Jaron nousu riitti vain tasapeliin

Todella heikon avauspuoliajan jälkeen Jaro oli tauolla tappiolla lukemin 0-2. Punapaidat takoivat toisen puoliajan alkuun kolme maalia, mutta joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen, kun ottelu päättyi lopulta lukemiin 3-3 (0-2).

Tomi Kärkkäinen joutui ottelun alla hieman hankalaan tilanteeseen, kun maalivahti Emil Öhberg loukkasi sormensa tiistain harjoituksissa ja Jarolla oli yhtäkkiä maalivahtipula. Jaron maalia vartioi tänään Jonas Edström ja nuorukainen pelasikin loistavan ottelun. Kumpikaan uusista hyökkääjähankinnoista ei lopulta päässyt ottelussa kentälle, kun Denisin kansainväliset paperit eivät sittenkään ehtineet ajoissa valmiiksi. Kärkkäinen ratkaisi hyökkääjätilanteen siirtämällä Jonas Emetin keskushyökkääjäksi.

Ottelun alku oli kuitenkin kotijoukkueelle hankala ja neljännellä minuutilla Jaro sai kylmää vettä niskaansa. AC Kajaani pelasi pallon näppärästi rangaistusalueelle, jossa Pavle Milosavljevic näytti pääsevän katkaisemaan tilanteen, mutta pallo lipsahti topparin jalan ohi. Edström torjui loistavasti ensimmäisen tilanteen, mutta Willy Stephanus oli ensimmäisenä irtopallossa ja laukoi tilanteeksi 0-1.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Anthony Olusanya sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen ulkopuolella ja laukoi kovan laukauksen kohti alakulmaa, mutta Elias Tuomarila torjui pallon hienosti kulmapotkuksi.

Jonas Edström pelasi todella hyvän ottelun ja venyi useampaan hienoon torjuntaan ensimmäisen puolen tunnin aikana. Mutta edes Edström ei pystynyt pysäyttämään Michael Ibiyomia 33. minuutilla. Ibiyomi voitti keskialueella Milosavljevicin kaksinkamppailuissa ja rynnisti vielä Toni Takamäen ohi ja laukoi pallon Edströmin kautta verkkoon tilanteeksi 0-2.

Jaro oli pariin kertaa lähellä kavennusta ennen taukoa. Hyvän ottelun keskushyökkääjänä pelannut Emet jakoi pallon oikealle Toni Sjöstedtille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella hyvän syötön Paintsilille. Paintsilin laukaus puolittaisesta läpiajosta osui kuitenkin sivuverkkoon.

Jaro sai vielä yhden hyvän tilanteen kavennukseen ennen taukoa, kun Paintsil tarjoili takaviistoon Kulalle, jonka laukaus oikealla jalalla painui kuitenkin selvästi yli.

Tomi Kärkkäinen teki tauolla kaksi vaihtoa. Sjöstedt ja Christopher Mandiangu tekivät tilaa Samba Sillahille ja Jim Myrevikille.

Jaro tulikin aivan uutena joukkueena toiselle puoliajalle. Toinen jakso oli vanhentunut vain vajaat kaksi minuuttia, kun Paintsilin matala syöttö tuli onnekkaasti kimmokkeen kautta Emetille, jolla oli helppo työ puskea palloa parista metristä tyhjään maaliin lukemiksi 1-2.

Peli oli tasan 2-2 vain minuutin päästä, kun Paintsil huudatti yli 1400-päistä kotiyleisöä. Paintsil sai pallon vasemmalla, otti pari askelta keskemmälle ja laukoi täydellisen laukauksen takakulmaan ja Jaro oli noussut tasoihin salamamaaleilla.

Lisää oli luvassa vajaan tunnin kohdalla. Takamäki revittiin erikoistilanteessa nurin ja Oliver Reitala vei pallon rangaistuspilkulle. Darvin Chavez laukoi pallon varmasti maaliin ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan johto-osumaa.

Jaro joutui tekemään kolmannen vaihtonsa heti maalin jälkeen, kun puolikuntoinen Takamäki ei pystynyt jatkamaan ja hänen tilalleen tuli Ilari Antila.

Jaro ei päässyt pelaamaan johtoasemassa pitkään. 65. minuutilla Tuomarila lähetti pitkän avauksen kohti Jaron puolustuslinjaa, jossa Chavez kaatui kaksinkamppailussa. Reitala ei nähnyt tilanteessa rikettä ja Cristian Lasso tarjoili maalin eteen erinomaisen syötön, jonka Ibiyomi laukoi varmasti maaliin lukemiksi 3-3.

Lopussa molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon. Jarosta lähimpänä oli Paintsil, joka pääsi karkaamaan puolittaiseen läpiajoon 85. minuutilla Emetin erinomaisesta syötöstä. Paintsilin viimeinen kosketus oli kuitenkin aavistuksen liian pitkä ja Tuomarila pääsi peittämään ghanalaisen yrityksen.

Lopulta Edström nousi ottelun suurimmaksi sankariksi, kun ottelun viimeisillä hetkillä Stephanus karkasi läpiajoon Jaron kulmapotkun jälkeen. Edström tuli hienosti vastaan ja pelasti Jarolle pisteen torjunnallaan.

Ottelu päättyi lukemiin 3-3 ja parin välipäivän jälkeen Jaro kohtaa Jaakon Päivien toisessa ottelussa lauantaina kotikentällään Ekenäs IF:n.

Kaksi maalia vieraille tehnyt Michael Ibiyomi harmitteli hyvän otteen katoamista toisella puoliajalla.
- Hyvä ensimmäinen puoliaika meiltä, mutta toisella puoliajalla menetimme otteen. Meillä oli tänne tultaessa toiveissa kolme pistettä ja Jaron johtomaalin jälkeen meillä oli vielä paikkoja voittoon asti, Ibiyomi kommentoi.

Jaron kapteeni Thomas Kulaa ei piste lämmittänyt.
- Sanoimme tauolla muutamia valittuja sanoja. Me emme voi todellakaan olla tyytyväisiä ensimmäiseen puoliaikaan. Saimme todella hyvän alun toiselle puoliajalle ja meidän olisi pitänyt jatkaa samalla tempolla, mutta hellitimme turhaan. Maalivahtitilanne tuli nopeasti eteen, emmekä olleet sitä ehtineet miettiä sen enempää. Iso kiitos Jonas Edströmille, joka pelasi fantastisen ottelun. Me emme saa olla tyytyväisiä yhteen pisteeseen, vaikka se on parempi kuin ei mitään, Kula sanoi.

AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi kertoi olevansa tyytyväinen lopputulokseen.
- Me olisimme voineen tehdä avauspuoliajalla useammankin maalin, mutta Edström pelasi loistavan pelin. Olisin melkein toivonut, että Jaron normaali ykkösmaalivahti olisi ollut maalissa, sillä hän tuskin olisi torjunut noin montaa tilannetta. Molemmat hakivat voittomaalia loppuun asti ja Stephanus oli meiltä läpi, mutta hänen piti yrittää liian hienoa maalia. En ole kuitenkaan pettynyt, meille oli tärkeä saada piste pitkästä aikaa, Lumijärvi kommentoi ottelua.

FF Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen kertoi Kulan tavoin, että tauolla käytiin asioita läpi.
- Muutama valittu sana tuli sanottua pukukopissa tauolla. Saimmekin nähdä selkeän kasvojenkohotuksen toiselle puoliajalle. Kaikki alkaa työnteosta ja tämä on miesten peli. Jos et ole valmis voittamaan kaksinkamppailuita etkä tekemään töitä alaspäin, et voi voittaa. Puolen tunnin jälkeen aloimme saada otetta peliin, mutta sitä ennen olisi voinut olla rumat lukemat taululla. Edström piti meidät mukana pelissä.

- Toisella puoliajalla saimme nopeasti kolme maalia, mutta harmittavasti tasoitus tuli aika pian ja me vähän himmasimme turhaan. Pitää katsoa videolta, mitä tasoitusmaalissa tapahtui. Toivottavasti saamme Denisin paperit kuntoon lauantaiksi, sillä se peli tulee nopeasti ja tarvitsemme tuoreita jalkoja, Kärkkäinen kertoi.

3-3

3' Stephanus Willy Patrick 0-1
32' Ibiyomi Michael 0-2
47' Emet Jonas 1-2
48' Paintsil Seth 2-2
58' Chavez Ramirez Darvin Francisco 3-2
64' Ibiyomi Michael 3-3

FF Jaro

25 Edström Jonas
4 Milosavljevic Pavle
5 Takamäki Toni
58' Antila Ilari
7 Kula Thomas
8 Takahashi Kazuki 5'
10 Emet Jonas 90+04'
11 Mandiangu Christopher
45' Myrevik Jim
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
17 Sjöstedt Toni
45' Sillah Samba
29 Olusanya Anthony
30 Paintsil Seth

Vaihtopelaajat
3 Antila Ilari
13 Böling Kim
18 Sillah Samba
21 Myrevik Jim
28 Ihalainen Jusa
1 Backlund Pontus

AC Kajaani

4 Ruuskanen Mika-Matti 26'
6 Florit Lahnalakso Jordi Miquel 21'
8 Ramirez Torres Alberto
9 Rounaja Oskari
88' Räisänen Antti-Ville
11 Sallila Matias
12 Tuomarila Elias
17 Stephanus Willy Patrick 57'
18 Lasso Cristian
79' Kahelin Risto
21 Nuutinen Arttu
35 Ibiyomi Michael
82 Ferreira Dos Santos Fernandes Venicio Tomas
51' Ichull Ter-Ade Lordson

Vaihtopelaajat
1 Valtonen Topi
7 Elged Ahmed Ramy
16 Kahelin Risto
20 Ichull Ter-Ade Lordson
77 Räisänen Antti-Ville