkeen johtoon, kun Remesaho kaadettiin keskialueella, mutta tilanteesta ei tullut vapaapotkua ja AC Kajaani käänsi pelin nopeasti. Popan keskityksestä Acheampong puski pallon riman kautta yli.

Ensimmäisellä puoliajalla pelaajien tunteet kuumenivat useaan kertaan ja tilanteiden jälkeen nähtiin useita tönimisiä. Taukoa lähdettiin viettämään lukemissa 1-1.

Toinen puolialkoi dramaattisesti. Jaro sai kulmapotkun heti puoliajan alkuun, jonka jälkitilanteesta Johan Brunell oli päästä laukomaan pilkun tuntumasta, mutta hän sai kovan taklauksen jalkaansa. Tilanteesta vihellettiin rangaistuspotku, mutta molempien joukkueiden pelaajien huomio keskittyi Brunelliin, joka loukkasi itseään pahasti. Brunellia hoidettiin tilanteessa pitkään ja peli keskeytyi ambulanssin tuloon saakka. Jules Samnda sai taklauksestaan suoran punaisen kortin. Jaro puolestaan vaihtoi Jusa Ihalaisen Brunellin tilalle.

Peli pääsi jatkumaan reilun 20 minuutin tauon jälkeen ja Jaron harmiksi AC Kajaanin maalivahti Deni Kaksa torjui Olusanyan rangaistuspotkun.

AC Kajaani sai pallon maaliin 81. minuutilla, kun Popa siirsi pallon maaliin parista metristä, mutta avustavan erotuomarin paitsioliputus keskeytti kotijoukkueen juhlat.

86. minuutilla Toni Takamäen erinomainen pystysyöttö vapautti Olusanyan puolittaiseen läpiajoon, mutta Kaksa torjui jaloillaan Olusanyan yrityksen. Heti tilanteen jälkeen Jaro vaihtoi Remesahon tilalle Axel Vidjeskogin.

Jaro sai hyvän tilanteen siirtyä johtoon, kun pelattiin ensimmäistä lisäajan minuuttia. Sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Severi Kähkönen pääsi yrittämään kolmesta metristä, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt jatko meni ohi.

Kun pelattiin kuudetta lisäminuuttia, siirtyi AC Kajaani johtoon. Kotijoukkue katkaisi Öhbergin avauksen keskialueella ja Acheampong laukoi tulisesti 20 metristä. Öhbergi sai kätensä laukauksen tielle, mutta pallo kimposi Jaro-maalivahdin torjunnasta verkon perukoille.

Kun lisäaikaa oli pelattu vartti, Jaro teki kaksi vaihtoa lisää. Kentälle tulivat Will Inalien sekä Topi Järvinen ja kentän jättivät Mabinda ja Kronholm.

Lisäaikaa pelattiin lopulta yli 25 minuuttia, jonka aikana kotijoukkue pelasi järkevästi ja kajaanilaiset pystyivät pitämään pallon pitkiä aikaoja ja luomaan muutaman hyvän tilanteen.

Ottelu näytti jo päättyvän kotijoukkueen voittoon, mutta aivan ottelun lopussa Jaro tuli hienosti tasoihin. Ensin Kaksa torjui Olusanyan terävän laukauksen kulmapotkuksi. Jaro antoi kulmapotun lyhyenä, jonka jälkeen Olusanyan keskitys tuli hyvin maalille, jossa Kähkönen nousi korkeimmalle ja puski pallon aivan tolpan juureen ja punapaidat pääsivät juhlimaan tasoitusta.

Tasoitusmaalin jälkeen peliä jatkettiin vain joitakin sekunteja ja niin kauden avausottelu päättyi tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen lukemiin 2-2.

2-2

23' Acheampong Geoffrey 1-0
31' Olusanya Anthony 1-1
90+06' Acheampong Geoffrey 2-1
90+26' Kähkönen Severi 2-2

FF Jaro

5 Takamäki Toni
6 Brunell Johan
69' Ihalainen Jusa
10 Kähkönen Severi
15 Kronholm Markus
90' Inalien Wilterlynd
21 Myrevik Jim 29'41'41'.
22 Sandström Oskar 12'
24 Remesaho Joni
87' Vidjeskog Axel
25 Öhberg Emil
29 Olusanya Anthony
30 Mabinda Kinzumba Jean
90' Järvinen Topi
50 Ferreira Francisco Rafael Toro

Vaihtopelaajat
8 Ramsay Alex
9 Inalien Wilterlynd
11 Vidjeskog Axel
16 Järvinen Topi
26 Wargh Marcel
28 Ihalainen Jusa
36 Valtonen Topi

AC Kajaani

2 Kemppainen Juuso
6 Acheampong Geoffrey
7 Mohamed Hussein 29'
72' Kytilä Johannes
9 Popa David
90+14' Unoki Yusuke
12 Kaksa Deni
14 Kato Chiharu
15 Ärilä Joakim
86' Severino Mauro
16 Samnda Jules Yves 54'.
17 Räsänen Sharp
18 Zolameso Gullit
86' Appiah Emmanuel
80 Zeneli Erfan

Vaihtopelaajat
1 Ikäheimo Severi
4 Hoffren Tatu
8 Heidari Reza
11 Severino Mauro
13 Unoki Yusuke
20 Kytilä Johannes
25 Appiah Emmanuel