Jarolle voitto Vasa IFK:sta

Hankalan avauspuoliajan jälkeen Jaro onnistui lopulta kaatamaan Vasa IFK:n harjoitusottelussa lukemin 4-1 (1-1). Testipelaajista Topi Järvinen teki Jaron osumista kaksi.

Jaron avauskokoonpanosta löytyi molemmat testipelaajat, kun Topi Järvinen oli oikeana laitahyökkääjänä sekä 195-senttinen hyökkääjäkolossi Ferdinand Takyi keskushyökkääjänä. Myös tuorein sopimuspelaaja Toni Takamäki oli aloituskokoonpanossa Johan Brunellin toppariparina.

Vieraat aloittivat ottelun hyvällä liikkeellä ja sinipaidat saivat useita riistoja aktiivisen pelin seurauksena. Ottelun avausmaali nähtiinkin Jaron päähän 14. minuutilla, kun pallo kimposi onnekkaasti Mustafa Makille rangaistusalueella. Maki harhautti Topi Valtosen ja laukoi pallon tyhjään maaliin.

Jarolla oli avauspuoliajan aikana suuria vaikeuksia luoda vaarallisia tilanteita. Jaro tuli kuitenkin tasoihin 39. minuutilla ja se tuli vieraiden kannalta harmittavalla tavalla. Sivurajan lähettyvillä pallo meni selvästi Jaron pelaajista rajan yli, mutta heitto tuomittiin punapaidoille. Vieraiden ihmetellessä tilannetta, käytti Jaro sekavan hetken hyväkseen. Parilla nopealla syötöllä pallo pelattiin Jim Myrevikille, joka vapautti Järvisen läpiajoon, eikä tämä erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti alakulmaan tilanteeksi 1-1.

Jaro oli siirtyä johtoon minuutin päästä. Markus Kronholm sai hankittua Jarolle hieman helpon näköisesti vapaapotkun 17 metristä. Kronholm laukoi vapaapotkun voimalla tolppaa hipoen ohi.

Jaro teki tauolla kolme vaihtoa. Kentälle tulivat Marcel Wargh, Severi Kähkönen ja Anthony Olusanya. Kentän jättivät Markus Kronholm, Axel Vidjeskog sekä Jim Myrevik.

Jaro tuli tauon jälkeen kentälle paremmalla liikkeellä ja ensimmäinen tilanne nähtiin 49. minuutilla, kun Topi Järvinen petasi Takyille erinomaisen paikan. Järvinen harhautti puolustajan ja hänen keskityksensä tavoitti Takyin pään, mutta tämä ei päässyt kunnolla pallon päälle ja pusku muutamasta metristä suuntautui selvästi yli.

Jaro oli toisella puoliajalla selvästi avausjaksoa parempi ja kaikki kolme vaihtopelaajaa toivat peliin lisää vauhtia. Tunnin kohdalla Järvinen oli lähellä päivän toista osumaansa. Takyi pääsi puskemaan kulmapotkusta ja pallo jäi maalin eteen, jossa Järvinen jatkoi selkä maaliin päin, mutta aavistuksen yli.

Vasa IFK teki toisen puoliajan aikana paljon vaihtoja, joiden seurauksena Jarolle aukesi kentällä lisää tilaa ja kotijoukkue meni lopulta menojaan ottelussa.

Jaron ansaittu johtomaali nähtiin 65. minuutilla. Brunellin pystysyöttö tavoitti rangaistusalueella Kähkösen, joka pelasi puolustajan sivuun tilanteesta ja syötti takaviistoon Jean Mabindalle, joka laukoi pallon tarkasti takakulmaan.

Jaron kolmas maali nähtiin 68. minuutilla, kun Takyi kaadettiin rangaistualueella vapaapotkussa ja tilanteesta vihellettiin rangaistuspotku. Brunell laukoi pallon vuorenvarmasti maaliin lukemiksi 3-1.

Jaron neljäs maali nähtiin reilu kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Takyi vapautti pirteästi pelanneen Järvisen puolittaiseen läpiajoon ja tämä laukoi pallon tarkasti takakulmaan loppulukemiksi 4.1.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko näki joukkueensa pelissä avauspuoliajan aikana paljon parannettavaa.
- Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla paljon ongelmia monilla osa-alueilla. Keskikentällä pelaajat eivät oikein löytäneet paikkoja ja syöttöpelaaminen oli heikkoa. Halusimme pelata Vasa IFK:a, koska he haluavat pelata tiiviisti ja meillä oli sen kanssa vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla. Vaihdoimme toiselle puoliajalle keskikentän ryhmityksen niin, että meillä oli pelaaja kymppipaikalla ja se selkeytti peliämme. Toisaalta vastustaja myös teki paljon vaihtoja se varmasti vaikutti heidän peliinsä.

- Testipelaajista Topi Järvisellä on nopeat jalat ja hän viimeisteli hyvin. Ferdinand Takyi on lähes kaksimetrinen pelaaja ja silloin peli Tellushallissa ei ole se paras mahdollinen paikka antaa näyttöjä. Hän kuitenkin pyrki tekemään oikeita asioita kentällä. Mutta esimerkiksi hänen pääpelinsä ei ole parasta mahdollista tasoa. Päätöksistä tulee vaikeita, koska on lopulta todella vaikea sanoa, millaisia pelaajat ovat, kun pelataan ulkona. Joka tapauksessa haemme vielä kahta pelaajaa, joista toinen on vasenjalkainen vasen laitapuolustaja. Toinen voi olla joko keskushyökkääjä tai sitten esimerkiksi laitahyökkääjä, jolloin voimme siirtää Anthony Olusanyan keskushyökkääjäksi, Käcko pohti.

4-1

14’ Mustafa Maki 0-1
39’ Topi Järvinen 1-1
65’ Jean Mabinda 2-1
68’ Johan Brunell 3-1 (rp.)
80’ Topi Järvinen 4-1