Jarolle selvä voitto Lappeenrannassa

FF Jaro otti ensimmäiset täydet kolme pistettä joukkueen toisessa sarjaottelussa ja voitti Lappeenrannan PePo:n lukemin 0–3 (0–1)

Valmentajakaksikko oli tehnyt avauskokoonpanoon muutoksen JäPS:iä vastaan pelatun ottelun jälkeen: Adam Widjeskog oli Aron Bjonbäckin tilalla oikean laitapakin paikalla. Joukkue matkusti pitkän matkan vuoksi Lappeenrantaan jo eilen, ollakseen parhaalla mahdollisella tavalla valmistautunut ottelua varten. Tämä osoittautui onnistuneeksi vedoksi.

Ensimmäinen puoliaika oli kummankin joukkueen osalta hyvin vaisu. PePo:n paras paikka oli heti ottelun alussa Sotelon hieman liian lyhyeksi jääneen taaksepäin puskun jälkeen, jolloin Savchenko joutui venymään hienoon torjuntaan kotijoukkueen pelaajan ehtiessä väliin. 18. minuutilla Markus Kronholm vapautti Jim Myrevikin rangaistusalueen sisäpuolella ja Ähtävän lahja FF Jarolle sijoitti pallon maaliin. Valitettavasti Myrevik oli paitsiossa ja tuomari vihelsi pelin poikki. Näiden paikkojen lisäksi joukkueilla oli vain muutama kulma ja vapaapotku, jotka eivät johtaneet mihinkään. Joukkueiden odotellessa tuomarin vihellystä puoliajalle FF Jaro sai aikaan hienon hyökkäyksen oikealta laidalta. Bushue, Kähkönen ja Remesaho pelasivat upeasti yhteen rangaistusalueen rajan tuntumassa ja Remesaho löysi Markus Kronholmin keskeltä. Kronholmin laukaisu hipaisi puolustajaa ja sekoitti täysin Craig Hillin PePo:n maalissa. Heti tämän jälkeen tuomari vihelsi puoliajan poikki ja FF Jaro meni tauolle tilanteen ollessa 0–1.

FF Jaro teki tauolla vaihdon ja Aron Bjonbäck tuli Adam Widjeskogin tilalle. Vierasjoukkue oli huomattavasti terävämpi tullessaan toiselle puoliajalle. Joukkue painosti huomattavasti korkeammalta ja syötöt löysivät vähitellen perille. Jo 48. peliminuutilla FF Jaro iski jälleen. Kronholm sai pallon oikealla laidalla ja antoi hienon syötön, jonka Joni Remesaho otti vastaan puskulla, josta jäi hieman liian löysäksi, mutta oli kuitenkin riittävän kova ylittääkseen maalilinjan. FF Jaro oli johdossa 0–2.

63. minuutilla Jaro teki toisen vaihtonsa ja Albin Björkskog tuli Jim Myrevikin tilalle. Muutamaa minuuttia myöhemmin, 73. peliminuutin jälkeen Joni Remesaho löysi eteenpäin syöksyvän Aron Bjonbäckin oikealla laidalla. Bjonbäckin syöttö oli täydellinen ja Severi Kähkönen liu’utti pallon maaliin, viimeistellen näin lopputulokseksi 0–3. Jaro oli täysin ylivoimainen toisella puoliajalla ja PePo:lla oli suuria vaikeuksia päästä keskikentän yli, vierasjoukkueen kovan painostuksen alta.

Jaro teki vielä kolme vaihtoa: Antonio Hotta tuli Joni Remesahon tilalle 77. peliminuutilla ja Krists Gulbis sekä Alex Ramsay tulivat Markus Kronholmin ja Severi Kähkösen tilalle.

Tämänpäiväisen voiton myötä FF Jaro nousi toiselle sijalle hieman ontuvassa taulukossa.

Jaron seuraava sarjaottelu pelataan sunnuntaina 8.5. Tammisaaressa ja vastassa on EIF. FF Jaro matkustaa ennen sitä Rovaniemelle tiistaina 3.5. ja johtaa RoPS:n Suomen Cupin ottelussa.