Jarolle voitto kauden ensimmäisessä ottelussa

Jaro otti kauden ensimmäisessä ottelussa selvän voiton, kun OPS kaatui Tellushallissa lukemin 4-0 (2-0). Jaron maaleista vastasivat Kosta Bajic kahdesti, sekä Kevin Larsson ja Luan Vasconcelos kertaalleen.

Jaro lähti otteluun kokeilupitoisella miehistöllä ja sopimuspelaajista avauskokoonpanossa olivat vain Adam Vidjeskog sekä Kevin Peth.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen vartin parhaat tilanteet nähtiin OPS-päädyssä. Reilun viiden minuutin jälkeen Tobias Wentin levitti hyvin vasemmalle rangaistusalueen kulmaan Foday Contehille, joka ohitti puolustajan ja antoi matalan syötön maalin eteen, mutta Kosta Bajic ei aivan ylettänyt palloon. Vajaan vartin kohdalla Luan Vasconcelos taisteli itselleen laukauspaikan 20 metrissä, mutta palllo meni puolisen metriä yli.

OPS:n maali oli todella lähellä 37. minuutilla, mutta Johannes Ström venytti alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ensimmäinen maalista vastasi Jaro, kun pelattiin 40. minuuttia. Antonio Hotta teki hyvän esityön ja tarjoili maalin eteen Bajicille paikan ja serbi viimeisteli varmasti etukulmaan.

2-0-maali oli saman miehen käsialaa ja maali nähtiin juuri ennen taukoa. Vaihdosta sisään tullut Alfred Söderman ohitti puolustajan, syötti Bajicin vapaaksi rangaistusalueelle ja Bajic laukoi pienestä kulmasta pallon tarkasti takatolpan juureen. 2-0 oli myös taukotulos.

Toinen puoliaika alkoi sekin tasaisissa merkeissä. Heti jakson alussa OPS:n Matias Juntusella oli erinomainen paikka kavennukseen, mutta mies ei saanut kunnon osumaa palloon maalin edessä.

63. minuutilla Kevin Larsson kaadettiin rangaistusalueella ja Larsson laukoi itse pilkulta varmasti lukemiksi 3-0.

Juntunen oli jälleen lähellä kavennusta reilu vartti ennen loppua, kun hän kolisutteli tolppaa hyvällä vapaapotkullaan.

Jaron neljäs maali oli upea. Jaron nopea vastahyökkäys näytti jo hieman kuivuvan kokoon, mutta Vasconcelos viritti 25 metristä todellisen unelmalaukauksen aivan OPS-maalin yläkulmaan. Maali syntyi kymmenen minuuttia ennen loppua ja 4-0 jäi myös loppulukemiksi.

Kauden ensimmäistä ottelua oli seuraamassa 443 katsojaa. Jaron seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon lauantaina, jolloin Tellushalliin saapuu SJK.

Heames: ”SJK-pelistä tulee Bajicille hyvä testi”

Kristian Heames kertoi ottelun olleen odotetun kaltainen.
– Ottelu ei tarjonnut yllätyksiä. Kun mietimme sitä, miten haluamme pärjätä tällä kaudella, ei tällaisen pelin perusteella voi tehdä kovin suuria päätöksiä. Tämä peli kuitenkin saattoi osoittaa, että pari testipelaajaa tippuu ryhmästä.

– Tatu Varmanen oli tänään ihan ok. Hän kuitenkin lähtee huomenna kotiin, se oli sovittu jo aiemmin. Näen hänessä paljon potentiaalia. Omista nuorista pelaajista Axel Vidjeskog pelasi hyvän pelin, varsinkin kun muistaa hänen ikänsä. Myös Alfred Söderman esiinty edukseen.

– Kosta Bajic teki kaksi maalia, ja se on tietysti hyvä. Mutta voi sanoa, että ennen maalejaan hän ei tehnyt kovinkaan paljon kentällä. Hänellä oli pieniä ongelmia reiden kanssa ja päätimme, että hän tulee tauolla pois, koska meillä on peli taas viikon päästä. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä hänet SJK-ottelussa, jolloin vastustaja on selkeästi parempi. Myös me tulemme pelaamaan silloin vahvemmalla joukkueella, joten siitä tulee Bajicille hyvä testi, Heames kertoi.