Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jarolle tappio Jyväskylässä

JJK osoittautui tällä kaudella liian kovaksi vastustajaksi Jarolle. JJK katkaisi Jaron pitkän tappiottomien otteluiden sarjan voittamalla tärkeän kamppailun lukemin 3-1 (1-0).

Jaron avauskokoonpano oli yhtä muutosta vailla täsmälleen sama kuin FC Jazzia vastaan. Loukkaantuneen Josue Soton tilalle avaukseen oli tullut Hassoma Bino Bamba. Se tarkoitti samalla sitä, että Markus Kronholm pelasi keskikentälle hyökkäävässä roolissa Bino Bamban otettua paikan Thomas Kulan viereltä.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta 13. minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Jaro selvitti kulmapotkun keskialueelle, jossa Iiro Järvinen laukoi pelaajaruuhkan läpi kaukaa etukulmaan ja JJK siirtyi 1-0-johtoon. Emil Öhberg ei ilmeisesti nähnyt palloa riittävän ajoissa, sillä Jaro-vahti ei ehtinyt reagoimaan laukaukseen ollenkaan.

Jarolle tarjoutui paikka tasoitukseen 24. minuutilla, kun Papa Niang sai kaivettua pallon itselleen päätyrajan tuntumassa rangaistusalueen sisällä. Niang haki itselleen laukaisupaikan, mutta Viljala torjui matalan laukauksen.

Jaro piti ensimmäisen puoliajan aikana enemmän palloa ja pystyi ajoittamaan luomaan kotijoukkueen päähän painetta, mutta todellisille paikoille oli vaikeuksia päästä JJK:n tiiviin puolustuksen keskellä. Vierasjoukkue myös kaipasi selvästi loukkaantunutta Sotoa, joka on aiemmissa peleissä rakentanut lukuisia tilanteita laadukkailla syötöillään.

Juuri ennen taukoa JJK oli todella lähellä siirtyä kahden maalin johtoon, kun pusku sivuvapaapotkusta suuntautui vain aavistuksen yli. Tauolle mentiin JJK:n johtaessa 1-0.

JJK:n Samu Suoraniemi oli heti toisen puoliajan alkuun viedä kotijoukkue kahden maalin johtoon, kun hän pääsi kiertämään Brunellin ja laukaus meni vain aavistuksen ohi.

Myös Jaro pääsi pariin paikkaan jakson alussa. Ensin Niang pudotti keskitksen Bino Bamballe, joka pääsi laukomaan noin 13:sta metristä, mutta veto epäonnistui pahoi. Heti perään Joni Remesaho oli päästä nokikkain Viljalan kanssa, mutta puolustaja ehti juuri liukumaan väliin.

Suoraniemi sai uuden paikan 54. minuutilla, kun toiselle puoliajalle kentälle tullut Gael Etock vapautti Suoraniemen läpiajoon, eikä tämä erehtynyt, vaan laukoi lukemiksi 2-0.

Kovassa syysvireessä oleva Samu Alanko tuli kentälle pian JJK:n toisen maalin jälkeen ja Alanko toikin Jaron maalin päähän 67. minuutilla. Alanko sai pallon hyökkäysalueella ja löysi itselleen vetopaikan noin 20 metristä ja laukoi täydellisen laukauksen takayläkulmaan lukemiksi 2-1.

Kavennusmaali piristi Jaroa ja vieraat saivat hyvän otteen pelistä. Jaro sai maalin jälkeen luotua parikin hyvää tilannetta, mutta JJK selvisi. Kun tasoitusta ei tullut nopeasti, sai JJK rivinsä kasaan, eikä Jaro pystynyt enää luomaan riittävän vaarallisia tilanteita.

Jaro nosti lopussa lisää miehiä ylös ja joukkue pelasi loppuun kolmen miehen puolustuslinjalla, mutta riski ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Ottelua oli jäljellä kolme minuuttia, kun Walter Moore liukui melko vaarattomassa tilanteessa vastustajan jaloille aivan rangaistusalueen rajalla ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Niko Markkula laukoi pallon varmasti pilkulta sisään lukemiksi 3-1.

Heti perään Thomas Kula kolisutteli ylärimaa vapaapotkusta, mutta lisämaaleja ei enää nähty. JJK katkaisi Jaron pitkän tappiottomien otteluiden putken ja siirtyi Ykkösen kärkeen.

Jaro pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 25.9. jolloin vastassa on KPV Kokkolan Keskuskentällä.