Jarolle raskas tappio EIF:a vastaan

Jaro ei pystynyt ottamaan toista voittoa putkeen, vaan pisteet pysyivät Tammisaaressa Boubacar Kindan maalilla.

Jarolta puuttui hyökkäyksestä pelikieltoinen Alibek Aliev sekä loukkaantuneet Seth Paintsil ja Serge Atakayi. Josue Soto oli ensimmäistä kertaa Ykkösen ottelussa avauksessa, kun hän otti hyökkäävän keskikenttäpelaajan paikan.

Jaro aloitti ottelun todella hermostuneesti ja vieraat lahjoittivat alkuminuuteilla useampaan kertaan pallon vaarallisesti kotijoukkueelle. Yhden menetyksen jälkeen Sasa Jovovic pelattiin läpi, mutta Emil Öhberg torjui matalan laukauksen jaloillaan.

Jaron ensimmäinen tilanne nähtiin vartin kohdalla, kun matala kulmapotku tuli Alberto Alvarado Mornille, mutta meksikolainen joutui kurkottamaan palloon ja laukaus lähti selvästi yli.

Jaro pääsi heikon alun jälkeen paremmin peliin mukaan ja sai enemmän pallonhallintaa, mutta maalintekopaikkojen luominen tuotti suuria ongemia.

EIF sen sijaan sai toisen huippupaikan 23. minuutilla, mutta Öhberg torjui jälleen rangaistusalueen sisältä lähteneen laukauksen.

Jaron paras tilanne rakennettiin puolen tunnin kohdalla, kun Morin haki pystysyötön ja antoi matalan syötön rangaistusalueelle. Papa Niang oli päästä laukomaan, mutta Johan Estlander pääsi peittämään. Pallo ajatui Jamar Dixonille, jonka laukaus rangaistusalueen rajalta kimposi puolustajan jalasta kulmapotkuksi.

EIF sai pallone kertaalleen maaliin asti muutama minuutti ennen taukoa, mutta Öhbergiä oli rikottu tilanteessa eikä maalia hyväksytty. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

53. minuutilla Jaron paitsioansa petti ja Boubacar Kinda pääsi puolittain läpi, mutta Öhberg torjui jälleen hyvin.

Jaro sai paljon kulmapotkuja ottelun aikana, mutta niistä nähtiin harvoin mitään vaarallista. Reilun tunnin pelin jälkeen Jamar Dixon pääsi kuitenkin puskemaan hyvästä paikasta, mutta ohi meni.

EIF siirtyi ottelussa johtoon 74. minuutilla. Kotijoukkue käynnisti nopean hyökkäyksen omalta kenttäpuoliskolta ja Kinda pääsi puolittain läpi ja laukaus painui maata pitkin etukulmaan tilanteeksi 1-0.

EIF oli lähellä lisätä johtoaan muutama minuutti myöhemmin, kun Tamas Gruborovics pelattiin läpi, mutta Jaron paras, Öhberg, torjui laukauksen kulmaksi.

Jaro paras paikka tasoitukseen nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Niang puski Dixonin keskityksestä, mutta jälleen ohi.

Jaro ei saanut kunnon loppukiriä aikaiseksi ja lupaavat hyökkäykset kariutuivat lukuisiin paitsioihin. Jaron hyökkäyspään tuskasta kertoo paljon se, ettei joukkue saanut yhtään laukausta maalia kohti.

Ottelu päättyi EIF:n 1-0-voittoon.

Jaron seuraava ottelu pelataan sunnuntaina, kun Länsikentälle saapuu GrIFK. Ottelu alkaa kello 13.30.