Jarolle tappio kauden avauksessa

FF Jaro siirtyi johtoon Guillermo Sotelon rangaistuspotkumaalilla johtoon, mutta joutui lopulta taipumaan Ekenäs IF:lle maalein 3-1 (1-1).

FF Jaron avauskokoonpanosta löytyi pieni yllätys, kun Toró aloitti penkillä. Maalissa aloitti Thomas Olsen. Toppareina aloittivat vahvan harjoituskaden pelanneet Johan Brunell, Patrick Byskata ja Krists Gulbis. Guillermo Sotelo ja Tuomas Lähdesmäki miehittivät laitapelaajien paikat. Keskikentän kolmikon muodostivat Markus Kronholm, Jim Myrevik ja Juuso Aalto. Hyökkäyksessä olivat Joni Remesaho ja Macauley Chrisantus.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä Jaron puolustaessa tiiviisti ja yritti vastaavasti hyökätä nopeilla vastahyökkäyksillä.

Jaron kauden ensimmäinen osuma nähtiin 13. minuutilla. Markus Kronholm antoi syötön vasempaan laitaan Guillermo Sotelolle, jonka keskitys pysähtyi Jarkko Heimosen käteen ja tilanteesta vihellettiin ansaitusti rangaistuspotku. Sotelo laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin ja Jaro johti 0-1.

Jaro ei kuitenkaan päässyt juhlimaan johtoasemastaan pitkään, vaan EIF tuli tasoihin pari minuuttia myöhemmin. Oliver Pettersson laukoi melko vaarattoman näköisen laukauksen, jonka otti pienen kimmokkeen ja pallo lipsahti Olsenin jaloista maaliviivan yli ja tilanne oli 1-1.

Puolen tunnin kohdalla EIF sai vaarallisen tilanteen Jaron maalille. Ensin Akseli Ollila pääsi yrittämään, mutta Sotelo peitti laukauksen Irtopallo jäi Xhevdet Gelalle, jonka laukaus kuitenkin painui Sotelon jaloista päädystä yli.

35. minuutilla Olsen paikkasi hieman helposti syntynyttä avausmaalia. Patrick Byskatan epäonnistuneen syötön jälkeen Valdrin Rashica laukoi tulisesti 20 metristä. Pallo oli menossa yläkulmaan, mutta Olsen venyi upeaan torjuntaan ja pelasti Jaron.

Jaro sai avauspuoliajan aikana useamman kulmapotkun, joissa kaikissa Jaro miehitti vahvasti maalinedustan. Paras tilanne nähtiin, kun Sotelon kulmapotku tavoitti Chrisantusin pään taka-alueelta ja hän palautti pallon maalin eteen, mutta punapaidat eivät päässeet ensimmäinen palloon.

Tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika ei ehtinyt kunnolla edes alkaa, kun pallo oli Jaron maalissa. Ekström pääsi pitkään pystysyöttöön kiinni ja antoi matalan keskityksen maalille. Kukaan ei osunut rangaistusalueella palloon ja pallo meni rangaistusalueen rajalle Akseli Ollilalle, jonka tarkka ja kova laukaus painui etukulmaan ohi Olsenin ja peli oli 2-1.

58. minuutilla EIF:n kolmas maali oli lähellä. Ensin Tuukka Andberg rikkoi rumasti Juuso Aaltoa keskialueella ja tuomari antoi pelin jatkua, koska Jaron hyökkäys jatkuin pallon ollessa Chrisantusilla. Chrisantus kuitenkin menetti pallon hetken päästä ja EIF pääsi vaaralliseen vastaiskuun. Rashican esityöstä Ollila pääsi yrittämään ratkaisua ja laukaus lähietäisyydeltä oli painumassa takakulmaan, mutta Johan Brunell pelasti Jaron.

Jaro teki tilanteen jälkeen kaksi vaihtoa. Tyler Reid ja Samuel Haglund korvasivat Joni Remesahon ja Tuomas Lähdesmäen.

Jaron tasoitus oli lähellä 68. minuutilla, kun Sotelo pääsi puskemaan Aallon sivuvapaapotkusta, mutta Mehdi El Moutacim torjui hienosti kovan puskun ja piti kotijoukkueen johtoasemassa.

73. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa lisää, kun Jim Myrevik ja Macauley Chrisantus tekivät tilaa Torólle ja Alex Ramsaylle.

82. minuutilla Jaro järjesteli hyvän hyökkäyksen oikealta Reidin ja Haglundin voimin. Haglund sai käännettyä päätyrajalta syötön takaviistoon Ramsaylle, joka pyrki vielä harhauttamaan puolustajan ja kaatui, mutta erotuomari nosti tilanteesta Ramsaylle varoituksen sukeltamisesta.

Jaron kymmenes kulmapotku 86. minuutilla oli vaarallinen. Aallon kulmapotku tuli tarkasti pelaajamassan yli Haglundille, joka laukoi suoraan ilmasta hyvin, mutta El Moutacim torjui hienosti matalan laukauksen.

Lisäajalla EIF ratkaisi ottelun lopullisesti. Kotijoukkue voitti pallon keskialueella ja lähetti purkupallon Jaron puolustuslinjan taakse. Olli Jakonen ehti palloon ennen Olsenia ja pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-1.

Jaron kausi jatkuu helatorstaina, kun Pietarsaareen saapuu HJK Klubi 04. Ottelu alkaa kello 16.00.