Jaron toisen puoliajan maalit eivät riittäneet pisteille

Jaro nousi toisella puoliajalla kahden maalin takaa tasoihin Jamar Dixonin ja Serge Atakayin uran ensimmäisellä maalilla. Se oli laiha lohtu, sillä Pekka Sihvola teki 3-2 -voittmaalin viisi minuuttia ennen loppua.

Ottelu alkoi edellisen vierasottelun tapaan Jaron kannalta todella huonosti. Heti puolen minuutin jälkeen Jesse Ahonen pääsi nokikkainen Emil Öhbergin kanssa, mutta Öhberg teki hyvän torjunnan. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä seuranneesta kulmapotkusta Pekka Sihvola puski kolmesta metristä kenenkään estelemättä pallon verkkoon ja HIFK johti 1-0.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan Jaro otti pallollista hallintaa itselleen, mutta yhtään vaarallista tilannetta Jaro ei pystynyt rakentamaan. HIFK:n muutamat vastahyökkäykset sen sijaan tuottivat Jarolle pieniä ongelmia.

Jaron ilta synkkeni entisestään 37. minuutilla. Mathias Kullström sai jalkansa keskityksen väliin, mutta Otto-Pekka Jurvainen oli Jani Virtasta nopeampi irtopallossa ja pallo oli toistamiseen Jaron maalissa.

Jaro sai avauspuoliajan ainoan vaarallisen laukauksen aikaiseksi heti maalin jälkeen. Jamar Dixon löysi vastahyökkäyksessä syötöllään Virtasen rangaistusalueen kulmasta, mutta Mika Johansson torjui Virtasen laukauksen kulmapotkuksi.

Jaro sai avauspuoliajalla useita kulmapotkuja, mutta niistä ei saatu luotua vaarallisia tilanteita. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 2-0.

Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla kuin avauspuoliaika päättyi. Jaro piti palloa, mutta kotijoukkueella ei ollut suuria ongelmia puolustaa Jaron sorruttua helppoihin harhayöttöihin.

Jaro pääsi kuitenkin peliin mukaan reilun tunnin kohdalla. Saraa rikottiin päätyrajan läheisyydessä ja Riveran sivuvapari tuli takatolpalle, jossa Dixon teki hyvän liikkeen ja puski tilanteeksi 2-1.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Riveran keskitys tuli seitsemään metriin Kadion jalkaan, mutta kääntölaukaus vaikeahkosta asennosta meni ohi ja tasoitus jäi vielä näkemättä.

Jaro tuli riemukkaasti tasoihin vartti ennen loppua. Rivera levitti oikealle vaihdosta sisään tulleelle Serge Atakaiylle, joka leikkasi keskelle ja laukoi vasurilla puolustajan pään kautta tilanteeksi 2-2. Maali oli 16-vuotiaan Atakayin uran ensimmäinen Veikkausliigamaali.

Atakayin tasoitus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Viisi minuuttia ennen loppua HIFK riisti pallon keskialueella Jaron keskikentän ammottaessa tyhjyyttään. Hyökkäyksen päätteeksi Jurvaisen keskitys löysi tarkasti Sihvolan, joka viimeisteli illan toisella osumallaan lukemiksi 3-2 pelikellon käydessä 86. peliminuuttia.

Maali jäi pelin viimeiseksi ja näin Jaro joutui poistumaan kentältä tappion saattelemana.

3-2

1' Sihvola Pekka 1-0
36' Jurvainen Otto-Pekka 2-0
64' Dixon Jamar 2-1
74' Atakayi Serge 2-2
85' Sihvola Pekka 3-2

FF Jaro

3 Kadio Didier Boris
4 Kullström Mathias 82'
6 Brunell Johan
7 Veteli Joona
41' Opiyo Peter
8 Sara Jari
15 Moore Walter
57' Atakayi Serge
21 Rivera Galvan Jose Manuel
22 Dixon Jamar
25 Öhberg Emil
26 Virtanen Jani
62' Paintsil Seth
27 Vaganov Ilya 55'

Vaihtopelaajat
1 Öst Jesse
18 Opiyo Peter
19 Atakayi Serge
20 Sandström Oskar
23 Eremenko Sergei
30 Paintsil Seth

HIFK

1 Johansson Mika
3 Kuusijärvi Pauli 73'
5 Sinisalo Jukka
8 Halme Jukka
62' Peltonen Eero
9 Sihvola Pekka
10 Lassas Fredrik
12 Jurvainen Otto-Pekka
14 Rahimi Youness
17 Bäckman Jani
90+01' Aho Tuomas
18 Hänninen Matias
23 Ahonen Jesse
78' Korhonen Joni

Vaihtopelaajat
2 Aho Tuomas
7 Sotka Kalle
11 Peltonen Eero
26 Salmikivi Ville
31 Korhonen Joni
71 Eriksson Carljohan