Jarolle vakuuttava voitto derbyssä

FF Jaro pääsi kuittaamaan alkukauden tappion KPV:lle korkojen kanssa. FF Jaro kaatoi kokkolalaiset maalein 3-0 (1-0) ja kotijoukkueen maaleista vastasivat avauspuoliajalla Frankline Okoye sekä toisella puoliajalla kahdesti osunut, huikean ottelun pelannut Joni Remesaho.

Jimmy Wargh oli tehnyt Jaron avauskokoonpanoon joitakin muutoksia TPS-ottelun jälkeen. Alex Ramsay palasi pelikieltonsa jälkeen Johan Brunellin topparipariksi. Jaro sai myös hyökkäykseensä kaivatun pelaajan, kun kaksi peliä loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Severi Kähkönen palasi avauskokoonpanoon. Kaksikolle tilaa olivat tehneet Jim Myrevik ja Emil Paul Tendeng, jotka siis aloittivat ottelun vaihtopenkiltä.

Keskuskentälle tärkeään otteluun oli saapunut kauden ennätysyleisö, 1848 katsojaa. FF Jaron junioreiden käynnistämä kampanja pukeutua punaiseen näkyi myös hienosti katsomossa.

Ottelun alussa KPV oli joukkueista aavistuksen vaarallisempi ja hyvässä vireessä oleva Miika Kauppila pääsi muutamaan kertaan kiusaamaan Jaro-puolustusta hyvillä juoksuilla linjan taakse. Mykyta Savchenko Jaron maalissa ehti kuitenkin jokaisella kerralla ensimmäisenä palloon.

Jaron ensimmäinen todella vaarallinen tilanne nähtiin 29. minuutilla. Erinomaisen ottelun pelannut Jacob Bushue katkaisi hienosti KPV:n hyökkäyksen keskialueella ja Jaro pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Severi Kähkönen pääsi kuljettamaan ja hän laukoi tulisesti rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Sergey Lazarev torjui hyvin. Jarolaiset pääsivät irtopalloon, viimeisimpänä Antonio Hotta, jonka laukaus kuitenkin peitettiin.

Jaro pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja lopulta avausmaali nähtiin 38. minuutilla. Jaro pelasi pitkän hyökkäyksen oikealta, jonka päätteeksi Adam Vidjeskog pelasi pallon viereen Markus Kronholmille, jonka keskitys sivurajan tuntumasta tuli täydellisesti Frankline Okoyen päähän ja tämä puski pallon voimalla maaliin ja peli oli 1-0 kotiyleisön riemuksi.

Heti perään Jaro hyökkäsi hienosti vasemmalta. Hotta antoi matalan syötön ovelasti mennä jalkojensa välistä Kähköselle, joka ei kuitenkaan päässyt laukomaan tasapainoisesti Marcel Beukerin ehtiessä tilanteeseen ja pallo meni yli.

Maali piristi Jaron peliä ja kotijoukkue oli puoliajan loppuun joukkueista vaarallisempi. Lisää tilanteita ei kuitenkaan enää nähty ja tauolle mentiin Jaron johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla nähtiinkin sitten todellinen Joni Remesaho show, jonka parissa kotiyleisö viihtyi täysin rinnoin.

Toisen puoliajan ensimmäinen maali nähtiin 54. minuutilla. Savchenko avasi hyvän torjunnan jälkeen pitkällä kohti KPV:n puolustuslinjaa, jossa Remesaho pääsi ensimmäisenä palloon. Remesahon keskitys tuli Hottalle, jonka laukauksen Lazarev torjui. Torjunnan jälkeen KPV avasi lyhyellä ja Remesaho katkaisi Chantzopoulosin syötön rangaistusalueella, laittoi pallon Chantzopoulosin jalkojen välistä ja laukoi pallon varmasti takakulmaan ja peli oli 2-0.

Vain reilu kolme minuuttia myöhemmin ja Chantzopoulos tarjoili jälleen Remesaholle paikan. Tällä kertaa KPV-topparin katko epäonnistui ja pallo kimposi suoraan Remesahon juoksulinjalle läpiajoon. Remesahon viimeistely oli jälleen kliininen, pallo löytyi taas takakulmasta ja peli oli jo 3-0.

Remesahon illan toisen maalin jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä ja viimeisen puolituntisen aikana kotiyleisö lähinnä jännitti saako Remesaho hatun täyteen.

64. minuutilla Remesahon hattutemppu oli lähellä. Kähkönen ohitti Chantzopoulosin ja eteni rangasistusalueelle. Kähkönen syötti poikittain kohti takatolppaa, mutta Remesaho ei aivan päässyt palloon.

Jaro teki tilanteen jälkeen kaksi vaihtoa. Jim Myrevik ja Emil Tendeng korvasivat Marcel Warghin sekä Antonio Hottan. Myrevik syöttikin heti ensitöikseen Remesahon läpi. Remesaho ohitti jo Lazarevin, mutta kosketus oli liian kova ja pallo meni päädystä yli.

71. minuutilla Jaro teki seuraavan vaihdon, kun Adam Vidjeskog teki tilaa Matias Kivikolle, joka pääsi siis esiintymään ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Viisi minuuttia ennen taukoa Jaro teki vielä kaksi vaihtoa. Kähkönen ja Kronholm tulivat vaihtoon ja kentälle astelivat Albin Björskog ja Benjamin Östman.

Lisää maaleja ei enää nähty ja näin Jaro otti täydet pisteet maalein 3-0. Voitto nosti Jaron jälleen kolmannelle sijalle sarjataulukossa. Tulevana perjantaina Jaro kohtaa vierasottelussa Gnistanin

3-0

38' Okoye Chinaecherem Frankline 1-0
54' Remesaho Joni 2-0
58' Remesaho Joni 3-0

FF Jaro

4 Okoye Chinaecherem Frankline
6 Brunell Johan
8 Ramsay Alex
12 Savchenko Mykyta
15 Kronholm Markus
87' Östman Benjamin
16 Vidjeskog Adam
71' Kivikko Matias
17 Bushue Jacob
19 Hotta Antonio
65' Tendeng Emile Paul
24 Remesaho Joni
29 Wargh Marcel
65' Myrevik Jim
66 Kähkönen Severi
87' Björkskog Albin

Vaihtopelaajat
1 Snellman Joas
10 Tendeng Emile Paul
11 Björkskog Albin
21 Myrevik Jim
23 Östman Benjamin
91 Kivikko Matias

KPV

2 Ihalainen Jusa
5 Beuker Marcello
8 Mannström Sebastian
11 Paananen Joonas
13 Järvinen Julius
60' Kytölaakso Pietro
14 Kauppila Miika
15 Mäkinen Santeri
46' Rintala Sampo
20 Pietsalo Roni
60' Curinga Kyle
21 Chantzopoulos Charalampos
33 Lazarev Sergey
90 Byskata Patrick
67' Uusitalo Samuel

Vaihtopelaajat
4 Uusitalo Samuel
7 Kytölaakso Pietro
9 Wegye Wegye
12 Curinga Kyle
24 Rintala Sampo
27 Seppä Ville