Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jarolle tärkeä voitto EIF:sta sateisessa illassa

Play

Jaro johti ottelua EIF:a vastaa jo kolmella maalilla, mutta ottelusta tuli lopulta kova taistelu. Kotiyleisön riemuksi Jaro piti tärkeät pisteet Pietarsaaressa lukemin 4-2 (3-1) Will Inalienin osuttua Jarolle kahdesti.

Pitkin päivää jatkuneet sateet olivat kastelleet kentän, mutta Pietarsaaren Keskuskentän nurmi oli silti varsin hyvässä kunnossa. FF Jaron avauskokoonpanoon oli tullut pari muutosta MP-ottelun jälkeen. Loukkaantumisen vuoksi edellisessä ottelussa vaihtoon tullut Emil Öhberg oli vaihtopenkillä ja Jaron maalia vartioi Topi Valtonen. Pienistä kolhuista kärsivä Severi Kähkönen seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä ja erinomaisesti Mikkelissä vaihdosta kentälle tultuaan esiintynyt Topi Järvinen oli ottanut paikan avauskokoonpanossa. Kenttäryhmityksessä Olusanya ja Järvinen ottivat laitahyökkääjien tontit ja Joni Remesaho oli kymppipaikalla.

Jaron ensimmäinen kulmapotku kolmannella minuutilla oli kohtalaisen vaarallinen. Guillermo Sotelon kulmapotku tuli matalana etualueelle, jossa Stanley Amuzie jatkoi ns. takavasaralla, mutta pallo suuntautui sivuverkkoon.

Vajaan vartin kohdalla Jaro rakensi erinomaisen hyökkäyksen vasemmalta Sotelon, Remesahon ja Olusanyan voimin. Olusanya pelattiin vapaaksi rangaistusalueelle ja tämä haki syötöllä takatolpalla täysin vapaana ollutta Inalienia, mutta Gentrit Kovaqi ehti väliin ja pelasti varman maalin syntymisen.

21. minuutilla Toró voitti pallon keskialueella ja Kronholm yritti välittömästi vapauttaa Inalienin läpiajoon. Puolustaja ehti viime hetkellä väliin, mutta irtopallo jäi vapaaksi 20 metriin, josta Olusanya laukoi tulisesti, mutta Yann Fillion venyi loistavaan torjuntaan.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jaron avausmaali oli tosiasia. Jaro kierrätti pallon nopeasti puolustuksessa oikealle, jossa Jean Mabindalla oli paljon tilaa ja hän lähetti ensimmäisellä kosketuksella kovan keskityksen maalille, jossa Järvinen nousi korkeimmalle ja puski pallon kauniisti takakulmaan ja Jaro johti 1-0.

Pari minuuttia myöhemmin Järvinen leikkasi pallon kanssa keskelle rangaistusalueen kulmasta ja laukoi maata pitkin kohti takakulmaa. Fillion torjui pallon eteensä ja Sotelo pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

36. minuutilla Jaro iski illan toisen osumansa. Järvisen kulma tuli korkeana taka-alueelle, jossa Toni Takamäki puski pallon lähes täsmälleen samaan kohtaan kuin Järvinen varttia aikaisemmin ja tilanne oli 2-0.

Neljä minuuttia ennen taukoa Jaro iski jälleen. EIF sähläsi pallon Jarolle keskialueella ja Kronholm pääsi syöttämään aivan vapaana olleen Inalienin puolittaiseen läpiajoon ja amerikkalaiskärki laukoi pallon voimalla etualakulmaan ja tilanne oli jo 3-0.

Jaro koki heti kolmannen maalin jälkeen takaiskun, kun hyvin esiintynyt Kronholm joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen asteli Jim Myrevik. Lisää hankaluuksia tuli, kun EIF tuli peliin mukaan avauspuoliajan lisäajalla. Xhevdet Gela lähetti sivuvapaapotkun maalille, jossa Ayabule Konqobe puski pallon ohi Topi Valtosen ja tauolle lähdettiin tilanteessa 3-1.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kolme minuuttia, oli EIF enemmän kuin lähellä tulla jo maalin päähän. Takamäki arvioi keskiviivalla pallon lentoradan väärin ja EIF pääsi vaaralliseen vastaiskuun. Darren Smith pääsi laukomaan hyvästä paikasta ja Valtonen torjui matalan laukauksen eteensä. Jakob Gottberg ja Stanley Amuzie rynnistivät pallon perään ja Amuzie oli ensimmäisenä pallossa, mutta hänen purkunsa kimposi Gottbergista kohti päätyrajaa, mutta Jaron onneksi maalin ohi.

58. minuutilla Jaro lahjoitti EIF:lle kavennusmaalin. Topi Järvisen ja Jean Mabindan ajatukset menivät hyökkäysalueella täysin ristiin ja EIF pääsi kääntämään nopean vastahyökkäyksen, jota Toni Takamäki ei pystynyt kurotuksestaan huolimatta pysäyttämään. Darren Smith pääsi karkuun ja siirsi vielä sivuun Gottbergille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo Valtosen ohi ja peli jo 3-2.

Jaro iski kuitenkin nopeasti takaisin .64. minuutilla Sotelo pelattiin vasemmalta vauhtiin ja Jarolla oli ylivoimahyökkäys. Sotelo syötti maata pitkin rangaistusaluelle Inalienille, joka harhautti puolustajan ja laukoi. Laukaus pysähtyi Zacharias Ekströmin käteen ja Jarolle tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Inalien laukoi varmasti maaliin ja tilanne oli 4-2. Maali oli Inalienin kauden viides.

Ottelussa riitti vaarallisia tilanteita ja kaksi minuuttia Jaron neljännen maalin jälkeen Ekström tarjoili loistavan keskityksen Pasi Forsmanille, joka kuitenkin puski avopaikasta tolppaa hipoen ohi.

69. minuutilla Topi Järvinen teki tilaa Axel Vidjeskogille, joka pääsi pitkän poissaolon jälkeen kentälle Jaron paidassa. Heti vaihdon jälkeen Vidjeskog käynnisti Jarolle vastahyökkäyksen. Inalien ja Vidjeskog pääsivät kahdestaan kahta puolustajaa vastaan, mutta Inalienin harhautusyritys epäonnistui. Jatkotilanteesta Vidjeskog laukoi rangaistualueen ulkopuolelta, mutta laukaus meni aavistuksen ohi.

Toisella puoliajalla tuuli voimistui ja EIF pääsi myötätuulen avulla painamaan peliä etenkin erikoistilanteissa Jaron päätyyn.

83. minuutilla krampeista kärsinyt Joni Remesaho tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Marcel Wargh.

86. minuutilla Inalien voitti keskialueella pääpallon ja Olusanya näytti nopeuttaan spurttaamalla pallon kanssa karkuun. Olusanya yritti ohittaa Fillionia pienellä nostolla, mutta pallo osui maalivahdin rintaan. Pallo kimposi rangaistusalueen rajalle Vidjeskogille, mutta tämä ei saanut laukausta lähtemään.

Ottelu oli hurjaa taistelua loppuun asti, mutta kun Gelan vapaapotku lisäajalla kolahti tolppaan, alkoi Jaron fanijoukko viritellä voitonlauluja. Ottelu päättyikin Jaron voittoon lukemin 4-2. Jaro nousi voiton myötä 30 pisteeseen, mutta sijoitus pysyi edelleen kolmantena, sillä sekä KTP että AC Oulu voittivat omat ottelunsa. Jaro kohtaa seuraavaksi sunnuntaina MYPAn vieraskentällä.