Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jarolle tasapelipiste tuliaisina Kotkasta

Play

Ykkösen kierroksen kärkikamppailu alkoi Jaron osalta heikosti ja KTP siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla Antti Mäkijärven osumalla. Ottelun edetessä Jaro siirtyi kuskin paikalle ja tuli toisella puoliajalla tasoihin Anthony Olusanyan maalilla. Ottelu päättyi lukemiin 1-1 (1-0).

Jaron kokoonpanossa ei ollut suuria muutoksia viikon takaiseen. Isoin muutos oli Joni Remesahon palaaminen kokoonpanoon ja hän palasi suoraan avaukseen, kun Topi Järvinen puolestaan aloitti vaihdosta.

Ottelun ensimmäinen huippupaikka nähtiin kotijoukkueen toimesta viiden minuutin pelin jälkeen. David Ramadingaye pääsi kesialueella Jaron prässin ohi ja hän vapautti hyvin ajoitetulla syötöllä espanjalaishyökkääjä Mikan läpiajoon, mutta tämän laukaus painui ohi.

Minuutin päästä KTP:n avausmaali oli kuitenkin tosiasia. Jaro menetti pallon omalla puoliskolla ja pallo pelattiin nopeasti Antti Mäkijärvelle, joka ohitti ensimmäisellä kosketuksella Toni Takamäen. Mäkijärvi pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta ja tarkka laukaus alakulmaan ohitti Emil Öhbergin ja tilanne oli 1-0.

Ottelun alku oli melko selvää KTP:n hallintaa ja kotijoukkueella oli pari vaarallista tilannetta maalin lisäksi, kun se pääsi pelaamaan palloa Jaron keskikentän ja puolustuksen väliin. Lähimpänä toista maalia oli Mäkijärvi, joka pääsi laukomaan 20 metristä, mutta pallo suuntautui vähän ohi.

Puoliajan edetessä Jaro nosti prässiään ja sai sitä kautta pelin paremmin hallintaansa. Punapaidat pääsivät riistoihin alkuhetkiä ylempänä ja se teki KTP:n pelinavaamisesta hankalaa ja Jaron puolustus pääsi poimimaan pitkiä avauksia itselleen.

Jarolla oli kuitenkin vaikeuksia luoda hyviä tekopaikkoja tiiviisti puolustavaa KTP:a vastaan, mutta puoliajan loppua kohti Jaron hyökkäyspelikin piristyi selvästi. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Stanley Amuzie lähti hyvään nousuun, käytti seinäsyötön Kähkösellä ja Amuzie kaadettiin 18 metrissä. Kähkösen laukoma vapaapotku suuntautui kuitenkin selvästi yli.

Pari minuuttia ennen taukoa Takamäki katkaisi syötön ja nousi hyvin laitaa pitkin. Syöttö löysi Olusanyan, joka ohitti puolustajan ja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus suuntautui päin Anton Lepolaa.

Juuri ennen taukoa Jarolle avautui loistava paikka tasoitukseen. Kulmapotku jäi maalin eteen Lepola nyrkkeilyn jälkeen ja Kähkönen pääsi laukomaan vitosen viivalta kohti puolityhjää maalia, mutta Kähkönen latasi pallon voimalla yli ja KTP selvisi säikähdyksellä.

Jaron vahva ote katkesi taukovihellykseen ja tauolle mentiin KTP:n johtaessa 1-0.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilanne nähtiin 53. minuutilla, kun Jaron puolustus aukesi helposti rajaheiton jälkeen. Tuomas Ollila pelattiin yksinkertaisella syötöllä täysin vapaaksi vasemmalta. Ollilan kovan laukaus lähti kovaa, mutta päin Öhbergiä, joka torjui hienosti myös jatkoyrityksen.

Jaro puolestaan sai erinomaisesta paikasta vapaapotkun, kun Guillermo Sotelo kaadettiin rangaistusalueen rajalla muutama metri päätyrajasta. Remesaho antoi vapaapotkun kovaa kohti etukulmaa, mutta pallo kimposi lopulta Jaron pelaajista päätyrajan yli.

Jaro otti pelin haltuunsa myös toisella puoliajalla samoilla lääkkeillä kuin avauspuoliajalla, eli vahvalla prässillä. Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa 65. minuutin kohdalla, kun Inalien korvasi Remesahon ja Inalien nousikin heti tärkeään rooliin. Jaro tuli upealla tavalla tasoihin pari minuuttia vaihdon jälkeen. Takamäki avasi hienosti keskialueelle maata pitkin Myrevikille, joka puolestaan jatkoi nopeasti seuraavan KTP:n linjan ohi Inalienille. Inalien kuljetti pari metriä ja löysi syötöllään Olusanyan, joka laukoi vastustamattomasti pallon 20 metristä ohi Lepolan peli oli 1-1. Maali oli Olusanyan kauden seitsemäs.

Vartti ennen loppua Jaro teki heti vapaapotkun jälkeen toisen vaihdon, kun Sotelo tuli vaihtoon ja hänen tilalleen asteli Topi Järvinen. Samalla Myrevik siirtyi vasemmaksi puolustajaksi.

Toisen puoliajan lopulla molempien joukkueiden otteissa alkoi näkyä väsymys ja ottelun taso laski lukuisten harhasyöttöjen seurauksena. Pari tilanne kuitenkin nähtiin vielä ennen loppuvihellystä.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Ruxi pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Emil Öhberg venyi tärkeään torjuntaan ja pelasti Jaron.

Jaron paras tilanne lisäajalla nähtiin juuri ennen ottelun loppua, kun Ramadingaye kaatoi Inalienin reilussa 20 metrissä. Järvinen laukoi vapaapotkun kohti Lepolaa, pallo otti maalivahdin kannalta inhottavan pompun juuri ennen maalia ja Lepola joutui torjumaan pallon kulmapotkuksi. KTP sai purettua seuranneen kulmapotkun ja siihen ottelu päättyi.

Tasatuloksen seurauksena Jaro pysyy sarjassa kakkossijalla. Kärkipaikalla oleva AC Oulu puolestaan kasvatti sarjajohtoaan neljään pisteeseen voittamalla omassa ottelussaan MP:n. Jaron seuraava ottelu pelataan viikon päästä, kun Gnistan vierailee Pietarsaaressa.