Jarolle voitto SJK Akatemiasta

FF Jaro haki voiton Seinäjoelta harjoitusottelussa SJK Akatemiaa vastaan. Jaro onnistui maalinteossa kertaalleen kummallakin puolikkaalla ja loppulukemiksi merkittiin 0-2 (0-1). Jaron maaleista vastasivat Alex Ramsay ja Macauley Chrisantus.

Jaro lähti otteluun hieman aiemmasta poikkeavalla ryhmityksellä. Keskuspuolustuksen muodostivat Marcel Wargh, Patrick Byskata sekä Krists Gulbis. Guillermo Sotelo sekä Aron Bjonbäck olivat wingbackin rooleissa. Keskikentän keskellä olivat Toró ja Markus Kronholm. Joni Remesaho, Samuel Haglund ja Alex Ramsay miehittivät hyökkäävimmät paikat.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Jaro pääsi iskemään ottelun avausmaalin 12. minuutilla. Jaro riisti pallon korkealla hyökkäysalueella, Joni Remesaho vapautti Alex Ramsayn nokikkain maalivahtia vastaan ja Ramsay viimeisteli varmasti maata pitkin lukemiksi 0-1.

19 minuutin pelin jälkeen Jaro oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Punapaidat käänsivät pelin nopeasti keskialueella ja parin syötön jälkeen Aron Bjonbäck lähetettiin vauhtiin oikealta. Bjonbäck tarjoili takaviistoon hyvän paikan Ramsaylle noin 15 metriin, mutta tällä kertaa laukauksesta jäi voima puuttumaan ja maalivahdilla oli melko helppo työ torjua laukaus.

33. minuutilla Ramsay lähetti erinomaisen keskityksen vasemmalta maalin eteen, jossa Samuel Haglund pääsi jatkamaan kaikessa rauhassa jalalla, mutta Haglundin jatko meni harmittavasti aavistuksen etutolpan ohi.

Heti perään kotijoukkue järjesteli vaarallisen tilanteen Jaron rangaistusalueelle, mutta Topi Valtonen pelasti Jaron takaiskulla torjumalla erinomaisesti läheltä tulleen laukauksen.

Jarolla oli vielä juuri ennen taukoa hyvä paikka kasvattaa johtoaa. Torón loistava pystysyöttö tavoitti Haglundin rangaistusalueen tuntumasta. Haglund yritti vielä jatkaa maalin eteen varman paikan, mutta syöttö ei löytänyt omia ja pallo pomppi päädystä yli.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa 0-1.

51. minuutilla Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Sotelo tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Samuel Uusitalo.

Jaron toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 55. minuutilla, kun Buskatan erinomainen pystysyöttö löysi hyvän juoksun tehneen Haglundin puolustuslinjan takaa, mutta lopulta kotijoukkueen puolustaja ehti vielä estämään Haglundin viimeistely-yrityksen.

Tunnin kohdalla Jaro teki kolme vaihtoa ja yksi niistä oli erityisen mieluisa, kun Johan Brunell palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle. Hänen lisäkseen kentälle tulivat Juuso Aalto ja ensimmäistä kertaa Jaro-paidan päälleen pukenut Macauley Chrisantus. Kentältä poistuivat Toró, Samuel Haglund sekä Alex Ramsay.

Kaksikymmentä minuuttia ennen loppua Jaro tarjoili SJK:lle täydellisen paikan tulla tasoihin. Gulbis menetti pallon rangaistusalueella ja pallo pelattiin pariin metriin tyhjän maalin eteen, mutta niin vain varmalta näyttänyt paikka kuivui kokoon, kun kotijoukkueen pelaaja ei osunut kunnolla palloon.

SJK piti toisella puoliajalla enemmän palloa, mutta Jaro oli jälkimmäiselläkin jaksolla ainoa joukkue, joka onnistui maalinteossa. 88. minuutilla Brunell sai rajaheiton jälkeen pallon itselleen lähellä päätyrajaa, antoi matalan keskityksen maalille, jossa Chrisantus laukoi varmasti pallon tolpan juureen ja peli oli 0-2.

Chrisantusin maali oli päivän viimeinen merkintä ja ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 0-2.