Jarolle voitto kauden avauksessa

Papa Niangin ja Pavle Milosavljevicin loukkaantumiset vaikeuttuvat Jaron peliä avauspuoliajalla. Toiselle puoliajalle tuli nälkäinen Jaro ja Georgios Katidisin ja Markus Kronholmin maaleilla pisteet lähtivät Pietarsaareen lukemin 0-2 (0-0).

Ottelu alkoi Jaron kannalta todella murheellisesti. Jaro joutui tekemään ensimmäinen vaihdon jo kymmenen minuutin jälkeen, kun Papa Niang sai kovan taklauksen ja joutui jättämään kentän. Niangin tilalle tuli Kevin Larsson.

Lisää huonoja oli luvassa vartti myöhemmin, sillä joukkueen johtohahmoihin kuuluva Pavle Milosavljevic loukkaantui 25. minuutin kohdalla. Milosavljevic lähti kuljettamaan palloa oikealla laidalla ja törmäsi vastustajaan sillä seurauksella, että joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Brock Messenger.

Jaro hallitsi avauspuoliajalla palloa selvästi ja kotijoukkue EIF vetäytyi alhaalle omalle kenttäpuoliskolleen. Kauden avauksen tuoma hermostuneisuus ja kaksi nopeaa vaihtoa näkyivät Jaron pelissä ja etenkin hyökkäyspäässä nähtiin vaisuja ratkaisuja.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty kummallakaan maalilla vaarallisia tilanteita ja taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tilanteessa.

Jaro aloitti toisen puoliajan pirteästi. Christian Eissele laukoi pienestä kulmasta ja Santeri Aaltosella oli vaikeuksia pallon kanssa, mutta sai käännettyä sen kulmaksi. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Thomas Kula pääsi keskittämään ja Jaron pelaajat vaativat rangaistuspotkua, kun Joni Remesahoa revittiin maalin edessä, mutta tuomari ei tilanteessa nähnyt rikettä.

Jaro oli toisen puoliajan alussa selvästi vaarallisempi kuin avauspuoliajalla ja vieraat saivat muutaman vaarallisen näköisen tilanteen kotijoukkueen rangaistusalueelle, mutta laukauksia maalia kohti ei nähty.

Jaron painostus tuotti avausmaalin, kun pelattiin 68. minuuttia. EIF pääsi purkamaan Kulan sivuvaparin, mutta Kula pääsi itse irtopalloon ja lähetti päätyrajalta keskityksen maalille, jossa Georgios Katidis oli oikeassa paikassa ja puski Jaron johtoon. Kreikkalainen tuuletti villisti johtomaalia ja äännekkäästi omiaan kannattaneet Jaro-fanit pääsivät juhlimaan.

Maalin jälkeen kotijoukkue piti enemmän palloa, mutta vaarallisille paikoille ei vihreäpaidoilla ollut asiaa.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun loppuhetkillä, kun Cheick Camara ei ehtinyt palloon ennen Remesahoa, joka vapautti Larssonin puolittaiseen läpiajoon. Larsson malttoi vielä syöttää poikittain Kronholmille, jolla oli helppo työ laukoa tyhjään maaliin ottelun loppulukemiksi 0-2.

Jaron kausi alkoi siis tuloksen valossa parhaalla mahdollisella tavalla. Milosavljevicin ja Niangin loukkaantumiset toivat päivään tummia pilviä, mutta pelin jälkeen kummankaan tilanteesta ei ollut vielä tarkempaa tietoa.

Jaron kotiavaus pelataan lauantaina 13.5. jolloin Pietarsaaren Keskuskentälle saapuu GrIFK.