Jarolle piste tuliaisina Porista

Jaron voittoputki katkesi Porissa kun sarjajumbo FC Jazz piti Jaroa tiukilla. Jazz johti Daniel Sanchezin maalilla aina ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, mutta Samu Alanko laukoi Jarolle pisteen ottelun päätyttyä lukemiin 1-1 (1-0).

Kristian Heames oli tehnyt yhden muutoksen aloituskokoonpanoon sunnuntaisen Haka-ottelun jälkeen. Walter Moore palasi aloituskokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen ja Hassoma Bino Bamba aloitti vaihtopenkiltä.

Jaro otti heti ottelun alkuhetkillä kuskin paikan ja valkoisissa peliasuissa pelannut vierasjoukkue rakenteli usean vaarallisen hyökkäyksen, mutta valmista ei nähty.

Jaro oli todella lähellä siirtyä onnekkaasti johtoon 24. minuutilla, kun Jussi Välilä puski Joni Remesahon keskityksen kohti omaa maalia ja pallo kimmahti ylärimasta kulmapotkuksi. Seuranneen kulmapotkun jälkeen Jaro joutui vaihtamaan ensimmäisen kerran. Josue Soto yritti suojata palloa sivurajan tuntumassa ja sai Jazz-pelaajan selkäänsä. Soto kaatui tilanteessa sillä seurauksella, ettei pystynyt enää ottelua jatkamaan. Samu Alanko tuli Soton tilalle.

Kotijoukkue sai pelistä parempaa otetta puoliajan loppua kohti ja Jazz siirtyikin johtoon viisi minuuttia ennen taukoa. Johan Brunell epäonnistui yrittäessään katkaista keskitystä ja Daniel Sanchezilla oli maalin edessä helppo työ puskea kotijoukkue johtoon.

Jaro loi ennen taukoa vielä pari puolittaista tilannetta Jazz-päähän, mutta paras terävyys oli kateissa ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle mentiin Jazzin johtaessa 1-0.

Jazz oli todella lähellä siirtyä kahden maalin johtoon heti toisen puoliajan alkuun. Jazz-pelaaja pääsi puskemaan vapaapotkusta ja pallo pomppasi jo Emil Öhbergin yli, mutta Fortuné Macomba pelasti pallon maaliviivalta.

Heti seuraavassa hyökkäyksessä Markus Kronholm viritti kovan laukauksen 25 metristä ja Lauri Pirhonen sai venyä parhaimpaansa, jotta sai torjutta laukauksen kulmapotkuksi. Hetken päästä Morin pääsi puskemaan vapaapotkusta, mutta pallo tippui maali katolle.

Jaro hallitsi peliä ja pyrki löytämään aukkoja porilaisten puolustuksessa, mutta kotijoukkue pystyi tiivistämään puolustuslinjansa. Jazz pääsi myös hyökkäämään pariin kertaan vaarallisesti. Tunnin kohdalla Justus Lehto pelattiin läpi, mutta Öhberg torjui ja Sanchez latasi irtopallon reilusti yli.

65. minuutilla Morinilla oli paikka tasoittaa ottelu, kun hän pääsi puskemaan Remesahon keskityksestä, mutta Pirhonen torjui upeasti etukulmaan suuntautuneen puskun.

70. minuutilla Jonas Emet palasi kentille, kun hän korvasi Morinin. Emet olikin saada heti tilanteen, kun Mooren matala keskitys tuli Emetille maalin eteen, mutta pallo tuli sen verran yllättäen pelaajien läpi, ettei Emet ehtinyt reagoimaan ja pallo kimposi päädystä yli.

Vierasfanit saivat aihetta riemuun, kun Jaro nousi tasoihin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Jaron yhdeksäs kulmapotku tuotti vihdoin tulosta, kun Kulan antama kulmapotku jäi maalin eteen, jossa Samu Alanko laukoi pallon läheltä maalin kattoon lukemiksi 1-1.

Tasapeli ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta ja viimeinen kymmenenminuuttinen oli avointa peliä molempien hakiessa voittomaalia. Jaro sai muutaman hyvän tilanteen, mutta vierasjoukkueella oli aavistuksen liiankin kiire ja ratkaisut olivat huolimattomia.

Kolme minuuttia ennen loppua Alanko oli nousta todelliseksi sankariksi, kun hän laukoi kovaa rangaistusalueen kulmasta ja Pirhonen seurasi katseellaan, kun pallo viuhui maalin yli.

Ottelu päättyi lukemiin 1-1 ja Jaro nousi sarjataulukossa 35 pisteeseen. Jaro pelaa seuraavan kerran jo tulevana maanantaina. Tuolloin pelataan nousuhaaveiden kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu, kun Jyväskylässä vastaan asettuu sarjajohtaja JJK.