Jarolle maaliton tasapeli RoPS:a vastaan

FF Jaro piti viidettä kertaa peräkkäin maalinsa puhtaansa. Tänään Jarokaan ei onnistunut maalinteossa, joten harjoitusottelu RoPS:a vastaan Rovaniemellä päättyi lukemiin 0-0.

Rovaniemellä oli yön aikana satanut paljon lunta, mutta Rovaniemen Keskuskenttä oli saatu kuitenkin hienosti pelikelpoiseksi. Peli pääsi alkamaan olosuhteista johtuen tuntia suunniteltua myöhemmin.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 7. minuutilla, kun Jim Myrevik riisti pallon omalla alueella ja pelasi pallon Joni Remesaholle. Remesaho kuljetti ja antoi hyvän syötön Macauley Chrisantusille, joka pääsi laukomaan rangaistualueelta, mutta laukaus meni aavistuksen takatolpan ohi.

Ottelu eteni Jaron hienoisessa hallinnassa ensimmäiset reilut 20 minuuttia. Punapaidat päivät pääsivät muutamaan melko vaaralliseen katkoon hyökkäysalueella, mutta maalipaikoiksi asti tilanteita ei saatu vietyä.

35. minuutilla Jaron maali oli lähellä. Johan Brunell katkaisi hyökkäyksen ja antoi ensimmäisellä kosketuksella hyvän syötön keskialueelle Remesaholle. Remesaho käytti palloa Juuso Aallolla, joka antoi oikea-aikaisen syötön ja vapautti Remesahon läpiajoon, mutta Rantala RoPS:n maalilla torjui laukauksen jaloillaan.

42. minuutilla Remesaho lähetti keskityksen, johon Chrisantus ei saanut päätään väliin, mutta pallo oli painua suoraan sisään, mutta pallo meni kuitenkin ohi.

Avauspuoliajan aikana RoPS ei päässyt kunnolla hätyyttelemään Jaron maalia, mutta muutama keskitys Jaron maalille tuli. Jaro kuitenkin puolusti tilanteet tarkasti.

Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Samuel Haglund korvasi Tyler Reidin.

66. minuutilla Jaro sai kulmapotkusta pallon maaliin, kun Chrisantus puski pallon takatolpalta sisään, mutta tuomari oli nähnyt maalin edessä rikkeen, mitä Jaron pelaajien oli hankala ymmärtää. Tilanteen jälkeen Jaro vaihtoi Alex Ramsayn Chrisantusin tilalle.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet tekivät vaihtoja ja peli oli loppua kohden melko sekavaa. Toisen puoliajan aikana RoPS piti avausjaksoa enemmän palloa ja Jaro puolestaan joutui puolustamaan pitempiä jaksoja ilman palloa.

Viimeiselle vartille Jaro toi kentälle Simon Uusitalon sekä Benjamin Östmanin. Heille tilaa tekivät Markus Kronholm ja Juuso Aalto.

RoPS sai muutamia vaarallisia keskityksiä Jaron rangaistusalueelle, mutta Jaro puolusti loppuun asti tarkasti omalla rangaistusalueella eikä Topi Valtonen joutunut Jaron maalilla todellisiin torjuntatöihin koko ottelun aikana.

Myös Jaron parhaat paikat toisella puoliajalla tulivat keskityksistä, mutta Remesahon ja Haglundin keskitykset eivät aivan löytäneet omia pelaajia.

Ottelu päättyi lukemiin 0-0.

Jarolla on jäljellä enää yksi harjoitusottelu ennen kauden alkua. Torstaina 29.4. Jaro kohtaa SJK Akatemian Seinäjoelle.