Jarolle vakuuttava voitto kotiavauksessa

Play

Jaro ei jättänyt sarjanousija MP:lle mitään mahdollisuuksia kotiavauksessa, vaan pisteet jäivät Pietarsaareen lukemin 3-0 (2-0). Jaron maaleista vastasivat kahdesti osunut Topi Järvinen ja rangaistuspotkusta Toni Takamäki.

Pitkän tauon jälkeen pietarsaarelaisyleisö pääsi jälleen nauttimaan jalkapallosta Keskuskentällä, kun Jaro kohtasi Ykkösen ottelussa sarjanousija MP:n. Pietarsaarelaiset olivatkin löytäneet hyvin katsomoon, sillä päivän yleisömäärä oli 1165. Täsmälleen samalla aloituskokonpaanolla kuin viikko sitten avannut Jaro tarjosi kotiyleisölle vakuuttavan esityksen.

Ottelun alku oli Jaron näytöstä ja kotijoukkue piti pelin pitkiä aikoja MP:n kenttäpäädyssä. Vierasjoukkueen rohkea tapa avata peliä tarjosi myös Jarolle useita riistoja.

Jaro sai ottelun alussa muutamia puolittaisia paikkoja, eikä kotiyleisö joutunut odottamaan kauden ensimmäistä maalia Keskuskentällä pitkään. Pelattiin 14. minuuttia, kun Jaro käynnisti hyökkäyksen, jonka päätteeksi Joni Remesaho pelasi pallon vasemmalle Topi Järviselle. Järvinen sai oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi matalan laukauksen, joka ei onnistunut täydellisesti, mutta pallo kimposi MP:n puolustajan jalan kautta maaliin ja Jaro johti 1-0.

Jaro jatkoi pelin hallintaa myös avausmaalin jälkeen, mutta MP oli melko vaarallinen harvoissa hyökkäyksissään. Kertaalleen Emil Öhberg joutui torjumaan pallon kulmapotkuksi ja pari kertaa vieraiden tilanteet kuivuivat kokoon heikkojen viimeisten syöttöjen vuoksi.

Jaron puolustuksessa Oskar Sandström tarjoili useamman hyvän avaussyötön ja yhdestä sellaisesta rakentui myös Jaron toinen maali puolen tunnin pelin jälkeen. Sandström sai kaikessa rauhassa katsella puolessa kentässä ja avasi tarkalla syötöllä puolustuksen taakse kohti Järvistä, jonka Reetu Räsänen kaatoi ja Mikko Leino tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun. Toni Takamäki asettui laukomaan rangaistuspotkua ja vaikka MP:n maalivahti Sammy Ndjock sai käsiään laukauksen väliin, painui pallo maaliin ja tilanne oli 2-0.

MP:n paras tilanne kavennukseen tuli isokokoiselle Irfan Sadikille, joka ohitti Sandströmin pallon kanssa ja laukoi tulisesti, mutta laukaus suuntautui päin Öhbergiä, joka sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.

Jaron paras tilanne lisätä johtoaan tuli, kun Markus Kronholm antoi vapaapotkun nopeasti kohti Remesahon päätä ja Remesaho puski pallon maalin eteen, mutta punapaidat eivät palloon päässeet ja vierasjoukkue selvisi.

Tauolle lähdettiin Jaron johtaessa 2-0.

Jaro aloitti hienosti myös toisen puoliajan ja kolmas maali nähtiin, kun pelattiin 54. minuuttia. MP yritti jälleen avata maata pitkin keskelle ja Jaro katkaisi tilanteen. Parin syötön jälkeen Toró antoi pystysyötön kohti Järvistä, joka meni rohkeasti palloon ennen maalivahtia ja sai vaikeasta asennosta jatkettua pallon tyhjää maalia kohti. MP:n Räsänen ei ehtinyt siivoamaan palloa ennen maaliviivaa ja Jaro johti jo 3-0.

Jaron ensimmäinen vaihto nähtiin 57. minuutilla, kun Marcel Wargh korvasi Kronholmin.

Minuuttia myöhemmin nähtiin vaarallinen tilanne keskialueella, kun Severi Kähkönen ehti palloon ennen Vincent Bikanaa, joka taklasi Kähköstä rumasti ja Mikko Leino nosti MP-topparille välittömästi punaisen kortin. Jaron onneksi Kähkönen ei loukkaantunut hurjan näköisessä tilanteessa pahemmin.

70. minuutilla nähtiin jälleen yksi debyytti Jaro-paidassa, kun Benjamin Östman tuli Toni Takamäen tilalle. Samalla Wargh siirtyi keskuspuolustukseen ja Östman meni keskikentälle.

Ottelun viimeinen puolituntinen pelailtiin pois Jaron hallitessa lähes täydellisesti palloa, mutta punapaidoilla ei enää löytynyt suurta hyökkäysintoa, eikä kummassakaan päässä nähty enää vaarallisia tilanteita.

Jarolta Alex Ramsay ja Aron Bjonbäck pääsivät kentälle viimeiseksi vajaaksi kymmeneksi minuutiksi.

Ottelu päättyi lukemiin 3-0 ja Jaro nousi seitsemään pisteeseen kolmen pelatun ottelun jälkeen. Seuraavaksi Jaro kohtaa Ekenäs IF:n vierasottelussa lauantaina 18.7. kello 16.00.