Jarolle tappio viiden maalin ottelussa

FF Jaro ja AC Oulu tekivät yhteensä viisi maalia lauantain Suomen Cupin kamppailussa. Oululaiset tehtailivat yhden maalin enemmän ja veivät pisteet mukanaan ottelun päätyttyä lukemiin 2-3 (1-1).

Ottelu alkoi AC Oulun vahvalla pallonhallinnalla ja Jaro joutui puolustamaan pitkiä aikoja. Oulu sai ottelun ensimmäisen vaarallisena paikan lahjana, kun Johan Brunellin pusku Emil Öhbergille jäi vajaaksi ja Niklas Jokelainen pääsi palloon, mutta hänen kosketuksensa palloon oli kova ja Jaro selvisi säikähdyksellä.

Oulu iski ensimmäisen maalin 18. minuutilla ja se tuli jälleen kulmapotkusta KPV-ottelun tapaan. Ykköspallo jäi pomppimaan rangaistusalueelle ja Jere Aallikko laukoi pallon maaliin tilanteeksi 0-1.

Jaro tuli tasoihin 28. minuutilla, kun kotijoukkue sai riiston hyökkäysalueella. Riiston jälkeen Severi Kähkönen vapautti Alex Ramsayn läpiajoon, joka viimeisteli varmasti takakulmaan ohi Juhani Pennasen ja tilanne oli 1-1.

35. minuutilla Markus Kronholmin kulmapotku tuli pilkun tuntumaan, jossa Jim Myrevik sai puskea täysin vapaasti, mutta pusku suuntautui ohi. Jaro sai vielä yhden vaarallisen tilanteen ennen taukoa, kun erinomaisesti oikealla laidalla pelannut Jean Mabinda laukoi keskityksen sijaan vaarallisesti kohti etukulmaa ja Juhani Pennanen joutui venymään torjuakseen laukauksen kulmaksi.

Ensimmäinen puoliaika oli melko kaksijakoinen. AC Oulu hallitse ottelun alkua selvästi, mutta tasoitusmaalin jälkeen Jaro otti komennon kentällä. Tauolle mentiin lukemissa 1-1.

AC Oulu sai rangaistuspotkun 53. minuutilla hyvin epäselvässä tilanteessa. AC Oululla oli hyvä paikka rangaistusalueella, jonka Brunell pystyi peittämään. Tilanteen jälkeen Brunell ja AC Oulun Aapo Heikkilä sotkeutuivat toisiinsa, Heikkilä kaatui ja kotijoukkueen suureksi hämmästykseksi Petri Viljanen vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Jaron pelaajat protestoivat tilannetta pitkään ja yrittivät selvittää syytä vihellykselle. Viljasen tuomio ei muuttunut ja Rafinha laukoi pilkulta tilanteeksi 1-2. Maalin jälkeen Niklas Käcko protestoi tilannetta vielä niin voimakkaasti, että Viljanen nosti punaisen kortin Jaro-luotsille.

Jaro tuli tasoihin, juuri kun 63. minuutti tuli täyteen. Severi Kähkönen laukoi terävästi rangaistusalueen ulkopuolelta kohti etukulmaa. Pennanen torjui laukauksen vaivoin eteensä ja punapaidat olivat ensimmäisenä irtopallossa. Muutamankin yrityksen jälkeen Ramsay siirsi pallon viereen Anthony Olusanyalle, joka pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin ja tilanne oli 2-2.

Vartti ennen loppua Anselmi Nurmela pääsi laukomaan vastapalloon rangaistusalueen ulkopuolelta. Laukaus oli hyvä, mutta pallo meni aavistuksen ohi. Samalla Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Severi Kähkönen teki tilaa Benjamin Östmanille.

Jarolla näytti olevan melko hyvä ote pelistä, mutta vieraat siirtyivät johtoon kymmenen minuuttia ennen loppua. Niklas Jokelainen pelattiin Jaron puolustuslinjan taakse ja hyökkääjä laukoi pallon  vasemmalla jalallaan tarkasti alakulmaan lukemiksi 2-3.

Jokelaisen maalin jälkeen Jaro haki tasoitusta, mutta vieraat puolustivat tarkasti eikä punapaidat päässeet enää tekopaikoille. Pisteet matkasivat Ouluun ottelun päätyttyä lukemiin 2-3.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko näki joukkueensa parantaneen peliään vaikean alun jälkeen.
– AC Oulu tuli todella kovaa ottelun alussa ja joskus joutuu vain ottamaan vastaan. Selvisimme siitä ihan kohtalaisesti, mutta oli todella harmi että päästimme jälleen maalin kulmapotkusta. Hitaasti, mutta varmasti pääsimme peliin sisälle. Ensimmäinen maalimme oli juuri sitä, mitä olemme harjoitelleet koko talven. Teimme vastustajan pelaamisen vaikeaksi ja riistimme pallon hyökkäysalueella.

– Toisella puoliajalla tasoitusmaalimme jälkeen meillä oli momentum. Pelaajat varmasti tunsivat, että olemme niskan päällä ja prässäsimme välillä liiankin ylhäältä eikä pelaajat enää olleet oikeilla paikoilla. AC Oulun kolmas maali oli seurausta siitä.

– Kukaan ei pelannut tänään huonosti, mutta haluan nostaa Jean Mabindan esityksen esiin. Hän oli todella hyvä ja pääsi vielä paremmin oikeuksiinsa, kun pääsi oikealle laidalle, Käcko kehui nuorta laitapuolustajaa.

Jarolla on jäljellä vielä yksi ottelu tämän kauden Suomen Cupissa. Ensi viikon perjantaina Jaro kohtaa VPS:n Vaasassa.