Jarolle voitto kauden avauksessa

FF Jaro haki Tammisaaresta kolme pistettä Ykkösen avausottelussa lukemin 1-2 (0-0). Jaron maaleista toisella puoliajalla vastasivat Luis Robles sekä Darvin Chavez.

Niklas Käcko oli valinnut avausotteluun lähes identtisen avauskokoonpanon kuin kauden viimeisessä harjoitusottelussa. Ainoat muutokset olivat Jonas Emetin ja Anthony Olusanyan tuleminen avauskokoonpanoon. Heille tilaa tekivät Jaakko Alasuutari ja Jahir Barraza.

Jaro aloitti ottelun vahvasti ja jo ensimmäisellä minuutilla Axel Vidjeskog pääsi puolustuslinjan taakse Jonas Emetin syötöstä, mutta Vidjeskog ei saanut laukausta aikaan, vaan EIF:n puolustus pääsi peittämään tilanteen.

Vartin kohdalla Emil Öhberg käynnisti Jaron nopean hyökkäyksen pitkällä avauksella kohti Olusanyaa. Lopulta pallo pelattiin oikealle Emetille, jonka hyvä keskitys tuli maalivahdin ja puolustuksen väliin, mutta Olusanya ja Remesaho eivät kumpikaan ylettäneet palloon.

Parin minuutin jälkeen Jarolle avautui kaksi huippupaikkaa. Ensin Darvin Chavez syötti Olusanyan läpi, mutta tämän sijoitus meni ohi maalin. Heti perään Luis Robles katkaisi hyökkäysalueella syötön ja pelasi pallon Remesaholle. Remesaho ohitti kaksi puolustajaa ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Mehdi El Moutacim torjui tilanteen jaloillaan.

25 minuutin kohdalla EIF sai ensimmäisen vaarallisen tilanteensa, kun Daisuke Uereum sai Anthony Dafaan harhasyötön itselleen ja pääsi kuljettamaan aina Jaron rangaistusalueelle. Hänen laukauksensa meni kuitenkin aavistuksen takatolpan ohi.

29. minuutin kohdalla Jaro oli todella lähellä avausmaalia, kun se sai vapaapotkun noin 25 metristä. Chavez laukoi pallon komeasti muurin yli, mutta pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle.

38. minuutilla Robles riisti pallon omalla alueella ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Hyökkäyksen päätteeksi Emet pääsi laukomaan noin 18 metristä. Pallo oli painumassa takakulmaan, mutta Mehdi El Moutacim venyi jälleen upeaan torjuntaan.

Ensimmäinen puoliaika oli kauttaaltaan Jaron selvää hallintaa. EIF sai avausjakson viimeisellä vartilla muutaman pidemmän pallonhalintajakson, mutta Jaro loi vaarallisimmat tilanteet. Punapaidat pääsivät useaan kertaa kotijoukkueen puolustuslinjan taakse ja Jaro pystyi myös luomaan paljon tilanteita, mutta tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi sekin Jaron osalta vahvasti. Robles vapautti syötöllään Remesahon vapaaksi vasemmalla, josta Remesaho lähetti matalan keskityksen maalille. Vidjeskog pääsi palloon ja pallo kimposi puolustajan kautta tolpan ulkoreunasta kulmapotkuksi.

Muutaman minuutin päästä Jaro vihdoin osui. Pelattiin 52. minuuttia, kun erinomaisessa pelivireessä olleet Darvin Chavez ja Luis Robles juonivat Jaron kauden avausmaalin. Chavez antoi pystysyötön Roblesille, joka nosti noin 20 metristä pallon upeasti maalivahdin yli tilanteeksi 0-1.

Lisää seurasi neljä minuuttia myöhemmin. Jaro pääsi hyökkäämään oikealta, josta Axel Vidjeskog antoi matalan syötön vitosen viivalle, josta Olusanya jatkoi pallon eteen. Chavez oli noussut mukaan hyökkäykseen ja siirsi pallon helposti tyhjään maaliin ja tilanne oli jo 0-2.

65. minuutin kohdalla Niklas Käcko teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Jahir Barraza korvasi Olusanyan.

67. minuutilla Ekenäs IF oli lähellä kavennusta, kun Marc Kouadjo pelattiin läpi, mutta hänen laukauksensa meni Öhbergin jalan kautta kulmapotkuksi.

20 minuuttia ennen loppua Jaro teki seuraavan vaihtonsa, kun kovasti uurastanut Remesaho teki tilaa Papa Niangille.

Reilut kymmenen minuuttia ennen loppua Jarolle avautui erinomainen tilaisuus mennä kolmen maalin johtoon. Toni Takamäki tuli hienosti topparin tontilta katkaisemaan syötön ja pelasi pallon eteenpäin Barrazalle. Barraza vapautti Vidjeskogin läpiajoon, mutta tämän yrityksen El Moutacim torjui jaloillaan. Heti perään Jaro suoritti viimeisen vaihtonsa, kun Walter Moore korvasi Emetin.

Peli näytti olevan täysin Jaron hallinnassa, mutta EIF tuli maalin päähän 88. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanteesta Zacharias Ekström pääsi laukomaan ja pallo kimposi Otto Hirvosen jaloista Öhbergin ohi ja lukemat olivat 1-2.

Jaro pystyi kuitenkin pitämään EIF:n poissa paikoilta kavennusmaalin jälkeen peliin loppuun saakka ja näin Jaron kausi alkoi upeasti voitolla ottelun päätyttyä lukemiin 1-2.

Jaron ensimmäinen kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina 4.5. kun Pietarsaareen saapuu Jukka Karjalaisen valmentama MyPa.