Jovovic ja Paintsil Jaron voiton arkkitehdit

Sasa Jovocic teki debyytissään peräti neljä maalia ja Seth Paintsil säesti kahdella osumalla, kun Jaro haki voiton Suomen Cupin ottelusta TPV:n vieraana. Voittolukemiksi merkittiin 2-6 (1-3).

Tomi Kärkkäinen oli tehnyt muutamia muutoksia aloituskokoonpanoon VPS-otteluun verrattuna. William Rosenlöf vartioi tänään Jaron maalia. Avaukseen olivat lisäksi tulleet Johan Brunell, Ilari Antila, Anthony Olusanya sekä Sasa Jovovic.

Ottelu alkoi Jaron kannalta murheellisesti, kun jo neljännellä minuutilla Waltteri Riihimäki pääsi puskemaan kotijoukkueen johtoon.

Avausmaalin jälkeen Jaro otti komennon kentällä, eikä kotijoukkueen puolustus ei pystynyt koko ottelun aikana saamaan kuriin Jaron Seth Paintsilia ja Sasa Jovovicia. Paintsil vastasikin tasoitusmaalista, joka syntyi vartin pelin jälkeen. Paintsil ohitti puolustajan ja laukoi pallon komeasti verkon perukoille.

24. minuutilla TPV:n puolustus hölmöili pallon kanssa ja Sasa Jovovic pääsi laukomaan Jaro-uransa ensimmäisen maalin tilanteeksi 1-2. Taukolukemat 1-3 oli erinomaisessa pelivireessä olleen Seth Paintsilin taidonnäyte 36. minuutilla.

Jovovic teki ottelun lopullisesti ratkaisseen Jaron neljännen maalin, kun toinen puoliaika oli vanhentunut ainoastaan pari minuuttia. Jovovic laukoi pallon maalia kohti ja pallo painui helpohkosti verkkoon.

56. minuutilla Paintsil karkasi jälleen TPV:n puolustukselta ja hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Jovovic nautiskeli hattutemppunsa rangaistuspotkusta tuttuun tyyliin: hidas vauhti ja pallo varmasti ohi maalivahdin. Tilanne oli Jarolle jo 1-5.

TPV:n Juho Saarinen pääsi kaunistelemaan lukemia parikymmentä minuuttia ennen loppua. Rosenlöf torjui kaksi ensimmäistä yritystä, mutta Saarinen onnistui lopulta ohittamaan nuoren Jaro-vahdin.

Kotijoukkueella oli Saarisen kavennuksen jälkeen parikin erinomaista tilaisuutta lisämaalien tekemiseen, mutta ottelun viimeisestä maalista vastasi kuitenkin Jovovic. Serbialaishyökkääjä kruunasi hienon debyyttinsä laukomalla illan neljännen osumansa 84. minuutilla vastahyökkäyksen jälkeen. Pallonriiston jälkeen Jaro pääsi kolmella maalivahtia vastaan, TPV:n maalivahti Henri Savolainen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Jovovic laukoi irtopallon verkkoon. Jaron voittolukemat olivat siis 2-6.

Jaron ensimmäinen kotiottelu Suomen Cupissa pelataan viikon päästä lauantaina 10.2. kun Tellushalliin vieraaksi saapuu PKK-U.