Jarolle vierasvoitto Mikkelistä

FF Jaro jatkoi vahvoja vierasotteita, kun se kaatoi MP:n Mikkelissä maalein 1-2 (0-1). Jaron maaleista vastasivat Jeremiah Streng ja Macauley Chrisantus.

Jaron avauskokoonpanossa ei nähty suuria yllätyksiä. Joni Remesaho aloitti tällä kertaa keskikentän hyökkäävässä roolissa ja Krists Gulbis oli poissa kokoonpanosta.

Joni Remesaho sai heti kahden minuutin kohdalla Haglundin hyvän syötön rangaistusalueelle, mutta Remesahon pienehköstä kulmasta lähtenyt laukaus meni sivuverkkoon.

Jaro aloitti muutenkin hyvin ja neljän minuutin jälkeen Guillermo Sotelon sivuvapaapotku löysi Johan Brunellin pään. Brunellin puskun jälkeen pallo jäi pomppimaan muutamaan metriin ja Tyler Reid pääsi laukomaan, mutta Oliver Kangaslahti ehti peittämään laukauksen kulmapotkuksi.

Alkuminuuttien jälkeen MP sai otetta pelistä. Paras paikka tuli Samson Ebukalle, joka pääsi puskemaan noin kymmenestä metristä, mutta puskusta puuttui voima ja Savchenkolla oli helppo työ torjua pallo.

28. minuutilla Alex Ramsay puski pallon Remesahon keskityksestä maalin eteen, jossa Jeremiah Streng paini vahvasti ja sai syötettyä pallon Torólle. Toró sai ahtaasta tilasta laukauksen aikaiseksi ja Jonne Uronen sai venyä parhaimpaansa, jotta sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.

38. minuutilla Alex Ramsay lähetti erinomaisella syötöllä Haglundin karkuun oikealta ja Jarolla oli jopa ylivoimahyökkäys, mutta Haglundin keskitys epäonnistui täysin ja tilanne kuivui kasaan.

Kolme minuuttia myöhemmin Jaro iski ottelun avausmaalin. Streng otti pitkän pallon haltuun, mutta menetti sen. Markus Kronholm sai kuitenkin irtopallon itselleen ja antoi nopean, oivaltavan syötön Strengille, joka pääsi rangaistusalueelle. Streng harhautti kauniisti puolustajan ohi tilanteesta ja sijoitti pallon viileästi takakulmaan lukemiksi 0-1.

Strengin maali oli avauspuoliajan viimeinen tilanne ja näin tauolle lähdettiin Jaron johtaessa lukemin 0-1.

Toinen puoliaika alkoi MP:n pallonhallinnalla, mutta Jaro pystyi iskemään pari kertaa melko vaarallisesti vastaan, mutta valmista ei nähty kummankaan joukkueen toimesta.

59. minuutilla Jaro teki tuplavaihdon, kun Tuomas Lähdesmäki ja Macauley Chrisantus korvasivat Alex Ramsayn ja Joni Remesahon.

Chrisantus nousikin heti ratkaisijan rooliin, kun hän puski 62. minuutilla Sotelon kulmapotkun taka-alueelta tarkasti verkon perukoille ja tilanne oli Jarolle 0-2.

Parikymmentä minuutiia ennen loppua Tuomas Lähdesmäki riisti pallon hyökkäysalueella ja vapautti Strengin läpiajoon, joka viimeisteli varmasti, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Hidastusten perusteella Streng kuitenkin luultavasti oli linjan oikealla puolella.

Heti perään MP sai pallon verkkoon vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta sekin tilanne liputettiin hetken miettimisen jälkeen paitsioksi.

85. minuutilla Albin Björkskog korvasi hyvän iltapuhteen tehneen Jeremiah Strengin. Björkskog pääsikin hieman onnekkaasti parin minuutin päästä läpiajoon, mutta puolustajan päästyä lähelle nuorukaisen laukaus jäi puolittaiseksi ja Jonne Uronen torjui helposti.

MP:n nosti ottelun loppupuolella paljon pelaajia ylös ja se avasi Jarolle tilanteita vastahyökkäyksiin. Kun Jaro ei onnistunut laittamaan peliä lopulliseen pakettiin, meni ottelun loppu vielä jännäksi.

MP tuli maalin päähän ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus näytti pariinkin kertaan olevan Savchenkon hyppysissä, mutta kotijoukkueen pelaajat pelasivat tilanteen loppuun asti ja lopulta pallo meni kuin menikin maaliviivan yli. Maali merkittiin Antti Ulmasen nimiin.

MP sai lisäajalla kulmapotkun, joka oli todella vaarallinen. Kangaslahti puski pallon päätyviivan tuntumasta maalin eteen, jossa oli kova ruuhka, mutta Haglund sai kurotettua jalkansa oikeaan aikaan väliin ja pelasti tilanteen. Tilanne päättyi Jaron vapaapotkuun.

MP sai vielä yhden hässäkän maalin eteen pitkän sivurajaheiton jälkeen. Samson puski pallon maalin eteen, jossa Savchenko nyrkkeili pallon väljemmille vesille ja samalla Juuso Tarvainen tuli melko rumasti vauhdilla Jaro-vahdin päälle ja sai tilanteesta keltaisen kortin.

Tilanne oli ottelun viimeinen, joten ottelu päättyi Jaron arvokkaaseen voittoon lukemin 1-2. FF Jaron seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 22.8. jolloin Pietarsaaren Keskuskentälle saapuu Jippo.