Jarolle tappio Järvenpäässä

FF Jaro ja JäPS väänsivät avauspuoliajan tasaisissa merkeissä, mutta toisella puoliajalla JäPS oli selvästi parempi ja kotijoukkue vei pisteet lukemin 2-0 (0-0).

FF Jaro lähti otteluun lähes identtisellä avauskokoonpanolla. Ainoataan Antonio Hotta oli tullut Benjamin Östmanin tilalle avaukseen.

Järvenpäässä kenttä on Pietarsaaren Keskuskentän tapaan heikossa kunnossa ja vaikka kenttä on Jaron kotikenttää vihreämpi, on kenttä todella epätasainen ja se vaikutti molempien joukkueiden peliin.

Ensimmäinen huippupaikka nähtiin 8. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Jim Myveik pääsi laukomaan vitosen viivalta, mutta laukaus pysähtyi pelaajiin maalin edessä ja avausmaali jäi syntymättä.

Puolen tunnen kohdalla JäPS oli kahteen kertaan lähellä maalia. Ensin Hannes Käldström torjui puolittaisen läpiajon kulmapotkuksi. Seuranneesta kulmapotkusta Tobias Karkulowski pääsi yrittämään maalintekoa, mutta pallo meni aavistuksen ohi.

Viisi minuuttia ennen taukoa Jaro sai kulmapotkun oikealta, jonka Samba Sillah antoi sisäänpäin kiertävänä. Carty jatkoi pallon eteenpäin ja Johan Brunell pääsi puskemaan, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon.

Pari minuuttia myöhemmin Markus Kronholmin kulmapotku oli painui suoraan maaliin, mutta maalivahti Janne Laiho sai työnnettyä pallon päätyrajan yli.

Juuri ennen taukoa Enoch Banza sai ristipallon rangaistusalueen kulmaan ja hän laukoi tulisesti kohti etukulmaa, mutta Jaron onneksi pallo pysähtyi sivuverkkoon.

Tauolle mentiin lukemissa 0-0.

JäPs siirtyi johtoon 52. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo puskettiin takaisin Jaron rangaistusalueelle ja Jaron puolustaessa pehmeästi Justus Holopainen pääsi palloon, ohitti Käldströmin ja tilanne oli 1-0.

Maaliin johtaneessa tilanteessa Samba Sillah loukkasi itseään ja hän joutui tulemaan vaihtoon muutamaa minuuttia myöhemmin. Sillahin tilalle tuli Nicholas Hamilton. Samalla Jim Myrevik siirtyi vasemmaksi laitapuolustajaksi. Jaro joutui tekemään heti perään toisen vaihdon, kun Sergei Eremenko joutui tulla vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Alex Ramsay.

Jarolle toinen puoliaika oli kaikin puolin hankala ja lisää kylmää vettä tuli niskaan 63. minuutilla kun Holopainen laukoi 20 metristä pallon alakulmaan lukemiksi 2-0.

71. minuutilla Holopainen oli lähellä hattutemppua, kun hän pääsi nokikkain Käldströmin kanssa, mutta laukaus meni Jaro-vahdin kautta aavistuksen ohi.

Jaro ei saanut kunnollista kirivaihdetta päälle, vaan ottelun lopussa JäPSin kolmas maali oli lähempänä kuin Jaron kavennus. Lähimpänä kavennusta oli Joni Remesaho, joka sai vapaapotkun jälkitilanteesta pallon rangaistusalueen sisällä, mutta ensimmäinen kosketus ei sillä kertaa ollut paras mahdollinen eikä Remesaho lopulta päässyt viimeistelemään.

Ottelu päättyi JäPSin voittoon lukemin 2-0.

2-0

52' Holopainen Justus 1-0
63' Holopainen Justus 2-0

FF Jaro

5 Bjonbäck Aron
88' Sandstedt Axel
6 Brunell Johan
10 Eremenko Sergei
60' Ramsay Alex
15 Kronholm Markus
19 Hotta Antonio
21 Myrevik Jim
24 Remesaho Joni
27 Carty David Joseph
29 Wargh Marcel
70 Sillah Samba
57' Hamilton Nicholas
77 Käldström Hannes

Vaihtopelaajat
8 Ramsay Alex
9 Hamilton Nicholas
18 Sandstedt Axel
22 Björkskog Roni
25 Öhberg Emil
47 Huldén Sebastian

JäPS

1 Laiho Janne
2 Palmasto Tino
4 Ramström Amos
6 Jama Omar
11 Banza Enoch
14 Tapani Joona
17 Ärilä Joakim
19 Kuosa Herkko
87' Heidari Reza
21 Holopainen Justus
27 Mohamed Hussein 88'
89' Köse Berat
77 Karkulowski Tobias
79' Zolameso Gullit

Vaihtopelaajat
3 Meriläinen Verneri
5 Arminen Taavi
8 Heidari Reza
10 Mokuma Prince
23 Köse Berat
28 Zolameso Gullit
30 Källman Robin