Jarolle niukka tappio Oulusta

Jarosta ei ollut AC Oulun pysäyttäjäksi, vaan oululaiset ottivat kauden kuudennen voittonsa lukemin 2-1 (1-0) Jere Aallikon lauottua voittomaalin ottelun lopussa. Jaron maalista vastasi Severi Kähkönen. Ottelun voittomaali jätti paljon jossiteltavaa Jaro-leiriin.

Niklas Käcko oli pakotettu tekemään avauskokoonpanoon kaksi muutosta MYPA-ottelun jälkeen. Toró ja Guillermo Sotelo olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi ja heidän tilallaan avauskokoonpanossa olivat Joni Remesaho sekä Jusa Ihalainen. Ryhmityksessä Remesaho otti tutusti laitahyökkääjän paikan, kun Jim Myrevik pelasi keskikentän keskustassa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja avauspuoliaikaa pelattiin pitkään ilman todellisia maalintekopaikkoja. Ottelun edetessä kotijoukkue otti pelin koko ajan paremmin haltuunsa ja Jaro joutui puolustamaan. 24 minuutin pelaamisen jälkeen Niklas Jokelainen petasi Loorents Hertsille hyvän tekopaikan, mutta Stanley Amuzie peitti laukauksen.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Henrik Ölander laukoi terävästi pompusta rangaistusalueen ulkopuolelta ja Emil Öhberg joutui torjumaan laukauksen kulmapotkuksi.

Jaro oli koko avauspuoliajan vaisu hyökkäyssuuntaan, mutta 38 minuutin jälkeen joukkue rakensi hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta. Jean Mabinda käytti palloa Markus Kronholmilla, joka vapautti Mabindan laidalla. Mabindan keskitys oli hyvä ja Anthony Olusanya pääsi yrittämään reilusta viidestä metristä, mutta laukaus meni ohi.

AC Oulu rakensi seuranneesta maalipotkusta nopean hyökkäyksen ja kun Jaro puolustuslinja oli todella kapealla, pelattiin Aapo Heikkilä yksinkertaisella syötöllä läpiajoon ja tämä viimeisteli varmasti laukomalla pallon etukulmasta ohi Öhbergin ja tilanne oli 1-0.

Jaro aloitti toisen puoliajan hyvin ja vieraat rakensivat muutaman melko vaarallisen hyökkäyksen, mutta valmista ei nähty. Paras tilanne nähtiin, kun Ihalainen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta hänen laukauksensa peitettiin.

Jarolla oli ongelmia erikoistilanteiden puolustamisessa läpi ottelun ja 57. minuutilla se oli kostautua maalin muodossa. Daniel Rantasen kulmapotku jäi pomppimaan maalin eteen, jossa Jokelainen pääsi laukomaan muutamasta metristä, mutta laukaus suuntautui päin Öhbergiä.

65. minuutilla Jaro teki tuplavaihdon. Kentältä tulivat pois Jusa Ihalainen ja Topi Järvinen ja heidän tilalleen kirmasivat Will Inalien ja Marcel Wargh. Vaihtojen myötä Jaron ryhmitys muuttui muotoon 3-5-2.

Jaron tasoitus nähtiin 83. minuutilla ja se oli todella upea. Jaro rakenteli pitkän hyökkäyksen jälkeen Sandströmille vapaan keskityspaikan oikealle. Sandströmin keskitys oli täydellinen ja tuli toppareiden väliin Severi Kähköselle, joka puski pallon komeasti maaliin tilanteeksi 1-1.

Jaro ei päässyt nauttimaan tasoituksesta pitkään, kun AC Oulu siirtyi johtoon pari minuuttia myöhemmin melko kyseenalaisella tavalla. Henrik Ölander nousi vasemmalta laidalta ja pallo näytti painuneen päätyrajan yli, kun Ölander käänsi pallon vielä maalin eteen. Kaikki paitsi Jere Aallikko vaikuttivat lopettaneen pelaamisen ja pienen kimmokkeen jälkeen pallo putosi Aallikolle, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Kun tuomariston mukaan pallo ei käynyt päätyrajan yli, siirtyi AC Oulu 2-1-johtoon. Jaron pelaajat protestoivat tilannetta kovasti ja Sandström otti tilanteesta itselleen myös varoituksen.

Jaro ei enää pystynyt luomaan paikkoja tasoitukseen ja näin ottelu päättyi AC Oulun voittoon lukemin 2-1.

Seuraavalla viikolla Jaro pelaa kaksi derebyä, kun ensin keskiviikkona VPS saapuu Pietarsaareen ja sunnuntaina Jaro matkustaa Kokkolaan KPV:n vieraaksi.

2-1

40' Heikkilä Aapo 1-0
83' Kähkönen Severi 1-1
86' Aallikko Jere 2-1

FF Jaro

10 Kähkönen Severi
15 Kronholm Markus
16 Järvinen Topi
66' Inalien Wilterlynd
21 Myrevik Jim 72'
22 Sandström Oskar 86'
24 Remesaho Joni
25 Öhberg Emil
28 Ihalainen Jusa
66' Wargh Marcel
29 Olusanya Anthony
30 Mabinda Kinzumba Jean
88' Bjonbäck Aron
35 Amuzie Stanley

Vaihtopelaajat
8 Ramsay Alex
9 Inalien Wilterlynd
23 Östman Benjamin
26 Wargh Marcel
27 Bjonbäck Aron
36 Valtonen Topi

AC Oulu

1 Pennanen Juhani
3 Koskela Miika
5 Nurmos Lassi
6 Nurmela Anselmi
11 Scapini De Almeida Rafael
14 Jokelainen Niklas
87' Kallinen Jere
16 Ölander Henrik
19 Leppälä Samuli
46' Rantanen Daniel
21 Heikkilä Aapo
90+02' Jibrin Alexander
22 Hertsi Loorents
37 Karjalainen Sami
46' Aallikko Jere

Vaihtopelaajat
7 Rantanen Daniel
8 Aallikko Jere
12 Särkelä Juuso
15 Kallinen Jere
18 Mäkelä Juho
24 Jibrin Alexander
33 Heinolainen Kristian