Jarolle tasapeli tuliaisina myös Kouvolasta

Talvisissa olosuhteissa pelattu Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu MYPAa vastaan päättyi lukemiin 0-0.

FF Jaro pelasi myös MYPA-ottelun odotetusti nuorella joukkueella. Jaro sai juuri ennen ottelua vielä yhden takaiskun, kun alustavaan avauskokoonpanoon merkitty Severi Kähkönen joutui jättämään ottelun väliin ja hänen paikkansa otti Teemu Järvenlahti.

Aikainen lähtö ja pitkä matka Kouvolaan näkyi Jaron otteissa ottelun alussa ja MYPA oli vahvempi ensimmäiset 20 minuuttia. MYPA näytti jo siirtyvän ottelussa johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jari Hassel puski pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Jaro sai peliään kulkemaan koko ajan paremmin pelin edetessä. Jaron ensimmäinen tilanne nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Järvenlahden hyvä syöttö linjan taakse vapautti Axel Vidjeskogin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Vidjeskogin nostoyritys epäonnistui ja pallo meni selvästi ohitse.

Vidjeskog oli jälleen lähellä maalintekoa pari minuuttia ennen taukoa, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Johan Brunell pääsi keskittämään, mutta Vidjeskogin pusku pysähtyi ylärimaan. Irtopallo jäi Jaakko Alasuutarille, joka pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä. Alasuutari yritti laukoa pallon pelaajamassan ohi takakulmaan, mutta laukaus suuntautui metrin verran ohi.

Jaro aloitti toisen puoliajan todella vahvasti ja kotijoukkue oli ajoittain suurissa ongelmissa vieraiden hyökkäysten kanssa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia, pelattiin Otto Hirvonen rangaistusalueelle ja Hirvosen matala syöttö löysi keskushyökkääjänä pelanneen Anthony Olusanyan, joka pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta MYPA-puolustus liukui eteen. Pallo kimposi vielä Vidjeskogille, jonka laukaus suuntautui päin maalivahtia.

56. minuutilla Viktor Strömbäck ja Joni Remesaho pelasivat hienosti yhteen vasemmalla ja Remesaho pääsi laukomaan, mutta pallo meni takatolppaa hipoen ohi.

Reilun tunnin pelin jälkeen MYPAlla oli jälleen vaarallinen kulmapotku, jonka Jaro puolustus onnistui kuitenkin selvittämään maalin edestä.

Toisen puoliajan edetessä Jaron peli meni hieman sekavaksi ja kotijoukkue otti peliä paremmin haltuunsa. Jaro pystyi kuitenkin pitämään kotijoukkueen hyvin maalintekopaikoilta pois, eikä Jaron maalia vartioinut Ville Seppä joutunut juurikaan torjuntatöihin ottelun aikana.

Aivan ottelun lopussa Remesaho oli lähellä karata puolustajaltaan, mutta Olli Kähkönen ehti viime hetkellä liukumaan väliin. Näin ollen Jaron toinenkin Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu päättyi tasatulokseen, kun loppulukemiksi merkittiin 0-0.

Seuraavana lauantaina vuorossa on ensimmäinen kotiottelu, kun AC Oulu vierailee Tellushallissa.

0-0

FF Jaro

17 Strömbäck Viktor
90' Forsman Marcus
6 Brunell Johan
8 Vidjeskog Axel
15 Olusanya Anthony
16 Alasuutari Jaakko
13 Hirvonen Otto 24'
29 Järvenlahti Teemu
68' Ihalainen Jusa
7 Moore Walter
24 Remesaho Joni
1 Seppä Ville
28 Uusitalo Samuel

Vaihtopelaajat
10 Emet Jonas
9 Kähkönen Severi
19 Ihalainen Jusa
30 Forsman Marcus
12 Valtonen Topi

MYPA

3 Perkiö Leevi
4 Kytilä Johannes
7 Ryöpäs Rico
9 Ikävalko Niko
88' Roponen Tommi
10 Räikkönen Tomi
11 Huttunen Anttoni
90+03' Rautomäki Niklas
13 Kähkönen Olli
14 Celik Onur
64' Rämä Jussi-Pekka
17 Hassel Jari
22 Usta Kaarel 29'
84' Kangasniemi Valtteri
25 Turunen Tomas

Vaihtopelaajat
5 Roponen Tommi
12 Peltola Joel
18 Rautomäki Niklas
16 Rämä Jussi-Pekka
28 Kangasniemi Valtteri