Jarolle tappio kauden avauksessa Seinäjoella

FF Jaro kaatui SJK Akatemialle kauden avauksessa Seinäjoella maalein 1-0 (1-0). Ottelun ainoan maalin laukoi ottelun alkupuolella Miro Turunen.

Jaron uusimmista hankinnoista Nicholas Hamiltonin pelilupa ei ehtinyt ajoissa ja näin jamaikalaisen debyytti Jaro-paidassa siirtyi tulevaisuuteen. Samba Sillah sen sijaan oli kokoonpanossa ja aloitti ottelun vaihdosta.

Stephen Ward oli valinnut otteluun kolmen topparin linjan ja sen muodostivat Alex Ramsay, Johan Brunell sekä Kareem Moses. Laitapelaajina toimivat Jim Myrevik ja Aron Bjonbäck. Keskikentän keskellä olivat Sergei Eremenko ja Roni Björkskog. Heidän yläpuolellaan olivat Markus Kronholm sekä Antonio Hotta. Joni Remesaho aloitti ottelun keskushyökkääjän paikalla.

SJK Akatemia siirtyi tunnustelevan alun jälkeen johtoon 8. minuutilla. Kotijoukkueen puolustuksesta lähti pitkä pystysyöttö, joka avasi Jaron puolustuksen turhan helpolla. Miro Turunen pääsi Brunellin selän taakse ja viimeisteli tyylikkäästi takakulmaan lukemiksi 1-0.

Jaron ensimmäinen paikka nähtiin kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Remesaho pääsi pystysyöttöön kiinni, mutta ajautui pieneen kulmaan. Remesaho pelasi vielä takaviistoon Hottalle, jonka matala laukaus muutamasta metristä kimpoili lopulta puolustajien jaloista maalivahti Otto Huuhtaselle.

Pari minuuttia myöhemmin SJK Akatemia hyökkäsi vaarallisesti vastaan Björkskogin harhasyötön jälkeen. Weslen Junior syötti Turuselle, jonka laukauksen Emil Öhberg kuitenkin torjui hyvin.

29. minuutilla Turusen keskitys tuli Jaro-pelaajien läpi ja Oliver Günes pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä, mutta Öhberg torjui erinomaisesti kulmapotkuksi.

Jaro sai puoliajan lopussa pidettyä palloa vähän enemmän. Puoliajan lopun paras tilanne nähtiin pari minuuttia ennen taukoa, kun Kronholmin keskitys tuli toppareiden väliin kohti Remesahon päätä, mutta tämä ei kuitenkaan ylettänyt palloon ja Huuhtanen pääsi koppaamaan pallon syliinsä. Lisäajalla Eremenko laukoi vielä vapaapotkun kohti etukulmaa, mutta Huuhtanen torjui kohtalaisen helposti.

Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa ottelua ansaitusti lukemin 1-0.

Ward teki tauolla yhden vaihdon, kun Roni Björkskog teki tilaa Samba Sillahille. Sillah tuli hyökkäyksen yläoksalle ja Kronholm tippui pykälää alemmaksi.

Heti toisen puoliajan alussa SJK Akatemia oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Weslen Junior pelasi hienosti keskialueella ja vapautti Kaarlo Rintamäen rangaistusalueelle. Rintamäen kääntö keskelle ohitti Öhbergin, mutta Myrevik liukui väliin ja pienen hässäkän jälkeen Jaro selvisi tilanteesta.

69. minuutilla Jaro teki seuraavan vaihdon, kun Myrevik teki tilaa Axel Sandstedtille, joka pääsi tekemään Ykkösen debyyttinsä.

75. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa lisää. Bjonbäck ja Hotta tekivät tilaa Marcel Warghille ja Anton Strömbäckille.

Ottelun toinen puoliaika noudatteli samaa kaavaa kuin avausjakso. SJK Akatemia pystyi pitämään palloa enemmän ja kotijoukkueen parempi liike alkoi näkyä myös Jaron pelaajien väsymisenä, jolloin kotijoukkueelle avautui melko paljon tilaa omille hyökkäyksilleen. Jaron hyökäysten rakentelu puolestaan oli usein turhan hidasta ja kotijoukkue ehti ryhmittyä vastaanottamaan Jaron hyökkäyksiä.

Jaro sai kuitenkin hyvän paikan tasoitukseen 78. minuutilla, kun Remesaho pääsi puskemaan Strömbäckin hyvästä keskityksestä, mutta pallo meni selvästi yli.

Lopussa Jaro nosti Alex Ramsayn ylös ja pyrki siten saamaan lisää painetta kotijoukkueen päähän. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa minuutti, lähti Sandstedt laukomaan rangaistusalueen kulmasta, mutta Huuhtanen torjui matalan laukauksen.

Lisäajalla pallo pysyi pääasiassa Jaron kenttäpuolella, eikä vierasjoukkue päässyt yrittämään tasoitusta. Ottelu päättyi SJK Akatemian voittoon lukemin 1-0.

FF Jaron kotiavauksen vuoro on ensi viikon lauantaina, jolloin punapaidat kohtaavat sarjanousija KäPan.

1-0

8' Turunen Miro 1-0

FF Jaro

5 Bjonbäck Aron
74' Strömbäck Anton
6 Brunell Johan
8 Ramsay Alex 54'
10 Eremenko Sergei 42'
12 Moses Kareem Michael Marcus 72'
15 Kronholm Markus
19 Hotta Antonio
74' Wargh Marcel
21 Myrevik Jim
68' Sandstedt Axel
22 Björkskog Roni
45' Samba Sillah
24 Remesaho Joni
25 Öhberg Emil

Vaihtopelaajat
4 Strömbäck Anton
7 Järvenlahti Teemu
18 Sandstedt Axel
29 Wargh Marcel
77 Käldström Hannes
11 Samba Sillah

SJK Akatemia

2 Rintamäki Kaarlo
9 Turunen Miro
83' Heino Aleksi
11 Faustino de Melo Weslen Junior 87'
13 Mekki Adam Bilal
17 Lehtonen Noa
21 Väistö Oskari
29 Yussif Salim Giabo
86' Hellemaa Altti
30 Günes Oliver
72' Tervaniemi Akseli
33 Fati Babacar
35 Huuhtanen Otto
36 Cukici Denis

Vaihtopelaajat
6 Machaal Elias
7 Olsen Emie Aleksander
8 Heino Aleksi
24 Löytökorpi Eemeli
25 Hellemaa Altti
28 Tervaniemi Akseli
32 Kankaanpää Saku