Jarolle tappio kenraaliharjoituksessa

FF Jaron viimeinen harjoitusottelu ennen Ykkösen alkua päättyi tappioon SJK Akatemialle lukemin 2-1 (0-1). Samuel Haglund laukoi Jarolle johto-osuman avauspuoliajalla, mutta kotijoukkue tuli toisella puoliajalla rinnalle ja ohi.

Jaro oli tehnyt muutamia muutoksia avauskokoonpanoon lauantaisen RoPS-pelin jälkeen. Toró palasi avaukseen parin pelin tauon jälkeen. Puolustuksesta poissa olivat Patrick Byskata ja Krists Gulbis, heidän tilallaan olivat Samuel ja Simon Uusitalo. Samuel Haglund puolestaan otti Joni Remesahon paikan avauksessa. Lisäksi maalivahti Thomas Olsen teki debyyttinsä Jaro-paidassa.

Ottelun alku oli tasaista peliä, eikä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kummallakaan ollut erityisen vaarallisia tilanteita.

Ensimmäinen vaarallinen laukaus nähtiin yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen pelaaja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta kohti takakulmaa ja Thomas Olsen oli pakotettu venymään ensimmäiseen torjuntaansa Jaro-paidassa. Amerikkalaisvahti sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Samuel Haglundin keskitys näytti pysähtyvän rangaistusalueella puolustajan käteen, mutta erotuomari ei nähnyt tilanteessa käsivirhettä.

Jaro oli todella lähellä avausmaalia 24. minuutilla. Toró voitti keskialueella kaksinkamppailun, pelasi pallon nopeasti Haglundille, joka spurttasi puolustajien välistä puolittaiseen läpiajoon. Haglund onnistui kiertämään maalivahdin ja laukoi pienehköstä kulmasta kohti puolityhjää maalia, mutta laukaus osui tolppaan.

Seuraavasta tilanteesta Haglund osui. Markus Kronholm voitti pallon hyökkäysalueella ja pelasi sen nopeasti Chrisantusille. Tämä syötti kohti Kronholmia, joka antoi pallon mennä Haglundille, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Haglundin laukaus oli tarkka ja se painui maalivahdin ohi tolpan viereen ja Jaro johti 0-1.

36. minuutilla Jim Myrevik laukoi komeasti vastapalloon kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta reilusta 20 metristä lähtenyt laukaus pysähtyi ylärimaan. Johan Brunell laittoi irtopallon maaliin, mutta oli paitsiossa.

Kolme minuuttia ennen taukoa Chrisantus rynnisti vahvasti rangaistusalueelle pallon kanssa, mutta maalivahti sai torjuttua jaloillaan matalan laukauksen.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa 0-1.

Guillermo Sotelo teki toiselle puoliajalle kaivatun paluun kentille, kun argentiinalainen korvasi tauolla Jim Myrevikin.

Sotelo rakensikin Jaron toisen puoliajan ensimmäisen paikan, kun hän riisti pallon hyökkäysalueella, eteni rangaistusalueelle ja tarjoili Juuso Aallolle paikan vitosen viivalle. Aallon laukaus meni kuitenkin puolustajan tiukassa vartioinnissa selvästi ohi.

63. minuutilla SJK Akatelmia sai pelattua hyvän pallon Jaron puolustuslinjan taakse, mutta Olsen pelasti tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan.

65. minuutilla Jaro teki toisen vaihtonsa, kun Aron Bjonbäck korvasi Reidin. Heti perään Chrisantus oli tehdä Jaron toisen maalin kulmapotkusta, kun hän pääsi yrittämään maalin edestä vaikeasta asennosta, mutta pallo kimpoili lopulta kulmapotkuksi.

Seuranneen kulmapotkun SJK Akatemia pystyi puolustamaan ja SJK yllätti Jaron nopealla vastahyökkäyksellä. Kotijoukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi pallo pelattiin tarkalla syötöllä takatolpalle, jossa mustapaidalla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin ja tilanne oli 1-1.

Jaro teki toisella puoliajalla useita vaihtoja ja jo mainittujen lisäksi kentälle tulivat myös Benjamin Östman ja Albin Björkskog.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Alex Ramsay pääsi pienien kimmokkeiden jälkeen hyvään paikkaan rangaistusalueella, mutta lopulta kotijoukkueen puolustus yhdessä maalivahdin kanssa selvitti tilanteen.

83. minuutilla pallo oli jälleen Jaron maalissa. Bjonbäck ei pystynyt pysäyttämään hyökkääjää, joka pelasi pallon päätyrajalta takaviistoon, jossa kotijoukkueen pelaajalla oli helppo työ laukoa pallo maaliin ja tilanne oli 2-1.

Jaro pyrki hakemaan lopussa tasoitusta, mutta vaarallisia tilanteita ei enää nähty kummassakaan päässä. Näin Jaron viimeinen harjoitusottelu päättyi tappioon SJK Akatemialla lukemin 2-1.

Jaron osalta Ykkönen alkaa 9.5. vierasottelulla EIF:a vastaan.