Jarolle voitto Helsingistä hurjan taistelun jälkeen

Samuel Haglundin rangaistuspotkusta syntynyt maali riitti lopulta hurjan taistelun jälkeen kolmeen pisteeseen HJK Klubi 04:n vieraana. Jaro joutui pelaamaan lähes tunnin miehen vajaalla Marcel Warghin ulosajon jälkeen, mutta punapaidat puolustivat tarkasti ja nousivat voitolla takaisin Ykkösen kärkeen.

Jimmy Wargh oli tehnyt osittain pakon sanelemana muutoksia Jaron avauskokoonpanoon ja hän oli tehnyt myös muutoksen Jaron ryhmitykseen. Jaro aloitti ryhmityksellä, jossa kolmen topparilinjan muodostivat Patrick Byskata, Johan Brunell ja Tyler Reid. Heidän yläpuolellaan keskikentän pohjalla operoi Marcel Wargh. Tuomas Lähdesmäki palasi pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon ja hän otti Guillermo Sotelon paikan vasemmalla. Samuel Haglund aloitti oikeana laitapelaajana. Keskikentällä hyökkäävämmässä roolissa pelasivat Markus Kronholm, Joni Remesaho ja Jim Myrevik. Macauley Chrisantus pelasi tutulla paikallaan keskushyökkääjänä.

Klubi 04 aloitti ottelun vaarallisesti ja jo ensimmäisen minuutin aikana pelattiin kaksi vaarallista pystysyöttöä Jaron puolustuslinjan taakse, mutta Jaro selvisi täpärästi molemmista tilanteista.

14. minuutilla Patrick Byskatalle sattui harhasyöttö keskialueella ja Saku Heiskanen pääsi laukomaan vasurilla. Thomas Olsen torjui hyvin alakulmasta ja Tyler Reid oli oli ensimmäisenä irtopallossa ja siivosi tilanteen kulmapotkuksi.

Vajaan parinkymmenen minuutin jälkeen Chris James taklasi rumasti Jim Myrevikiä pohkeille ja hän selvisi tilanteesta keltaisella kortilla, vaikka Jaron pelaajat odottivat tilanteesta ulosajoa.

Vajaan puolen tunnin kohdalla nähtiin ottelun avausmaali, kun Jaro sai pitkän hyökkäyksen oikealla. Tyler Reid ja Samuel Haglund pelasivat laidalla yhteen ja Haglund käytti seinäsyötön Warghilla. Haglund lähti ohittamaan Jamesia rangaistusalueella ja James kaatoi tämän ja tuloksena Jarolle rangaistuspotku. Haglund laukoi itse rankkarin varmasti verkon perukoille ja Jaro johti 0-1. Maali oli Haglundille kauden kolmas.

Maalin jälkeen tapahtui jälleen paljon parissa minuutissa. Ensin Marcel Wargh katkaisi Klubi 04:n hyökkäyksen ja sai siitä keltaisen kortin. Reilua minuuttia myöhemmin Wargh liukui keskialueella pahasti myöhässä tilanteeseen ja sai toisen keltaisen kortin. Näin Jaro joutui jälleen miehen alivoimalle. Tuolloin pelattiin 35. minuuttia.

40. minuutilla Jaro oli enemmän kuin lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Kulmapotkusta nähtiin onnistunut kuvio, kun Reid teki tilaa Byskatalle, joka pääsi juoksemaan suoraan pallon lentoradalle ja puski voimalla, mutta ylärimaan.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa 0-1.

Jaro teki tauolla kaksi vaihtoa, kun Johan Brunell ja Tuomas Lähdesmäki joutuivat jättämään kentän. Heidän tilalleen tulivat Benjamin Östman ja Aron Bjonbäck. Vaihtojen myötä Jaron ryhmitys vaihtui muotoon 4-4-1.

Jaro rakensi toisen puoliajan ensimmäisen paikan, kun vasemmaksi puolustajaksi siirtynyt Haglund pääsi kuljettamaan ja laukoi vaarallisesti rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Jaron harmiksi laukaus meni aavistuksen etutolpan ohi.

Klubi 04 piti toiella puoliajalla odotetusti paljon palloa, mutta Jaro pysyi tiiviinä, eikä päästänyt kotijoukkuetta muodon sisään.

20 minuuttia ennen loppua Joni Remesaho sai kovan iskun kasvoihinsa kaksinkamppailussa. Tilanteesta vihellettiin Remesahon rike, mutta hän loukkasi itseään niin pahasti, että juotui tulemaan vaihtoon. Remesahon tilalle asteli Teemu Järvenlahti.

79. minuutilla Klubi 04 sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen ulkopuolelta. Laukaus osui Jaron muuriin ja oli lähellä, että pallo olisi kimmonnut kotijoukkueen pelaajan jalkaan muutamassa metrissä, mutta pallo painui kuitenkin Jaron onneksi kulmapotkuksi.

81. minuutilla Macauley Chrisantus tuli vaihtoon ja hänet korvasi Alex Ramsay.

Ottelun lisäajalla Jaro teki vielä yhden vaihdon, kun Myrevik tuli vaihtoon ja hänen tilalleen Albin Björkskog.

Koko toinen puoliaika oli Jarolta hurjaa taistelua. Klubi 04 nosti ottelun lopussa koko joukkueensa ylös ja jopa maalivahti Elmo Henriksson nostettiin pariin kertaan rangaistusalueelle. Jaro puolusti uhrautuvasti ja laadukkaasti koko joukkueena ottelun loppuun saakka, eikä Klubi 04 lopulta saanut juurikaan huippuvaarallisia paikkoja koko ottelussa. Jaron puolustuksessa Reid ja Byskata puolustivat rangaistusaluetta erinomaisesti ja maalivahti Thomas Olsen oli itse varmuus.

Voiton myötä Jaro nousi takaisin Ykkösen kärkeen. Ensi viikolla Jarolla on kaksi kotiottelua Jaakon Päivillä ja keskiviikkona Pietarsaareen matkustaa MuSa.

Patrick Byskata oli ottelun jälkeen tyytyväinen Ruutu+:n haastattelussa kolmeen pisteeseen.
– Onhan se siistiä, kun voitat vajaalla. Minua ei niin väsytä tällaiset pelistä, koska vain seison paikallani ja huudan. Pojat juoksee ja taklaa kentällä, itse koitin ohjata ja luoda energiaa joukkueeseen. Tämä on tulosurheilua ja minulle on ihan sama miten se voitto tulee. Tänään oli tarkoitus pitää nolla ja siinä onnistuttiin. Nopeasti tulee uusi peli ja lähdemme nyt palautumaan, Byskata kertoi.